Klussen

8x Tips voor het verven van muren


Tips muren verven

Binnenmuren schilderen is de eenvoudigste manier om je huis op te frissen. Of dat nou de slaapkamer, de woonkamer, keuken of kinderkamer is. Een likje verf kan wonderen doen. Maar dit project kan snel een nachtmerrie worden als je niet voorzichtig bent. Zelfs mensen die vaker een muurtje heeft geverfd, stuit elke keer weer tegen dezelfde problemen. Laat staan als je nog nooit hebt geverfd. Daarom hebben wij zes waardevolle tips op een rijtje gezet voor jouw volgend verfproject in huis!

1. De muur voorbereiden

Een succesvolle verfbeurt begint met het goed voorbereiden van het oppervlak dat je gaat verven. Dat betekent dat je alle gaten, scheuren, deuken en onvolkomenheden aan de muur moet schrapen, schuren, dichtplakken en vullen. Dit is niet het leuke deel van het verven van een kamer, maar het is het belangrijkste onderdeel. Geen enkele verf, ongeacht de kosten, kleur, dikte of claims van de fabrikant, verbergt een gescheurd of gebarsten oppervlak. Doen dus!

Tip muur voorbereiden

2. Primer kleur

Muren en plafonds primen is een must do wanneer je een nieuwe gipsplaat of een donkere kleur verft. Maar het een muur primen is eigenlijk altijd aan te raden als je een muur gaat verven. Primer heeft drie hoofdfuncties. Ten eerste blokkeert het vlekken van doorbloeden. Ten tweede laat het de verf in één laag toe. Ten derde, en het belangrijkste, verbetert het de verfhechting, waardoor blaren en peeling aanzienlijk worden verminderd.

Professionele schilders kleuren de primer vaak in de richting van de afgewerkte kleur door een kleine hoeveelheid verflaag in de primer te mengen. Deze truc verbetert het vermogen van de toplaag om het voorbehandelde oppervlak volledig te verbergen aanzienlijk.

3. Afdekken met canvas doe

Om ervoor te zorgen dat je niet op de vloer morst, is het belangrijk om de vloer af te dekken. De meeste mensen gebruiken hier stuclopers of afdekzeilen van plastic, maar het is veel beter om canvas doeken te gebruiken. Canvas is extreem duurzaam en bestand tegen scheuren. Het ligt plat en biedt veel minder struikelgevaar. Canvas absorbeert verfdruppels, in tegenstelling tot plastic, die glad wordt wanneer er verf op komt. Doeken van canvas kunnen eenvoudig om hoeken en deuren worden gevouwen, iets dat onmogelijk is om te doen met plastic. Bovendien moeten de meeste afdekzeilen van plastic na gebruik worden weggegooid. Canvasdoeken kan je heel eenvoudig hergebruiken.

Tip vloer afdekken met canvas doek

4. Verlengstang

Vergeet de trap en koop een telescopische verlengstang voor de verfroller. Verlangstangen zijn er in verschillende lengte, zelfs voor super hoge plafonds. Controleer of het handvat van de verfroller een gat met schroefdraad heeft aan het einde en draai het eenvoudig op de verlengstang. Wanneer je op zoek bent naar een verlengstang, zoek er dan een met een zachte antisliphandgreep en een stijve metalen kern. En zorg ervoor dat het draadeinde van de stang ook van metaal is. Geheel plastic handgrepen zijn te flexibel, waardoor ze moeilijk te bedienen zijn.

tip verlengstang

5. Gebruik een verfrooster in de emmer, geen verfbakje

Het werken met een verfbakje kan super irritant zijn. Hier is een snellere, nettere en betere oplossing: rol verf rechtstreeks uit een emmer met behulp van een verfrooster. Een verfrooster is gewoon een rechthoekig, hard metalen of plastic scherm dat op de rand van de emmer haakt. Vul de emmer ongeveer voor de helft met verf en hang het rooster in de emmer. Dompel de roller in de verf en rol deze tegen het rooster om overtollige verf te verwijderen. Het is zo makkelijk. Laat het rooster aan het einde van de dag in de emmer vallen en klik het deksel erop. Super handig!

tip verf emmer rooster

6. Gebruik een LED bouwlamp

Wil je in de avond doorwerken? Dan is goede verlichting onmisbaar. Je wilt immers een super strakke en egale afwerking, wat een onmogelijke klus is als je geen goede bouwlamp hebt. Vroeger werden er vooral halogeen bouwlampen gebruikt. Ben je nu van plan om een bouwlamp te kopen, koop dan een LED bouwlamp. Een LED bouwlamp biedt alleen maar voordelen: beter licht, energiezuinig, is milieuvriendelijk en duurzamer. Kortom, er is geen reden om een halogeen bouwlamp te nemen.

tip led bouwlamp

7. Kwasten en verfrollers hergebruiken

Als je klaar bent met verven voor die dag, maar nog steeds meer te doen hebt, hoef je het moeizame proces van het reinigen van je kwasten en verfrollers niet te doorlopen. In plaats daarvan borstel of rol je de overtollige verf eraf en wikkel je ze stevig in plastic folie. Verdubbel indien nodig het plastic om lucht weg te sluiten en plaats de gewikkelde kwasten en verfrollers in de koelkast om ze vers te houden. Dit klinkt misschien gek, maar het werkt – het voorkomt dat de verf ’s nachts uitdroogt en daardoor onbruikbaar wordt.

tip kwasten rollers hergebruiken

Verwijder de volgende dag eenvoudig het materiaal uit de koude opslag 30 minuten voorafgaand aan het verven, en het is soepel en klaar voor gebruik. Goed verpakte kwasten en verfrollers kunnen op deze manier gedurende meerdere dagen worden bewaard.

Inspiratie nodig voor een mooie muurkleur? Raak geïnspireerd door onderstaande kleuren:

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam