Interieur ideeën

12x Oud roze muur


Last Updated on augustus 29, 2023 by Redactie

Ontdek de prachtige mogelijkheden van een oud roze muur in je huis! Lees onze praktische tips, bekijk inspiratievoorbeelden en ontdek verschillende merken oud roze muurverf – van bekende merken zoals Histor, Flexa en Farrow & Ball tot minder bekende namen zoals Paint & Paper Library en Little Greene. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Oud roze muur

Oud roze, ook wel dusty pink genoemd, is één van de mooiste roze kleurtinten als muurkleur. Als je het hebt over roze muren, dan zullen de meeste mensen afschrikken, vooral de mannen. Roze wordt namelijk door velen geassocieerd met termen als vrouwelijk, meisjes of prinsessen. Maar deze gedachte is eigenlijk erg ouderwets. Roze kan namelijk ook een hele stoere, eigentijdse en vooral een hele veelzijdige kleur zijn. Oude roze is daar het perfecte voorbeeld van, die zowel uit lichte als donkere varianten bestaat. Het oud roze Heart Wood is in 2018 niet voor niets door Flexa uitgeroepen als kleur van het jaar. Het is een prachtige gedempte roze kleurtint met een grijze ondertoon. Een roze kleurtint, die je niet alleen leuk in de kinderkamer van je dochter kunt toepassen, maar ook erg stijlvol is voor de slaapkamer of woonkamer. Dat gaan we vandaag laten zien aan de hand van een mooiste inspiratie voorbeelden van interieurs met oud roze muren!

De sfeer van oud roze muren

Oud roze muren hebben een rustgevende en elegante uitstraling. De kleur is zacht en warm, en heeft een subtiele vintage sfeer die past bij zowel moderne als klassieke interieurs. Oud roze kan een gevoel van ontspanning en comfort creëren, en kan een kamer een gezellige en uitnodigende uitstraling geven. Het is een veelzijdige kleur die goed past bij verschillende materialen, zoals hout, metaal, keramiek en stoffen. Oud roze kan ook worden gecombineerd met andere kleuren om verschillende stijlen en stemmingen te creëren, zoals romantisch, bohemian of Scandinavisch. Of je nu een hele muur schildert of een accentmuur creëert, oud roze kan een prachtige en verfijnde toevoeging zijn aan je interieur.

Alle muren

Het schilderen van alle muren in een oud roze tint kan een gedurfde en dramatische uitstraling geven aan een kamer. Het creëert een algehele sfeer van warmte en gezelligheid, en kan een gevoel van intimiteit en rust oproepen. Dit kan vooral goed werken in kleinere kamers zoals een slaapkamer, waar een oud roze kleurenschema kan helpen om de ruimte te vergroten en een knusse en gezellige sfeer te creëren. Het is belangrijk om bij het verven van alle muren in dezelfde kleur, rekening te houden met andere kleurelementen in de kamer. Zorg ervoor dat meubels, accessoires en andere decoraties goed passen bij de oud roze tint om een ​​harmonieus geheel te creëren.

Oud roze accentmuur

Een oud roze accentmuur kan een subtiele en verfijnde toevoeging zijn aan een kamer. Het kan dienen als een focuspunt in de ruimte en kan helpen om andere decoratieve elementen te accentueren. Het is een eenvoudige manier om de kleur toe te voegen aan een kamer zonder dat het te overweldigend wordt. Een accentmuur in oud roze kan bijvoorbeeld een mooie achtergrond zijn voor een kunstwerk, een boekenplank of een bank. Het is belangrijk om de juiste muur te kiezen om te accentueren. Kies bijvoorbeeld een muur die van nature de aandacht trekt, zoals de muur achter een bed of de muur tegenover een ingang. Dit helpt om de aandacht te vestigen op de oud roze kleur en zorgt voor een evenwichtig effect in de kamer.

1. Farrow & Ball – Dead Salmon

Rutie, designblogger uit Londen van Designsoda.co.uk heeft gekozen om de muren in haar super leuke woonkamer oud roze te schilderen met de oude roze muurverf Dead Salmon van Farrow & Ball. Het is een prachtige, gedempte tint oud roze met een subtiele ondertoon van bruin, die doet denken aan de kleur van de huid van een dode zalm. Het is een elegante, verfijnde kleur die geschikt is voor zowel moderne als traditionele interieurs. Ze heeft het mooi gecombineerd met de vintage houten vloer, een groot grijs vloerkleed en een grijze bank. De witte accenten, zoals de schouw en de witte sierlijsten staan uiteraard ook perfect bij het oud roze. Farrow & Ball – Dead Salmon is hier verkrijgbaar.

De oud roze muur werkt perfect in onze woonkamer op het zuiden. De kleur vant het licht goed op gedurende de dag verandert het in een prachtige zachte aardse roze kleurtint. In de avond wordt het dan ook een stuk warmer en gezelliger.

oud roze muur farrow ball dead salmon

2. Farrow & Ball – Sulking Room Pink

Ook blogger Melanie van Melanielissackinteriors.com koos voor een oude roze muurverf van Farrow & Ball, hieronder te zien in de stijlvolle eethoek. Ze koos voor de nieuwe kleurtint Sulking Room Pink, die vergeleken met Dead Salmon iets donkerder en rozer is. Het is een zachte en gedempte roze tint met een subtiele vleug van grijs erin. De naam van de kleur suggereert een verfijnde, wat melancholische sfeer en is geïnspireerd op de Engelse traditie van het benoemen van kamers naar hun functie. Farrow & Ball – Sulking Room Pink is hier verkrijgbaar.

Sulking Room Pink is een gedempte oude roze kleurtint met heel veel warmte. Het poederachtige gevoel maakt het ongelooflijk zacht en gemakkelijk te gebruiken met complementaire tonen. Sulking Room Pink doet denken aan de kleuren die zo vaak worden gebruikt in boudoirs.

oud roze muur farrow & ball sulking room pink

3. Farrow & Ball – Cinder Rose

Cinder Rose is een andere oud roze kleurtint van Farrow & Ball. Deze mooie kleur bevat nauwelijks gele pigmenten, wat in de meeste roze kleuren wel het geval is. Het is een zachte, gedempte tint roze die doet denken aan de kleur van oude rozenblaadjes. De kleur heeft een subtiele ondertoon van grijs, wat het een elegante uitstraling geeft. Hierdoor voelt deze oud roze kleur blauwer en romantischer aan. Het is vernoemd naar de mooiste traditionele rozen en is de perfecte kleur voor het creëren van een schemerig gevoel in een slaapkamer, maar ook in de woonkamer is het een hele fijne kleur. Farrow & Ball – Cinder Rose is hier verkrijgbaar.

oud roze muur farrow & ball cinder rose

4. Flexa – Iets appel

Ton sur ton is een begrip, waarbij verschillende tinten van een kleur worden gecombineerd. Onderstaande foto laat dat heel mooi zien, waar verschillende roze en rode tinten op een hele stijlvolle manier zijn gebruikt. De oud roze muur speelt de hoofdrol, samen met het bordeaux rode plafond. Zowel de lambrisering als de strak gestuukte muur zijn oud roze geverfd, die heel erg lijkt op de oud roze mengverf Iets appel van Flexa. Flexa – Iets appel is hier verkrijgbaar.

oud roze muur flexa lets appel

5. Flexa – Mild Plum

De oud roze tint Mild Plum is ook van Flexa. Vergeleken met Iets appel is Mild Plum iets meer vergrijsd en gedempt. In het Engels wordt deze tint ook wel Dusty pink genoemd. Zoals je in onderstaande foto kunt zien, is het een prachtige muurkleur voor de slaapkamer. De combinatie met de houten vloer is geweldig, en ook het neutrale en terracotta bedlinnen staat er super leuk bij. Flexa – Mild Plum is hier verkrijgbaar.

oud roze muur flexa mild plum

6. Flexa – B7.25.50

Flexa heeft ook een aantal mooie oud roze mengkleuren, waarvan B7.25.50 is één van is. Deze roze is iets rozer dan Mild Pluim en Iets appel, en lijkt ook een beetje op het populaire terracotta. De muurkleur in onderstaande woonkamer komt daar heel dichtbij, die heel mooi tot z’n recht komt dankzij de lichte vloer. Zoals is oude roze en grijs een hele mooi combinatie! Flexa – B7.25.50 is hier verkrijgbaar.

oud roze muur flexa b7.25.50

7. Histor – Talent S 2040 R

Deense Interieurontwerpers Anna en Lars hebben in hun Eclectische appartement gekozen voor verschillende muurkleuren. In de hal zijn de muren zwart geschilderd, in de woonkamer zijn de muren wit, en de muren van deze werkplek hebben een mooie oud roze kleur gekregen. Alles in deze kamer past mooi bij de oud roze muur, vooral het grote koeienhuid vloerkleed! Vind je deze muurkleur ook helemaal geweldig? Talent S 2040 R van Histor lijkt daar heel erg op! Histor – Talent S 2040 R is hier verkrijgbaar.

oud roze muur histor talent

8. Histor – Terracotta S 2040 Y90R

De naam Terracotta S 2040 Y90R van Histor is een beetje misleidend. De kleur is namelijk meer oud roze dan Terracotta. Een prachtige kleur, die je terugziet in onderstaande woonkamer, als muurkleur én als kleur voor de vensterbanken en radiatoren. Het perfecte bewijs dat roze ook een hele stoere kleur is! Histor – Terracotta S 2040 Y90R is hier verkrijgbaar.

oud roze muur histor terracotta

9. Histor – Lever S 4020 R

Dat oud roze niet alleen een mooie kleur is in karakteristieke Scandinavische interieurs, wordt bewezen door de drie ontwerpers Ruslan Kovalchuk, Mariya Chmut and Stephen Tsimbalyuk, die een strak en modern appartement hebben ontworpen. In de moderne slaapkamer zijn niet alleen de muren oud roze geverfd, ook het plafond heeft dezelfde kleur gekregen. De strakke donkergrijze meubels staan er geweldig bij. Vind jij deze kleur mooi? Met het verf Lever S 4020 R van Histor geef jij jouw muren dezelfde kleur! Histor – Lever 4020 R is hier verkrijgbaar.

Oud roze muur Histor - Lever S 4020 ROud roze muur

10. Paint & Paper Library – V Plaster

V Plaster muurverf van Paint & Paper Library is een prachtige vergrijsde oude roze kleurtint. Het Londense merk was pas twee jaar geleden in Nederland geïntroduceerd, maar heeft dankzij de prachtige kleuren al veel naamsbekendheid gekregen. Hieronder zie je het verrassend mooi gecombineerd met de lichte mintgroene deur. Love it! Paint & Paper Library – V Plaster is hier verkrijgbaar.

Oud roze muur Paint & Paper Library - V Plaster

11. Little Greene – Light Peachblossom™

Little Greene is een Brits verfmerk dat hoogwaardige verfproducten aanbiedt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het merk is opgericht in 1773 en heeft een lange geschiedenis van het produceren van hoogwaardige verfproducten.

Het assortiment van Little Greene bestaat uit een breed scala aan verfsoorten, waaronder emulsie, lak, krijtverf en buitenverf. Het merk staat bekend om zijn prachtige kleuren, die zorgvuldig zijn samengesteld uit historische documenten en archieven, en om zijn gebruik van natuurlijke pigmenten en ingrediënten.

Light Peachblossom™ is een vrij exclusieve kleur die ooit werd gebruikt in het Royal Pavilion, Brighton en in de eetkamer van het Regency Town House. Deze oud roze muurverf van Little Greene staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Hieronder zie je dat de oud roze muurverf aangebracht is op de keuken achterwand, gecombineerd met verschillende leuke patroontegels. Little Green – Light Peachblossom™ is hier verkrijgbaar.

oud roze muurverf little green light peach blossom

12. Little Greene – Blush – nr. 267™

Een andere oud roze muurverf van Little Greene is Blush – nr. 267 van Little Greene. Het is een zachte, warme en subtiele roze kleur – een delicate tint die de uitstraling heeft van een blozende blos op de wangen van een gezonde huid. Blush is een prachtige kleur die past bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern. Hieronder zie je dat deze oud roze muurverf is gebruikt om een lambrisering is geschilderd in een hele mooie badkamer, gecombineerd met een grijze muur en een chique houten vloer. Little Greene – Blush – nr. 267™ is hier verkrijgbaar.

oud roze muurverf little green blush

Oud roze muur combineren

Bekijk ook:
10x Oud roze bank
10x Oud roze keuken
Oud roze slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam