Interieur ideeën

10x Oud roze muur


Oud roze muur

Oud roze is één van de mooiste roze kleurtinten als muurkleur. Als je het hebt over roze muren, dan zullen de meeste mensen afschrikken, vooral de mannen. Roze wordt namelijk door velen geassocieerd met termen als vrouwelijk, meisjes of prinsessen. Maar deze gedachte is eigenlijk erg ouderwets. Roze kan namelijk ook een hele stoere, eigentijdse en vooral een hele veelzijdige kleur zijn. Oude roze is daar het perfecte voorbeeld van, die zowel uit lichte als donkere varianten bestaat. Het oud roze Heart Wood is in 2018 niet voor niets door Flexa uitgeroepen als kleur van het jaar. Het is een prachtige gedempte roze kleurtint met een grijze ondertoon. Een roze kleurtint, die je niet alleen leuk in de kinderkamer van je dochter kunt toepassen, maar ook erg stijlvol is voor de slaapkamer of woonkamer. Dat gaan we vandaag laten zien aan de hand van een mooiste inspiratie voorbeelden van interieurs met oud roze muren!

1. Farrow & Ball – Dead Salmon

Rutie, designblogger uit Londen van Designsoda.co.uk heeft gekozen om de muren in haar super leuke woonkamer oud roze te schilderen met de oude roze muurverf Dead Salmon van Farrow & Ball. Ze heeft het mooi gecombineerd met de vintage houten vloer, een groot grijs vloerkleed en een grijze bank. De witte accenten, zoals de schouw en de witte sierlijsten staan uiteraard ook perfect bij het oud roze.

De oud roze muur werkt perfect in onze woonkamer op het zuiden. De kleur vant het licht goed op gedurende de dag verandert het in een prachtige zachte aardse roze kleurtint. In de avond wordt het dan ook een stuk warmer en gezelliger.

oud roze muur farrow ball dead salmon

2. Farrow & Ball – Sulking Room Pink

Ook blogger Melanie van Melanielissackinteriors.com koos voor een oude roze muurverf van Farrow & Ball, hieronder te zien in de stijlvolle eethoek. Ze koos voor de nieuwe kleurtint Sulking Room Pink, die vergeleken met Dead Salmon iets donkerder en rozer is.

Sulking Room Pink is een gedempte oude roze kleurtint met heel veel warmte. Het poederachtige gevoel maakt het ongelooflijk zacht en gemakkelijk te gebruiken met complementaire tonen. Sulking Room Pink doet denken aan de kleuren die zo vaak worden gebruikt in boudoirs.

oud roze muur farrow & ball sulking room pink

3. Farrow & Ball – Cinder Rose

Cinder Rose is een andere oud roze kleurtint van Farrow & Ball. Deze mooie kleur bevat nauwelijks gele pigmenten, wat in de meeste roze kleuren wel het geval is. Hierdoor voelt deze oud roze kleur blauwer en romantischer aan. Het is vernoemd naar de mooiste traditionele rozen en is de perfecte kleur voor het creëren van een schemerig gevoel in een slaapkamer, maar ook in de woonkamer is het een hele fijne kleur.

oud roze muur farrow & ball cinder rose

4. Flexa – Iets appel

Ton sur ton is een begrip, waarbij verschillende tinten van een kleur worden gecombineerd. Onderstaande foto laat dat heel mooi zien, waar verschillende roze en rode tinten op een hele stijlvolle manier zijn gebruikt. De oud roze muur speelt de hoofdrol, samen met de bordeaux rode plafond. Zowel de lambrisering als de strak gestuukte muur zijn oud roze geverfd, die heel erg lijkt op de oud roze mengverf Iets appel van Flexa.

oud roze muur flexa lets appel

5. Flexa – Mild Plum

De oud roze tint Mild Plum is ook van Flexa. Vergeleken met Iets appel is Mild Plum iets meer vergrijsd en gedempt. In het Engels wordt deze tint ook wel Dusty pink genoemd. Zoals je in onderstaande foto kunt zien, is het een prachtige muurkleur voor de slaapkamer. De combinatie met de houten vloer is geweldig, en ook het neutrale en terracotta bedlinnen staat er super leuk bij.

oud roze muur flexa mild plum

6. Flexa – B7.25.50

Flexa heeft ook een aantal mooie oud roze mengkleuren, waarvan B7.25.50 is één van is. Deze roze is iets rozer dan Mild Pluim en Iets appel, en lijkt ook een beetje op het populaire terracotta. De muurkleur in onderstaande woonkamer komt daar heel dichtbij, die heel mooi tot z’n recht komt dankzij de lichte vloer. Zoals is oude roze en grijs een hele mooi combinatie!

oud roze muur flexa b7.25.50

7. Histor – Talent S 2040 R

Deense Interieurontwerpers Anna en Lars hebben in hun Eclectische appartement gekozen voor verschillende muurkleuren. In de hal zijn de muren zwart geschilderd, in de woonkamer zijn de muren wit, en de muren van deze werkplek hebben een mooie oud roze kleur gekregen. Alles in deze kamer past mooi bij de oud roze muur, vooral het grote koeienhuid vloerkleed! Vind je deze muurkleur ook helemaal geweldig? Talent S 2040 R van Histor lijkt daar heel erg op!

oud roze muur histor talent

8. Histor – Terracotta S 2040 Y90R

De naam Terracotta S 2040 Y90R van Histor is een beetje misleidend. De kleur is namelijk meer oud roze dan Terracotta. Een prachtige kleur, die je terugziet in onderstaande woonkamer, als muurkleur én als kleur voor de vensterbanken en radiatoren. Het perfecte bewijs dat roze ook een hele stoere kleur is!

oud roze muur histor terracotta

9. Histor – Lever S 4020 R

Dat oud roze niet alleen een mooie kleur is in karakteristieke Scandinavische interieurs, wordt bewezen door de drie ontwerpers Ruslan Kovalchuk, Mariya Chmut and Stephen Tsimbalyuk, die een strak en modern appartement hebben ontworpen. In de moderne slaapkamer zijn niet alleen de muren oud roze geverfd, ook het plafond heeft dezelfde kleur gekregen. De strakke donkergrijze meubels staan er geweldig bij. Vind jij deze kleur mooi? Met het verf Lever S 4020 R van Histor geef jij jouw muren dezelfde kleur!

Oud roze muur Histor - Lever S 4020 ROud roze muur

10. Paint & Paper Library – V Plaster

V Plaster muurverf van Paint & Paper Library is een prachtige vergrijsde oude roze kleurtint. Het Londense merk was pas twee jaar geleden in Nederland geïntroduceerd, maar heeft dankzij de prachtige kleuren al veel naamsbekendheid gekregen. Hieronder zie je het verrassend mooi gecombineerd met de lichte mintgroene deur. Love it!

Oud roze muur Paint & Paper Library - V Plaster

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam