Interieur ideeën

18x Zwarte stalen deur met glas


Zwarte stalen deur met glas

Zwarte stalen deur met glas zijn al een aantal jaren dé populairste interieurtrend. Vroeger namen mensen genoegen met de standaard binnendeuren die bij hun woning werden geleverd. Tegenwoordig worden die saaie deuren regelmatig vervangen door een zwarte stalen deur met glas. Niet allemaal natuurlijk, omdat ze niet voor elke ruimte geschikt zijn. Dat zou bovendien niet betaalbaar zijn. Maar het is wel een heel goed idee om ten minste voor één zwarte stalen deur met glas te kiezen. Op een plek waar de deur heel goed tot z’n recht komt. Vandaag willen we jullie inspireren met dertig mooie en stoere ideeën inspiratie voorbeelden!

Alle interieurstijlen

In eerste instantie zou je misschien zeggen dat zwarte stalen deuren een stoere industriële sfeer uitstralen. Dat klopt ook zéker wel. Je ziet het bijvoorbeeld vaak gebruikt worden in stoere loft appartementen. Maar aan de andere kant passen stalen deuren eigenlijk in alle interieurstijlen. Of het nou gaat om een industrieel, modern, landelijk of zelfs klassiek interieur. Sterker zelfs, stalen binnendeuren staan bijzonder goed in een klassiek interieur!

Prijs

Staal en glas zijn dure materialen. Hierdoor zijn de prijzen van stalen deuren met glas best hoog. Maar dit heeft ook te maken dat deze deuren meestal op maat gemaakt worden gemaakt. Sommigen willen bijvoorbeeld een enkele deur, anderen dubbele deuren die je open kunt slaan en je zou ook voor een schuifdeur kunnen kiezen. De prijzen zullen dus erg variëren van stalen deuren. De vanaf prijs zal rond €2000,- liggen en kan oplopen tot boven de €10.000,- als je de deur bijvoorbeeld wilt combineren met een gehele wand.

1. Stalen pui in keuken

We beginnen gelijk met een super mooi voorbeeld. In deze woning zijn meerdere stalen deuren met glas geplaatst, maar de mooiste deur vind je tussen de hal en de keuken. Er is gekozen voor dubbele deuren, met aan beide kanten een zijpaneel. De zwarte keuken, de betonnen vloer en de strakke witte muren staan er prachtig bij.

Stalen deuren

2. Basis

Bovenstaand voorbeeld ziet er super stoer uit, maar je kunt ook kiezen voor een eenvoudige enkele zwarte stalen deur met glas. Onderstaande stalen deur is geplaatst door Skygate. Het zwarte staal staat perfect bij de strakke moderne zwarte keuken. De visgraat houten vloer maakt het geheel super chique!

enkele zwarte stalen deur met glas

3. Meer of minder vakken

De meeste zwarte stalen deuren met glas worden volledig op maat bepalen. Naast de afmetingen van de deur, mag je vaak ook bepalen hoe het raamwerk eruit ziet. Zo kan je deur één grote vak hebben, twee vakken, drie vakken, vier vakken, vijf vakken, zes vakken, noem maar op. Hoe mooi dit is, is natuurlijk ook afhankelijk hoe groot de deur is. Hieronder zie je een mooie zwarte stalen deur met zes vakken.

zwarte stalen deur vakken

4. Stoer landelijk

Staal is een materiaal die heel mooi past in een landelijk interieur. De stalen deuren geven in deze landelijke woonboerderij een stoer tintje. Het staat heel mooi bij de betonlook vloertegels én de rustieke houten balken.

Stalen deuren

5. Taatsdeur

Een taatsdeur, ook wel bekend als pivotdeur, draait om een verticale as. Door het gebruik van één steunpunt is mogelijk om de deur naar binnen én naar buiten te openen. Hier zie je dat heel mooi in gebruik, in combinatie met een grote stalen pui met heel veel glas.

Stalen deuren

6. Transparante slaapkamer

Grote glazen wanden zijn een heel goed idee voor kleine claustrofobische ruimtes. Het glas zorgt er namelijk voor dat de ruimtelijkheid in tact wordt gehouden. Daarom hebben ze in onderstaand klein appartement gekozen voor een volledige stalen pui met dubbele deuren en heel veel glas. Hierdoor is er een aparte slaapkamer gecreëerd, zonder dat het ten koste gaat van het licht en ruimtelijkheid in zowel de slaapkamer als de woonkamer.

Stalen deuren

7. Schuifdeur

Deze stalen schuifdeur met glas is dé perfect toevoeging in dit interieur. Het zorgt niet alleen voor een licht donker contrast, het staal geeft het geheel ook een stoer tintje. Het voordeel van een schuifdeur, is dat je het ook heel makkelijk zelf kunt monteren met behulp van een speciaal meegeleverd rails systeem.

zwarte stalen schuifdeur met glas

8. Harmonica deuren

Harmonica deuren werken de naam al suggereert zoals een harmonica. Omdat je het open en dicht moet vouwen, wordt het ook wel vouwdeur genoemd. Het grote voordeel van harmonica deuren is dat je ze volledig open kunt schuiven. Op die manier kan je twee ruimtes van elkaar scheiden, maar ook bij elkaar betrekken als je dat een keer wilt. Zwarte stalen harmonica deuren met glas zijn dus erg populair als alternatief voor schuifpuien en openslaande deuren naar de tuin. Zoals je hieronder kunt zien, kan het ook een goed idee zijn tussen de woonkamer en de keuken.

Stalen deuren

9. Dubbele schuifdeuren

Je hebt enkele schuifdeuren en je hebt dubbele openslaande deuren. Maar je hebt daartussen ook nog een derde variant, namelijk dubbele schuifdeuren. Je ziet het niet heel vaak, maar onderstaand appartement laat zien de dubbele zwarte stalen schuifdeuren met glas heel stoer kunnen zijn. Aan de binnenkant van de slaapkamer zijn er gordijnen opgehangen, om ervoor te zorgen dat je privacy hebt. Klik hier om de rest van het appartement te zien.

dubbele zwarte stalen schuifdeuren glas

10. Grote glazen wanden

Het is zelfs mogelijk om een kamer in te richten met alleen maar glazen wanden. Dat hebben ze in onderstaand appartement gedaan uit Taiwan. In de woonkamer met open keuken is een extra slaapkamer gecreëerd met grote glazen wanden met zwarte stalen kozijnen en deur. Op die manier blijft het licht en ruimtelijk in de leefruimte.

grote glazen wanden zwarte deur

11. Matglas

Helder glas zorgt voor licht en ruimtelijkheid, maar het zorgt er ook voor dat je vrije inkijk hebt. In sommige ruimtes is dat niet erg, bijvoorbeeld tussen de hal en de woonkamer, maar in sommige ruimtes is privacy juist wel heel belangrijk, zoals de badkamer en slaapkamer. In onderstaande slaapkamer hebben ze daarom gekozen voor zwarte stalen deuren met matglas. Op die manier blijft het licht, zonder dat het ten koste gaat van privacy.

zwarte stalen deur met matglas

12. Glazen douchewand en stalen deur

Wat we ook steeds vaker zien, is dat er in de badkamer wordt gekozen voor een stalen deur met glas. Niet de toegangsdeur, maar de deur van de douche. Onderstaande badkamer is daar een heel mooi voorbeeld van. De stalen deur en glazen douchewand zijn dé blikvangers in deze relatief eenvoudige badkamer.

zwarte stalen douchewand deur glas

13. Badkamer en suite

Woon je in je eentje of alleen met je partner? Of heb je bijvoorbeeld twee badkamers in huis? Dan kan het geen kwaad om voor de badkamer en suite in de master bedroom te kiezen voor een zwarte stalen deur met glas. Sterker zelfs, is super stoer. Door het glas ziet de badkamer er niet alleen ruimer uit, het krijgt nu ook natuurlijke lichtinval.

zwarte stalen deur met glas badkamer en suite

14. Openslaande zwarte stalen deuren naar de tuin

Openslaande deuren naar de tuin zijn voor velen een grote woonwens. Het is immers heerlijk om in de zomer de deuren open te slaan, zodat de tuin bij het huis wordt betrokken. Wil je het nóg mooier en exclusiever maken? Kies dan voor zwarte stalen deuren met glas!

Stalen deuren

15. Dubbele deuren in de hal

De hal is een populaire plek voor een zwarte stalen deur met glas. De deur zal meteen opvallen en zorgen voor een wow factor voor iedereen die voor het eerst bij je op bezoek bent. Dit kan een enkele deur zijn, maar als je een grote opening hebt, dan kan je ook kiezen voor dubbele deuren. Super exclusief!

Stalen deuren

16. Boogdeur

Deuren hoeven niet alleen rechthoekig te zijn. Boogdeuren zijn minder strak en geven je interieur een elegante en chique uitstraling. Hieronder hebben ze zelfs gekozen voor dubbele boogdeuren. Prachtig!

zwarte stalen boogdeur glas

17. Ribglas

We hebben het hierboven al gehad over dat je kunt kiezen voor matglas, om ervoor te zorgen dat je privacy hebt in een ruimte. Matglas is ook verkrijgbaar in een rib variant. De ribbels verzachten de uitstraling van de stalen deur. Ook heel mooi!

zwarte stalen deur met ribglas

18. Dubbele taatsdeuren met helder en ribglas

Het is zelfs mogelijk om helder glas en ribglas te combineren. Hieronder zie je dubbele taatsdeuren, waarvan de bovenkant van helder glas is, terwijl de onderkant van ribglas. Zo zie je maar weer dat heel veel mogelijk is.

Dubbele zwarte stalen taatsdeuren met glas

Bekijk ook:
Industriële stalen deur van hout
Taatsdeuren
Arne & Bodil binnendeuren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam