Badkamer inspiratie, Modern interieur, Rustiek interieur, Scandinavisch interieur

8x IKEA badkamers


IKEA badkamers

Een IKEA badkamer klinkt in eerste instantie misschien niet heel aantrekkelijk, maar dit is absoluut niet terecht. Sterker zelfs, IKEA biedt juist hele leuke, praktische en betaalbare oplossingen voor de badkamer inrichting. Dat geldt voor de inrichting van ruime badkamers, kleine badkamers, maar bijvoorbeeld ook en suite badkamers die bij de inrichting van de master bedroom horen. Je kunt de Zweedse woongigant terecht voor leuke wastafels en badkamermeubels, zoals hoge kasten en kleine opbergers, ze hebben verschillende soorten kranen, mooie badkamerverlichting, en andere accessoires waarmee je jouw badkamer compleet kunt maken. Denk aan douchegordijnen, badmatten, wandhaken, zeeppompjes, noem maar op. Daarnaast hebben ze met de MARKYTA plaktegels ook hele mooie oplossingen voor de badkamer vloer en muren.

Je hoeft natuurlijk niet een complete IKEA badkamer inrichten, maar het kan wel een heel goed idee zijn om andere merken te combineren met een IKEA badkamermeubel, spiegel of wastafel. We kijken binnen bij acht mensen die hun badkamer hebben ingericht met spullen van IKEA. Welke vind jij het mooist?

1. Kleine badkamer

Dit is de badkamer van Malik en Abbie Naber, die in een super leuke woning wonen gelegen in Cardiff by the Sea in Californië. Ze hebben twee badkamers in huis, en dit is de gastenbadkamer. Het is niet heel groot, maar het stel heeft er wel iets heel leuks van gemaakt. De wanden zijn betegeld met eenvoudige witte wandtegels, terwijl de vloer betegeld is met hele leuke Marokkaanse patroontegels. Ze hebben gekozen voor de populaire GODMORGON badkamermeubel met hoogglans witte laden en de ODENSVIK wastafel. Deze badkamermeubel past perfect tussen het bad en het toilet. Boven de wastafel is een grote ronde spiegel opgehangen van West Elm en de kleine wandlamp is van Schoolhouse Electric.

kleine badkamer ikea badkamermeubel

2. Vintage badkamer

Als je deze mooie badkamer bekijkt, dan zou je niet zeggen dat het ingericht is met iets van IKEA. Het is de badkamer van Kim & Scott, een super leuk designduo uit Chicago. Zij hebben voor de inrichting van hun badkamer ook gekozen voor de Godmorgen badkamermeubel. Ze wilden perse dubbele wastafels hebben, maar vanwege de beperkte ruimte was het best een uitdaging om iets te vinden die zou passen. De GODMORGON badkamermeubel met vier laden was de oplossing! Het stel heeft er wel een IKEA hack van gemaakt door de standaard deuren van de Godmorgen badkamermeubel te vervangen met prachtige notenhouten fronten van Semi Handmade. Daarnaast hebben ze er ook stijlvolle gouden deurgrepen aan gemonteerd. Hierdoor heeft de badkamer een stoere vintage look gekregen. De vloer is betegeld met stoere kleine zwarte hexagontegeltjes, gecombineerd met moderne witte metrotegels aan de wanden.

We zijn super blij de badkamermeubel en wastafel van IKEA! De vier laden bieden super veel opbergruimte, in onze relatief kleine badkamer.

Meer zien van deze badkamer? Klik hier om alles over de badkamer van Kim en Scott te lezen.

IKEA vintage badkamer

IKEA vintage badkamer

IKEA vintage badkamer

3. Landelijke badkamer

Wil je een landelijke badkamer inrichten? Ook daar heeft IKEA met de Hemnes badkamermeubel een hele mooie oplossing voor. De Hemnes opbergserie kenmerkt zich met een eigentijdse traditionele moderne uitstraling. De serie bestaat uit een open kast, waar opbouwwastafels op geplaatst kunnen worden, een opbergbank en een vrijstaande, nette kast met glazen deuren. Onderstaande badkamer vind je in de catalogus van IKEA, waar de Hemnes serie de hoofdrol heeft gekregen. Ze hebben een prachtige badkamer ontworpen met stoere mat zwarte hexagontegels op de vloer, terwijl de muren bekleed zijn met grijs geschilderde houten wandbekleding en een met witte metrotegels betegelde lambrisering. Nice!

 IKEA badkamer landelijk Hemnes

 IKEA badkamer landelijk Hemnes

 IKEA badkamer landelijk Hemnes

4. Smalle badkamer

Een kleine badkamer inrichten kan best een uitdaging zijn. Naast een praktische inrichting, moet het er ook allemaal een beetje leuk uitzien natuurlijk. Marti had met deze uitdaging te maken. Op de eerste verdieping in haar huis, had ze niet alleen te maken met een kleine badkamer, het was ook een hele smalle badkamer. Daarom was ze op zoek naar een smalle badkamermeubel die niet al teveel ruimte inneemt. Na een lange zoektocht kwam ze uit op de SILVERÅN badkamermeubel van IKEA. Deze badkamermeubel heeft een diepte van slechts 32cm. Marti vond dat de standaard witte variant een goedkope uitstraling had, daarom besloot ze de meubel volledig zwart te verven. Ze heeft er bovendien andere deurgrepen aan gemonteerd, in het goud, die de badkamermeubel net iets chiquer maken. Klik hier om meer van de badkamer van Marti te zien!

IKEA smalle badkamer Silveran

IKEA smalle badkamer Silveran

5. Groene badkamer

Vanwege de luchtvochtigheid is de badkamer een hele geschikte plek in huis voor leuke planten. Sterker zelfs, sommige planten worden zelfs aangeraden om ze in de badkamer te plaatsen. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens goed voor de luchtcirculatie en dus je gezondheid. De onderstaande mooie badkamer is ingericht door IKEA, onder andere om de mooie Rågrund serie te promoten. Deze mooie badkamerserie bestaat uit open opbergkasten en rekken, die allemaal gemaakt zijn van bamboe. Je geeft daarmee je badkamer niet alleen een mooie natuurlijke uitstraling, het is ook een hele duurzame oplossing. Het is erg leuk om te zien dat ze de Ragrund oplossingen gecombineerd hebben met meubels die eigenlijk niet voor de badkamer inrichting bedoeld zijn. Het witte industriële IKEA PS kastje is daar een mooi voorbeeld van. En kijk eens naar al die mooie planten, die op verschillende manieren een plekje hebben gekregen in deze IKEA badkamer.

Groene IKEA badkamer

Groene IKEA badkamer

Groene IKEA badkamer

Groene IKEA badkamer

6. Moderne badkamer

Deze mooie badkamer is ingericht door Molly van de inspirerende blog Almost makes perfect. Op haar blog laat ze zien hoe ze haar super gedateerde badkamer heeft verbouwd tot een hele nette moderne badkamer. De badkamerindeling is exact hetzelfde gebleven, maar het ontwerp ziet er totaal anders uit. Nieuwe tegels, nieuw sanitair en een nieuwe badkamermeubel. Grijze vloertegels zijn gecombineerd met witte wandtegels. en de oude badkamermeubel is vervangen door een nieuwe badkamermeubel van IKEA. Ze koos voor de zwevende Godmorgen badkamermeubel in eikenhout, die de badkamer een mooie natuurlijke sfeer geeft. Aan de muur boven de dubbele wastafels is een grote ronde spiegel opgehangen. Klik hier om alles te lezen over deze badkamerverbouwing.

We gingen voor de de combinatie van een IKEA badkamermeubel en wastafel. We probeerden alternatieven te vinden, maar er is gewoon niets in de buurt met een betere prijs-kwaliteitverhouding. En de Godmorgen meubel ziet er ook gewoon erg mooi uit. de laden zijn groot en stevig en sluiten zacht.

moderne ikea badkamer

moderne ikea badkamer

moderne ikea badkamer

7. IKEA x Superfront

Superfront is een bedrijf die onderdelen verkoopt, die je kunt gebruiken om IKEA meubels te hacken. Voor de populaire meubels van IKEA maken zij zijpanelen, deuren, deurgrepen en poten, waarmee je een IKEA meubel nóg mooier en unieker kan maken. Hieronder zie je een mooi voorbeeld. In een kleine badkamer van een klein appartement uit Parijs, hebben ze een IKEA Metod kast gebruikt als badkamermeubel. Met deuren, poten en deurgrepen van Superfront, kan je eigenlijk niet zien dat het een oplossing is van het Zweedse woonwarenhuis. De rest van de badkamer ziet er ook geweldig uit, met betonstuc muren en zwart witte patroontegels. Love it. Klik hier om een kijkje te nemen in het super leuk ingerichte appartement.

ikea superfront badkamer

ikea superfront badkamer

ikea superfront badkamer

8. Luxe badkamer

Ook in luxe badkamers in luxe woningen wordt er gekozen voor badkamermeubels van IKEA. De David Rausch Studio hebben daar ook voor gekozen in een mooie woning gelegen in Yorktown in Indiana. De woning is ingericht met twee badkamers, een master badkamer en een gastenbadkamer, en in beide badkamers is er gekozen voor de Godmorgen badkamermeubel. In de master badkamer hebben ze de badkamermeubel afgewerkt met dubbele op maat gemaakte wastafels, gecombineerd met strakke inbouwkranen en een grote spiegel aan de wand. Ook in de gastenbadkamer vind je dezelfde badkamermeubel van IKEA., die ze in een mooie mintgroene kleurtint hebben geverfd, en afgewerkt met leren deurgrepen van het Australische bedrijf Made Measure. Klik hier om meer te zien van deze woning.

Luxe IKEA badkamer

Luxe IKEA badkamer

Hieronder vind je nog meer mooie inspiratie voorbeelden van IKEA badkamers!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam