Huis inrichting

Modern minimalistisch ontwerp voor een smalle woning


Een smalle woning inrichten kan best een uitdaging zijn, maar de architecten van StudioAC k laten met het ‘Borden’ project zien dat ook een smalle woning heel mooi en praktisch ingericht kan worden. Kijk snel verder en laat je inspireren door deze bijzondere binnenkijker!modern minimalistisch ontwerp voor een smalle woning

Het Borden project omvat de renovatie van een Victoriaanse woning met drie verdiepingen in Annex, een wijk in het centrum van Toronto. Net als veel andere woningen in de omgeving is ook deze woning relatief smal, met een breedte van slechts een 4,2 meter. Gericht op de woonkamer op de begane grond en de slaapkamer op de tweede verdieping, was het herontwerp van StudioAC erop gericht om de hoge plafonds van het huis te benadrukken en de indruk te wekken van meer ruimte binnenin huis.

Jennifer Kudlats en het team van StudioAC wisten dat ze geen keukeneiland zouden opnemen in de verbouwing van dit project. Het was één van de weinige dingen waar de klant, een pas getrouwd stel met een kind op komst, specifiek om had gevraagd, terwijl ze zich voorstelden dat ze eromheen zaten met vrienden en familie. Hoewel het technisch haalbaar was, was het huis gewoon te smal om redelijkerwijs een kookeiland te realiseren.

Samen zijn

In plaats daarvan vergat het team details en concentreerde het zich op de gewenste ervaring. Hun cliënt wilde geen eiland, redeneerden ze; ze wilden een plek om samen te komen. In hun vroege, eilandloze renderings hadden ze al een eettafel opgenomen, en toen drong het tot hen door: de klant had al wat ze wilden. Dat is echt het sentiment: weggaan van objecten en naar ervaringen. Dus hoe kan een fysieke ruimte dat helpen bevorderen?

De rest van het huis, gebouwd door Stein + Regency en Woodstudio, beantwoordt deze vraag. Met een minimalistische aanpak werd de eerste verdieping ontdaan van scheidingswanden, die natuurlijk licht binnenlieten. Deze ruime is weliswaar smal, maar met een lengte van 16 meter is het wel vrij diep, wat heel veel perspectief biedt.

lange houten maatkast van keuken woonkamer

Lange maatkast van keuken tot woonkamer

Hier hebben ze een lange op maat gemaakte kast gebouwd, die zich strekt zich uit over de volledige lengte van de ruimte van de woonkamer tot de keuken. Deze kast omvat zowel een keuken, inclusief het aanrecht, de keukenkasten en alle moderne apparatuur zoals de oven, koelkast en vriezer, als een moderne ingebouwde open haard, en opbergkasten. De lage kasten van Woodstudio zijn bedekt met Caesarstone en bekleed met wit eikenfineer, passend bij de vloer en lambrisering die in de rest van het huis te vinden zijn. Zowel de schoorsteen als de oven zijn bovenop in witte volumes uitgebouwd.

Deze mooie strakke maatkast maximaliseert de functionaliteit terwijl het de rommel vermindert, waardoor de ruimte met een open concept voor alles klaar is. De inrichting van de ruimte, inclusief houten vloeren en meubels, en spiegelwanden, vormt een aanvulling op de eenvoudige esthetiek. Aan de voorzijde is een witte bank geplaatst onder een groot raam bedekt met doorschijnende, witte gordijnen.

Tussen de keuken en woonkamer is een kleine eethoek ingericht, met een mooie houten tafel en bijpassende eetkamerstoelen. De tafel is tegen een muur geplaatst waar de bovenkant van de muur volledig bekleed is met op maat gemaakte spiegels. Deze spiegelwand zorgt natuurijk voor heel veel ruimtelijkheid.

kleine eethoek smalle woonkamer

Dankzij de lage houten kasten, die als een soort houten lambrisering tegen de muren zijn gebouwd, hebben de ontwerpers een genesteld gevoel gecreëerd. En dit gevoel hebben ze ook terug laten komen op de bovenverdieping, waar de slaapkamers zijn ingericht.

Open, licht en ruimtelijk

Het eerste wat op de bovenverdieping opvalt is het super fijne hoge plafond dat super strak is afgewerkt, en waar inbouwspots in zijn verwerkt. Dit geeft in combinatie met de natuurlijke lichtinval zoveel ruimtelijkheid. En net als de eerste verdieping kenmerken de hoofdslaapkamer, de inloopkast en de badkamer zich met een een open indeling.

houten kasten open inloopkast zolder

In het midden van de ruimte vind je de combinatie van de inloopkast en de halve badkamer. Dit hebben ze gerealiseerd met hoge kasten, die als een soort scheidingswand fungeren in de ruimte, om deze ruimte te scheiden van de open slaapkamer en open badkamer.

Ook hier vind je de sfeervolle warme houten vloer, die net als beneden naar de muur verlengd zijn met een soort houten lambrisering.

zolder slaapkamer houten vloer lambrisering

Minimalistische badkamer met bad en open douche

In tegenstelling tot de slaapkamer en de inloopkast, is de vloer van de badkamer betegeld met strakke betonlook tegels. Ook de wanden, het plafond en het ligbad zijn volledig betegeld met hetzelfde materiaal, waardoor de badkamer een moderne minimalistische look heeft gekregen.

Het bad is bij het kleine raampje geplaatst, met daarnaast een volledige open douche.

badkamer betonlook tegels bad bij raam

Bij de douche is een handig nisje in de muur gecreëerd waar flessen in geplaatst kunnen worden.

badkamer betonlook tegels open douche

Fotografie: Jeremie Warshafsky

Bekijk ook:
Kleine woonkamer inrichten
Kleine slaapkamer inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam