Huis inrichting, Industrieel interieur, Modern interieur

Meg Home – een stoere villa met uitzicht over het centrum van Seattle


Vandaag nemen we jullie mee naar Seattle, waar we gaan binnenkijken in een moderne stadswoning. Aan de straatkant lijkt het op een normale woonwijk, terwijl je aan de de achterzijde verrast wordt door een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Kom snel binnenkijken en raak geïnspireerd!

Cortenstaal gevel woning

Dit project, genaamd Meg Home, hebben we gevonden in de portfolio van interieur- en architectenbureau Olson Kundig. Een uitgestrekte curve en een enorme intrekbare raammuur bepalen de vorm van deze moderne stadswoning met een totale woonoppervlakte van maar liefst 560 vierkante meter. De woning is gelegen op de Queen Anne-heuvel, waar je dus een geweldig mooi uitzicht hebt op het centrum van Seattle en Puget Sound. Daarmee profiteert Meg Home ten volle van de steile helling met 180 graden uitzicht op het stedelijke landschap. Dit gevoel van openheid aan de achterkant van de woning wordt afgezet tegen de respectvolle straatschaal aan de voorkant, waar een intieme binnentuin de entree omlijst. Een mooie combinatie van transparantie met een beschut gevoel van toevlucht.

meg home een stoere villa met uitzicht over het centrum van seattle

moderne woning betonnen gevel

Gewelfd plafond

De binnenruimte wordt gedefinieerd door het gewelfde plafond. Bij het betreden van het huis veegt dit gebogen plafond omhoog over de entreehal en de zichtbare stalen trap, die naar de master suite erboven leidt en een kelder met drie slaapkamers eronder. Het hoge plafond in combinatie met de praktisch volledige glazen achterpui, maken de woning niet alleen super ruimtelijk, maar zorgen ook voor een enorme natuurlijke lichtinval. En dankzij als het glas kan je natuurlijk ook optimaal genieten van het uitzicht.

stalen balken in huis

Indeling

Op het hoogste niveau volgt de boog een rij lichte beuken ramen voordat deze eindigt in de open woon- en eetkamer bij een enorme muur van twee verdiepingen met een ‘guillotine’ raam. Hier openen een handwiel en drie grote contragewichten de hele zuidgevel van het huis fysiek voor uitgestrekte stadsgezichten en een vrijdragend dek aan de buitenkant. Daarboven biedt een tweede vrijdragend volume – de mastersuite op de bovenverdieping – dekking aan het noordoostelijke uiteinde van deze buitenruimte.

Strak, industrieel en vintage interieur

Buitenmaterialen van zichtbaar beton, glas en verweerde metalen gevelbekleding worden binnen voortgezet. De architecturale afwerkingen binnen zijn opzettelijk onbewerkt gelaten. Denk aan stoere betonnen vloeren, de industriële stalen balken en de licht gepolijst multiplex op maatwerk. Lassen en winkelmarkeringen op de zichtbare stalen balken blijven, in overeenstemming met het verzoek van de eigenaren om een ongepolijst ontwerp. Dit hebben ze gecombineerd met strak afgewerkte wanden, waarvan sommigen gestuukt en geverfd, terwijl andere wanden bekleed zijn met aluminium composiet platen. Dit bijzondere contrast in het interieur is verder ingericht met mooie, vintage meubels en zachte texturen.

Net net achter de voordeur, vind je een gigantische wandhoge zwarte kast met een omgezoomde stalen rand, die gebruikt wordt voor voor het opbergen van wijn. Deze indrukwekkende wijnkast wordt afgesloten met een gigantische schuifdeur.

stalen strap stalen balken

grote op maat gemaakte wijnkast schuifdeur

De leefruimte is een gigantische ruimte, waar de woonkamer, de open keuken en de eethoek zijn ingericht. In de ruime zithoek is een grote maatwerk boekenkast gebouwd, die over de breedte van de muur loopt. Een focuspunt die wordt vergezeld door een grote comfortabele bank, een groot vloerkleed, een vintage fauteuil een mooie salontafel.

grote eettafel tussen bank keuken

Aan de andere kant van de ruimte is de open keuken ingericht. Een ruime moderne keuken met een groot strak keukeneiland, waar je op de barkrukken aan kunt zitten. De eethoek is ingericht tussen de zithoek en de keuken, waar een grote op maat gemaakte eettafel van teruggewonnen sparrenhout is geplaatst. Boven de eettafel vind je een serie van vijf hanglampen van geperforeerde stalen buizen uit de Tom Kundig-collectie.

toilet koperen wastafel

woning hoog gewelfd plafond

Bekijk ook:
Russiche Architect bouwt zijn eigen landelijke villa
In deze woonkamer kan je middels het panoramaraam optimaal genieten van het uitzicht!
De karakteristieke Griekse woning heeft een stoere industriële makeover gehad!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam