Interieur ideeën

Glazen schuifpui


Glazen schuifpuien zijn enorm populair. Ze bieden een aantal grote voordelen, zoals licht en ruimtelijkheid in huis. En daarnaast ziet een glazen schuifpui er ook gewoon heel mooi uit. Voordat je overgaat tot het kopen van een glazen schuifpui, is het verstandig om eerst dit artikel te lezen. In dit artikel laten we zien wat de voordelen en de nadelen zijn, wat de kosten zijn, en waar je nog meer op moet letten bij je besluit. Natuurlijk hebben we ook een aantal mooie inspiratie voorbeelden gevonden van super mooie glazen schuifpuien.

Glazen schuifpui

Integratie tussen binnen en buiten

Een glazen schuifpui is eigenlijk gewoon een grote glazen schuifdeur of een schuifwand, die veelal geplaatst worden bij de tuin of het balkon. Er zijn verschillende varianten mogelijk, zoals de keuze voor bijvoorbeeld één vaste wand en één schuifwand, twee vaste wanden en één schuifwand, meerdere schuifwanden, noem maar op. Het belangrijkste voordeel van een glazen schuifpui, is dat je binnen en buiten kunt integreren. Veel mensen hebben de wens om buiten naar binnen te halen, zodat de tuin of het balkon een verlengde wordt van de woning. Het is vooral heel fijn als de buitenruimte aan de woonkamer of keuken grenst.

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Voordelen

Naast het voordeel van de integratie tussen binnen en buiten, heeft een glazen schuifpui nog meer voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet:

  • Met een glazen schuifpui heb je meer lichtinval in huis. En natuurlijk licht is natuurlijk altijd welkom;
  • Het aanbod is groot, waardoor een glazen schuifpui betaalbaar is;
  • Een glazen schuifpui is relatief makkelijk en snel te plaatsen. Vaak is dat zelfs binnen een dag mogelijk;
  • Een glazen schuifpui kan een meerwaarde zijn voor het huis.

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Kosten

Tegenwoordig zijn er heel veel aanbieders en leveranciers van glazen schuifpuien. Door dit enorme aanbod, zijn de kosten relatief laag en zijn de glazen schuifpuien goed betaalbaar. Een eenvoudige schuifpui is al verkrijgbaar vanaf €1500, en voor een grote luxe schuifpui moet je denken aan een bedrag van ongeveer €5000,- inclusief plaatsen. De kosten zijn ook afhankelijk van het materiaal. Populaire materialen zijn kunststof, hout en metaal. Kunststof is vaak het goedkoopst. Daarna volgen houten schuifpuien. En metalen schuifpuien zijn vaak het duurst. Los van het materiaal, is het verstandig om op te letten op keurmerken van de leveranciers. Dit om kwaliteit te garanderen.

Glazen schuifpui

Alternatieven

Een glazen schuifpui is in veel gevallen een heel goed idee. Er zijn echter ook alternatieven waar je voor kunt kiezen. Openslaande deuren zijn bijvoorbeeld ook heel erg populair. En je kunt ook denken aan harmonicadeuren, waar steeds meer mensen voor kiezen tegenwoordig.

Heb je een tuinoverkapping, dan kan je die met glazen schuifwanden afsluiten, die in dezelfde lijn is met de glazen schuifpui. Op die manier kan je heel het jaar door genieten van je tuin.

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam