Woonaccessoires

30x Housewarming cadeau


Op zoek naar een origineel en leuk housewarming cadeau die voor de verandering niet in de prullenbak eindigt? Zoek niet verder, want wij hebben de leukste housewarming cadeau’s voor je op een rijtje gezet voor de vrouw en man, die je eigenlijk stiekem zelf wilt houden!

housewarming cadeau

Update 6 oktober 2022: we hebben nóg meer leuke housewarming cadeau ideeën toegevoegd aan deze lijst!

Als je vrienden of naaste familieleden net een nieuw huis hebben gekocht, dan is het tijd om ze te verrassen met een heel attent en nuttig housewarming cadeau! Ze zullen het gebaar zeker waarderen terwijl ze zich settelen en beseffen dat ze misschien niet alles hebben wat ze nodig hebben.

Housewarming cadeautjes hebben een reputatie dat ze in de prullenbak of donatiehoop belanden. En dat is jammer, want een zorgvuldig gekozen housewarming cadeau kan één van de vele dingen zijn die een nieuw huis helpen een thuis te worden. Veel mensen grijpen naar een cadeaubon als ze niet weten wat ze moeten kopen. Dit kan praktisch zijn, omdat de ontvanger zelf iets uit kan zoeken die ze nodig hebben en leuk vinden. Maar heel persoonlijk is het natuurlijk niet. Onze trefzekere formule voor succes: kies een cadeau dat is gebaseerd op wat je al wist over de ontvanger voordat ze de sleutels van hun nieuwe huis ontvingen, terwijl je je ook voorstelt welke nieuwe verhalen er kunnen ontstaan op het nieuwe adres.

Nog steeds geen inspiratie? Geen nood, Wij hebben 30 originele leuke housewarming cadeau ideeën voor je op een rijtje gezet, die zowel geschikt zijn voor de vrouw als de man.

1. Aroma diffuser

Iedereen wordt blij van een Aroma diffuser. Niet alleen omdat ze een een heerlijke geur creëren met één druk op de knop, maar je kunt daarmee ook een klein beetje vocht terug in de lucht brengen tijdens het droge seizoen.
Daarnaast is het een uitstekende manier om stress en angst in je leven te verminderen en zelfs te voorkomen. Essentiële oliën hebben een direct effect op de delen van de hersenen die angst en stress beheersen, en blootstelling verlaagt de hartslag en bloeddruk waardoor je even kan ontspannen. Iets wat je dus heel goed kan gebruiken na een stressvolle verhuizing! Klik hier voor de mooiste Aroma diffusers.

housewarming cadeau aroma diffuser

2. Geurstokjes

Geur doet dus heel veel met huis en mens. Naast Aroma diffusers zijn er nog veel meer andere manieren om een aangename geur in huis te creëren. Geurstokjes zijn daar een mooi voorbeeld van. Sterker zelfs, geurstokjes is veruit het populairst als het gaat om lekkere geuren in huis. Voor op het toilet, in de keuken, in de badkamer, maar ook in de woonkamer en de slaapkamer. En als het gaat om geurstokjes, dan denk je natuurlijk al snel aan Rituals. Rituals geurstokjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende geuren en thema’s. En omdat ze altijd geleverd zijn met een mooie verpakking, zijn ze ook super leuk als housewarming cadeau!

housewarming cadeau geurstokjes

3. Palo Santo hout

Palo Santo, wat ‘heilig hout’ of ‘hout van de heiligen’ betekent, is een mystieke boom die groeit aan de kust van Zuid-Amerika en verwant is aan wierook, mirre en kopal. Het verbranden van deze stokken is een heilige praktijk die door inheemse gemeenschappen in de Andes wordt gebruikt om hun ruimte te reinigen en boze geesten af te weren. Deze oefening wordt smudgen genoemd – een spirituele oefening waarbij je je energievelden schoonmaakt met een stuk brandende Palo Santo of een kruidenbundel, zoals witte salie. Naast deze spirituele gedachte, ruikt het verbranden van Paolo Santo houtstokjes ook gewoon heel erg lekker. En omdat ze vaak gecombineerd worden met mooie keramiek bordjes, is het ook een super leuk en origineel housewarming cadeau. Onderstaande handgemaakt keramiek Palo Santo Incense dish is van Studio Kurē.

housewarming cadeau palo santo ohmyhome

4. Mooi servies

Mooi, nu jullie kennis hebben gemaakt met Studio Kurē, dan kan je ook gelijk het mooie servies bekijken op de website. Want van mooi servies kan je immers nooit genoeg van hebben, toch? Alle servies van Studio Kurē wordt met de hand gemaakt – van mooie kopjes tot prachtige one of a kind borden. De Mini speckled stoneware breakfast set XL bestaat uit een bordje, een kopje, een kom en een klein cupje – Allemaal gemaakt met het mooie gespikkelde klei. Een ideale set als housewarming gift. En de dame achter Studio Kurē zorgt er bovendien altijd voor dat het altijd super mooi is ingepakt. Je zou haar zelfs kunnen vragen om een persoonlijke kaart te schrijven voor de gelukkige ontvanger.

housewarming cadeau ohmhome servies

5. Family statues

Wil je een heel persoonlijk housewarming cadeau geven? Ook die vind je bij Studio Kurē! We hebben het over de geweldige Family statuettes – Volledig met de hand gemaakte beeldjes die ouderschap, moederschap, vaderschap, hechte vriendschappen of welke relatie dan ook portretteren. Het perfecte en het meest persoonlijke housewarming cadeau die er bestaat!

housewarming cadeau ohmyhome beeldjes

6. Plant

Planten zijn altijd een goed idee. Of dat nou voor jezelf in je eigen huis is, of voor iemand anders. Onderzoeken hebben aangetoond dat kamerplanten de concentratie en productiviteit verbeteren, tot wel 15 procent!, stress verminderen en je humeur stimuleren – waardoor ze perfect zijn voor niet alleen je huis, maar ook je werkruimte. En één ding is zeker als je planten als housewarming cadeau geeft – Ze zullen nooit in de prullenbak eindigen, tenzij er niet goed voor wordt gezorgd. Daarom is onze tip om onderhoudsvriendelijke planten te geven, zoals de Pannenkoekplant, het Chinees lantaarnplantje of De Paradijsvogel plant. Neem een kijkje op Plantje.nl voor een uitgebreide collectie kamerplanten.

housewarming cadeau paradijsvogel plant in mand

7. Plantenstandaard

Planten kunnen op verschillende manieren een plekje krijgen in huis. De meeste mensen plaatsen het in een mooie pot. Als het om een grote plant gaat, dan kan het gewoon op de vloer geplaatst worden. En als het om een klein pantje gaat, dan zou je het op een kast, op tafel of bijvoorbeeld op een wandplank kunnen plaatsen. Maar een plantenstandaard kan ook een goed idee zijn. Iets waar je zelf misschien niet op komt, waardoor het juist super leuk is om het als cadeau te geven. Klik hier voor een uitgebreide collectie plantenstandaarden.

housewarming cadeau plantenstandaard

8. Zeep

Een gouden tip voor een housewarming cadeau, wat nooit de prullenbak in zal gaan, is iets wat gebruikt wordt en op kan gaan. Geurstokjes waren daar een heel goed voorbeeld van. En dat geldt ook voor zeep. Iedereen heeft zeep nodig in huis – Het komt dus altijd goed van pas. Daarmee bedoelen we natuurlijk geen zeep die je standaard bij de supermarkt koopt. Als je het cadeau wilt doen, dan is het leuk om zeep of handwasgel te geven wat mooi is verpakt in een stijlvolle fles. Denk bijvoorbeeld van Aesop, Le Labo, of Marie-Stella-Maris. Al deze flesjes zijn super leuk als keuken-, toilet of badkamerstyling!

housewarming cadeau zeep aesop

9. Mooie theedoeken

Iets wat ook altijd goed van pas komt zijn theedoeken. Theedoeken zijn onmisbaar in de keuken, en het is altijd handig om er meerdere van te hebben in de keukenkast. Nee, geen handdoeken van de Hema, Xenos of Action, maar mooie en kwalitatieve theedoeken die gezien mogen worden. Vraag van tevoren wat voor naar de kleur van de keuken, en kies dan een bijpassende kleur uit voor de theedoeken. Klik hier voor een uitgebreide collectie mooie theedoeken.

housewarming cadeau mooie theedoeken

10. Houten snijplanken

We blijven even in de keukenhoek, waar we een aantal hele leuke tips hebben die je kado kunt doen voor een housewarming. Snijplanken zijn daar een mooi voorbeeld van – Mooie houten snijplanken die gezien mogen worden, en dus als keukenstyling op het aanrecht geplaatst kunnen worden in plaats van opgeborgen in een ladekast. Klik hier voor een mooi overzicht snijplanken.

housewarming cadeau houten snijplanken

11. Messenblok

Zijn jouw vrienden of familieleden fervente thuiskoks, die regelmatig lekkere maaltijden klaarmaken? Dan mag een goede set messen niet ontbreken. De kans is echter groot dat ze dat al hebben. Maar mocht dat niet zo zijn, dan is een messenblok inclusief een set goede messen natuurlijk wel het perfecte housewarming cadeau. Probeer er een beetje naar te vissen! Klik hier om de mooiste messenblokken en messensets te bekijken.

housewarming cadeau messenblok

12. Mooie theepot

Wie drinkt er nou geen thee? Niemand toch? Een mooie theepot als housewarming cadeau zal dus altijd gewaardeerd worden. Theepotten zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Er is altijd wel een theepot verkrijgbaar die bij de gelukkige past. Een leuke tip is om een leuk pakketje te maken met de theepot, lekkere theezakjes of theeblaadjes. Pak het mooi in, en je hebt een geweldig leuk housewarming cadeau! Klik hier voor een mooie collectie theepotten.

housewarming cadeau mooie theepot

13. Theedoos

En eigenlijk mag een goede theedoos ook niet ontbreken in huis, vooral niet bij mensen die regelmatig thee drinken. De theezakjes moeten toch op een praktische en leuke manier opgeborgen kunnen worden? Guess what – Er zijn hele leuk theedozen verkrijgbaar, die ook heel leuk zijn om te geven als housewarming cadeau. Klik hier en voor de mooiste theedozen.

housearming cadeau theedoos

14. Tafelboek

Mooie tafelboeken zijn altijd een leuk idee. Grote dikke boeken met mooie kaften die je als decoratie styling kan gebruiken in je interieur. Ze kunnen als een stapel overal in huis geplaatst worden, en overal zullen ze even mooi staan. Op de vensterbank bijvoorbeeld, op de eettafel of salontafel, in of op de kast, op een wandplank, noem maar op. Je kunt dus nooit te veel mooie tafelboeken in huis hebben. Omdat mensen het niet zo snel zelf kopen, zijn tafelboeken juist leuk om ze als housewarming cadeau te geven. Hieronder vind je een lijst mooie boeken die ongetwijfeld gewaardeerd worden:

housewarming cadeau tafelboeken

15. Kookboek

Weet je niet wat voor soort boek je moet kopen? Kookboeken doen het altijd goed, zowel voor de ervaren kok als de beginnende hobbykok. Kies een kookboek uit die past bij de ontvanger. Is het een vegetariër, koop dan een kookboek met vegetarische recepten. Is het een vleesliefhebber, dan is een boek gericht op de BBQ master een leuk ideeën. Klik hier voor een uitgebreid overzicht leuke kookboeken.

housewarming cadeau kookboek op keuken aanrecht

16. Leuke poster

Posters zijn super leuk als wanddecoratie in huis. Sterker zelfs, bijna iedereen heeft tegenwoordig posters in huis. Je kunt ze inlijsten in een mooie lijst, die je vervolgens aan de wand ophangt, op een kastje, op een tafel of op de vloer plaatst. Maar een poster kan je ook gewoon aan de muur plakken. Dat kan je heel leuk doen met kleurrijke Japanse washi-tape. Het leuke van posters is dat je een mega groot aanbod hebt. En er komen alleen nog maar meer bij. Het probleem is dat je niet weet waar je leuke posters kunt kopen. Daarom hebben we hieronder een aantal hele leuke webshops voor je op een rijtje gezet met super leuke posters die je als housewarming cadeau kunt geven:

housewarming cadeau poster

17. Mooie bloemen

Waarom houden we van bloemen? De meesten van jullie zullen zeggen dat ze mooi zijn. Maar daarnaast zijn er veel redenen waarom iedereen van bloemen houdt! Bloemen zijn prachtig ontworpen door de natuur om mensen aan te trekken. Bloemen zijn een betekenisvol, mooi, sentimenteel geschenk en ze passen bij elke gelegenheid – Ook bij een housewarming.

housewarming cadeau bloemen

18. Droogbloemen

Bloemen zijn prachtig. Er is echter wel één nadeel – Ze gaan na een tijdje dood en belanden daarna altijd in de prullenbak. Daarom zijn droogbloemen een heel goed alternatief als housewarming cadeau. Gedroogde bloemen zien er super mooi uit, hebben weinig verzorging nodig en ze gaan super lang mee. Bij de juiste verzorging gaan ze zelfs een leven lang mee. Vind je een boeket droogbloemen een beetje karig als cadeau? Koop er een mooie bijpassende vaas bij! Klik hier voor een mooie collectie vazen.

housewarming cadeau droogbloemen

19. Droogbloemen in een glazen stolp

Droogbloemen kan je op heel veel verschillende manieren een plekje in huis geven. Zoals gezegd kan je ze in een mooie vaas doen, maar je kunt het bijvoorbeeld ook aan de muur hangen of inlijsten. En wat wij vooral erg leuk vinden, vooral als een housewarming cadeau, is een mooie glazen stolp met daarin droogbloemen. Het ziet er niet alleen super mooi uit, in een glazen stolp worden de bloemen super goed beschermd! Onderstaande glazen stolp kan je hier kopen.

housewarming glazen stolp droogbloemen

20. Beddengoed

Deze housewarming cadeau tip is iets voor de slaapkamer, namelijk beddengoed. Een slaapkamer is niet compleet zonder mooi beddengoed! Een mooi opgemaakt bed maakt een slaapkamer. Het is daarom net zo belangrijk als een goed en comfortabel bed en matras. En bedlinnen kan je verwisselen, wat het heel leuk idee maakt als housewarming cadeau. Onze tip voor mooi bedlinnen? Neem een kijkje bij Timeless Linen. Je zult ons dankbaar zijn!

housewarming cadeau beddengoed

21. Dienblad

Bij leuk housewarming cadeau denk je wellicht niet meteen aan een dienblad. Maar we hebben het hier niet over dienbladen die bijvoorbeeld in een restaurant worden gebruikt – we hebben het over mooie dienbladen die je op verschillende manieren in huis kunt gebruiken. Zo kan je een dienblad met leuke kaarsen op tafel zetten – je kunt een dienblad op je badkamermeubel plaatsen voor flessen zeep – je kunt een dienblad als sieraden bakje gebruiken voor op de dressoir of ladekast… Kortom, een leuk dienblad is super veelzijdig. En juist dat maakt het zo’n leuk housewarming cadeau. Dienbladen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren – van zwart of wit tot marmer en goud. Klik hier voor de mooiste dienbladen!

housewarming cadeau dienblad

22. Bonsai boom

We hadden het hierboven over planten gehad, die altijd een leuk idee zijn als housewarming cadeau. Bomen daarentegen zijn iets minder populair, maar er is één boom die daarin een uitzondering is, namelijk de bonsai boom. Bonsai bomen zien er niet alleen super mooi uit, volgens de Japanse traditie symboliseren ze ook geluk, vrede, harmonie – waardoor ze een ideaal housewarming cadeau zijn. Met een beetje zorg en aandacht kunnen ze vele jaren gedijen. Onderstaande mooie Bonsai Zelkova is hier verkrijgbaar – ideaal voor beginners omdat ze eenvoudig zijn te onderhouden.

housewarming cadeau bonsai boom

23. Mooie theepot

Een theepot is ook een heel leuk idee als housewarming cadeau. Nee, geen normale theepot die je bij de hema kunt kopen. We bedoelen natuurlijk mooie theepotten, die niet alleen handig zijn om thee mee te serveren, maar ook een lust zijn voor het oog, zodat je ze ook als decoratie in een interieur kunt gebruiken. Hieronder zien jullie daar een heel mooi voorbeeld van, de Ferm Living Still Theepot. Het ontwerp is gebaseerd op traditionele thee-rituelen met een focus op eenvoud en balans. Het transparante en gekleurde glas maakt het zetten van thee tot het hart van de pot, terwijl het ronde glazen deksel het aspect van balans weerspiegelt, omdat het is ontworpen om rond zichzelf te draaien in plaats van van de tafel te rollen. Hier verkrijgbaar.

housewarming cadeau theepot

24. Linnen Placemat

Mensen die net verhuisd zijn hebben vaak ook nieuwe meubels. Ze zullen dus ongetwijfeld erg blij zijn met alles wat hun nieuwe meubels beschermt. Placemats zijn daar een mooi voorbeeld van, en vooral deze Linnen Placemets van Ferm Living vinden wij super leuk. Een eenvoudige, ingetogen placemat volledig gemaakt van gewassen linnen. Deze tijdloze placemets zijn de perfecte aanvulling op een op de natuur geïnspireerde tafelsetting. Je kunt het ook leuk combineren met de linnen servetten in een bijpassende of contrasterende kleur. De placemats worden geleverd als set van twee. Hier verkrijgbaar.

housewarming cadeau linnen placemets

25. Design organizer

Iedereen heeft ermee te maken in huis, kleine spullen die los op tafel, op het aanrecht of in de kast worden geplaatst. Denk aan brieven, contant geld, sleutels, zonnebrillen, noem maar op. Een organizer kan dé oplossing zijn om deze spullen op een leuke en nette manier op te bergen. De meeste mensen denken er niet aan, maar als housewarming cadeau zou dit daarom dus perfect zijn. Hieronder zien jullie de De Vitra Toolbox- de ultieme bureau-opruimer voor kantoorruimtes en thuis. Het handvat zorgt voor eenvoudig transport en opslag van je favoriete briefpapier en bureauaccessoires. Je kunt je Toolbox zelfs stylen met planten om wat natuur aan je werkruimte of eettafel toe te voegen.

housewarming cadeau design organizer

26. Mooie plaid

Een plaid is niet alleen heel fijn om om je schouders te wikkelen als je het koud hebt of om je benen te bedekken terwijl je op de bank ligt te knuffelen. Het dient ook als een decoratiestuk dat perfect is voor in je zithoek. Je kunt een plaid op heel veel verschillen manieren stijlen. Op de bank kan je het over de zitting, rugleuning of armleuning plaatsen. Maar je kunt het ook voor je fauteuil of lounge chair gebruiken. En plaid is zelfs een goed idee in de slaapkamer als bed decoratie. Met een mooie plaid als housewarming cadeau zit je dus altijd goed. Geen idee waar je een mooie plaid kunt vinden? Daar zijn wij natuurlijk voor. Klik hier voor de mooiste linnen en wollen plaids!

housewarming cadeau mooie plaid

27. Tijdschriftrek

Is jouw vriend, vriendin of familielid dol op tijdschriften? Super leuk natuurlijk! Weet je wat ook leuk is? Een tijdschriftenrek als housewarming cadeau, waarmee hij of zij de leukste tijdschriften en magazines op een leuke manier in de zithoek kan plaatsen! Hieronder zien jullie tijdschriftenrek Herman van Ferm Living. De Herman Magazine Stand van ferm Living combineert een moderne materiaalmix met vintage esthetiek. Als onderdeel van de gelijknamige collectie maakt deze rek elke tijdschriftenverzamelaar enthousiast met een robuuste uitstraling en delicate charme. De canvas standaard van 100% katoen is bevestigd aan een gepoedercoat metalen frame met leren riemen. Messing knopen en een embleemplaat van leer maken het retro-design compleet. Hier verkrijgbaar!

housewarming cadeau tijdschriftenrek

28. Leuke vaas

Een vaas is een geweldig cadeau voor een housewarming, omdat veel mensen er niet aan denken erin te investeren totdat ze het nodig hebben (uit persoonlijke ervaring). Vazen zijn niet alleen een musthave om mooie bloemen in te doen, vazen zijn op zichzelf al een hele leuke vorm van decoratie – om te plaatsen op de eettafel of als vensterbank decoratie bijvoorbeeld. Vazen zijn natuurlijk overal verkrijgbaar, de kunst is om een leuke vaas te vinden, die altijd in de smaal zak vallen bij iedereen. Klik hier!

housewarming cadeau vaas

29. Peper en zoutmolen

Een ander idee voor een luxe housewarming cadeau is natuurlijk een peper en zoutmolen. De traditie om een nieuwe huiseigenaar zout met peper te geven dateert van vele eeuwen geleden. Het was een populair gebruik met een echt symbolische betekenis. Wil jij deze traditie voortzetten? Dat doe je natuurlijk in stijl met een leuke peper en zoutmolen set. En die hebben wij natuurlijk voor jou gevonden. Klik hier.

housewarming cadeau peper zoutmolen

30. Verse kruidenpotten

Ferm LIVING’s Inlay kruidenpotten laten je moestuin er nog onweerstaanbaarder uitzien. Het unieke uiterlijk van de geglazuurde potten van steengoed wordt gecreëerd door een combinatie van verschillende gekleurde kleisoorten, waardoor elke pot een uniek, marmerachtig patroon vormt. De mooie Inlay set bestaat uit drie potten met gaten in de bodem en een bijpassende schotel, die er samen voor zorgen dat je kostbare kruiden de ruimte hebben om te groeien en bloeien en dat hun wortels niet in overtollig water hoeven te staan. Super leuk als housewarming cadeau, toch?! Hier verkrijgbaar.

housewarming cadeau verse kruidenpotten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam