DIY

10x Kabels wegwerken


Wil je alle lelijke kabels, snoeren en draden wegwerken in huis? Dat begrijpen we maar al te goed! Daarom hebben we de beste tips en trucs voor je op een rijtje gezet om alle lelijke kabels te verbergen!

kabels wegwerken

We hebben het hier eerder gehad over hoe je lelijke leidingen kunt wegwerken. Kabels, snoeren en draden van elektrische apparatuur zijn op z’n minst net zo lelijk als de leidingen. De TV, De computer, de laptop, de telefoonlader, lampen, noem maar op. Hoewel er steeds meer draadloze apparaten verkrijgbaar zijn, hebben de meeste mensen nog te maken met heel veel kabels, snoeren en draden. Geen nood, wij hebben een aantal handige tips en trucs voor je op en rijtje gezet, waarmee je ze allemaal heel eenvoudig kunt verbergen of wegwerken.

1. Nachtkastje met extra vak

We gebruiken onze nachtkastjes als laadstations voor onze elektronica. Denk aan telefoons, tablets, oordopjes, noem maar op! Maar al die kabels en draden zorgen ervoor dat het er super rommelig uitziet. De oplossing? Een nachtkastje met een extra vak. Dit nachtkastje is ontworpen en gemaakt door Kati. Dankzij de extra vak, kunnen alle apparatuur op een nette manier opgeborgen worden, en heb je veel minder last van de kabels en snoeren bovenop het nachtkastje. Klik hier voor meer informatie.

kabels wegwerken nachtkastje extra vak

2. Mand voor modem en router

Internet is standaard in huis. En dat is alleen mogelijk met een modem en een router. Kelin kwam op het idee om een mooie gevlochten mand met een deksel te gebruiken om de modem en router op te bergen. Zoek een plek dichtbij het stopcontact en de netwerk verbinding, zodat de kabels niet door de hele kamer getrokken hoeven worden. De kabels kunnen via de achterkant van de mand eruit, zodat je er aan de voorkant niets van merkt. Klik hier voor meer informatie.

kabels verbergen router modem mand

3. Mand in de kast

Bovenstaand idee hoeft niet perse op de kast, het kan ook een goed idee zijn om de mand in de kast te doen. Dit kan een vakkenkast zijn, een tv-meubel of gewoon een boekenkast. De modem, de router en de draden zullen niet zichtbaar zijn. Het enige wat je ziet is de leuke mand! Klik hier voor meer informatie.

mand in kast

4. Verlengsnoer met muurbevestiging

Sommige tv-meubels hebben hoge poten. Dit kan mooi zijn, maar wat wel lelijkj is, is dat de kabels en snoeren onder de tv meubel zichtbaar woorden. Om alle snoeren en kabels onder de tv-meubel netjes bij elkaar te houden, bind je ze samen met tie rips. De eventuele verlengsnoer kan je achter de meubel of aan de muur vastmaken. Dit kan je heel eenvoudig doen met speciale muurbevestigingen. Klik hier voor meer informatie.

kabels verbergen verlengsnoer muurbevestiging

5. Breiwerk

Kabels, snoeren en draden van elektrisch apparatuur wil je het liefst verbergen, maar het kan ook een leuk idee zijn om ze mooier te maken. Kate kwam op het idee om een speciale omhulsel te maken voor de kabel van de lamp op de kast. Ze heeft er een super leuk breiwerk oplossing van gemaakt met haar favorieten kleuren! Klik hier voor meer informatie.

kabels wegwerken breiwerk

6. Kabels langs de poten

Heb je een elektrisch apparaat, zoals een vast telefoon, of een tafellamp op een tafel plaatst, terwijl de stopcontact op een lager niveau bevindt in de muur, dan heb je altijd te maken met een zichtbare tafel onder de tafel. Een hele eenvoudige manier om de kabel te verbergen is door de kabel of de snoer langs de randen van de tafel en de tafelpoot te laten lopen. Er zijn speciale haakjes verkrijgbaar, waarmee je de kabels vast kunt maken. Klik hier voor meer informatie.

kabels verbergen langs poten

7. Opbergdoos bij de computer

Heb je een computer? Dan heb je vrijwel altijd te maken met meerdere kabels en snoeren. Niet alleen van de computer, maar ook van de monitor, de router, de modem, de muis, noem maar op. Veel mensen laten deze kabels gewoon onder of naast het bureau hangen. Dit ziet er natuurlijk niet uit. Dit kan je heel eenvoudig oplossen met behulp van een opbergdoos met een deksel. Plaats deze gewoon naast het bureau, en plaats de verlengsnoer in de doos. Klik hier voor meer informatie.

kabels verbergen opbergdoos

8. Kabelgoot

Heb je een wandlamp aan de muur, terwijl de stopcontact of verlengsnoer lager ligt, dan hangt de kabel of de snoer vaak langs de muur. Dat kan natuurlijk veel mooier en netter, bijvoorbeeld met behulp van een kabelgoot. De kabelgoot plak je eenvoudig aan de muur, waar de kabel netjes in weggewerkt kan worden. Om de kabelgoot minder op te laten vallen, kan je het in dezelfde kleur verven als de muur. Klik hier voor meer informatie.

wandlamp kabel verbergen

9. TV kabel wegwerken

Vroeger werden de tv’s allemaal op een tv-meubel geplaatst. Tegenwoordig zijn de televisies zo plat en licht, waardoor je ze ook heel strak en mooi aan de muur kunt ophangen. Het enige wat minder mooi is, zijn de zichtbare kabels van de TV. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen, waarbij je de TV kunt ophangen zonder zichtbare kabels. Zo kan je een kabelgoot gebruiken – in of buiten de muur, en je kunt ook een mooie kastenwand maken. Klik hier voor meer informatie.

tv kabels wegwerken

10. Opladers

Als je draadloze apparatuur hebt, dan heb je ook altijd te maken met opladers. En de kans is groot dat jij een telefoon of zelfs een tablet in huis hebt. Daarom zijn we super enthousiast met onderstaand idee. Cami en Marci hebben dit projectje ontworpen en gemaakt – een oplaadstation voor het opladen van mobiele telefoons en tablets. Kies een stopcontact uit waar je vaak jouw telefoon en tablet oplaadt. En maak dit wandkastje ertegenaan. Bovenop het laadstation kan je tablets en telefoons plaatst, terwijl alle kabels netjes zijn weggewerkt in het kastje zelf. Zelfs de stopcontact is mooi weggewerkt. Klik hier voor meer informatie.

kabels wegwerken telefoon tablet

Bekijk ook:
5x Leuke stekkerdozen!
TV ophangen? 5x Tips
Hoe kan je leidingen wegwerken? 5x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam