Woonwinkel

10x Kringloop Amsterdam


Op zoek naar een leuke kringloop in Amsterdam waar je een mega budgetvriendelijke mooie vintage bank, een industriële hanglamp of een stijlvolle dressoir kan scoren? In de hoofdstad van Nederland vind je heel veel verschillende kringloopwinkels, van kleine locale kringloopwinkels die minder bekend zijn tot grote kringlopen die door heel het land vestigingen heeft. Wij hebben de leukste kringloopwinkels van Amsterdam voor je op een rijtje gezet!

1. De Lokatie

De Lokatie is een bekende kringloop in Amsterdam, met in totaal drie vestigingen – in Noord Distelweg 85, Noord Buikslotermeerplein 6 en Oost 1e Oosterparkstraat 236. Het recycling bedrijf werd in 1996 opgericht vanuit de samenwerkende GGZ instellingen In Amsterdam als een Sociale Firma. Wat daarom erg belangrijk is, naast de economische en milieuvriendelijke belangen, zijn de sociale doelstellingen op het gebied van werkgelegenheid. De kringloop realiseert dat door werkplekken te bieden voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Op alle vestigingen van De Lokatie vind je veel textiel, curiosa, speelgoed, schilderijen, koelkasten, wasmachines, antiek, meubels, boeken, elektronica, noem maar op.

kringloop Amsterdam de lokatie

2. RataPlan

RataPlan is één van de grootste kringloop organisaties in Nederland met in totaal 24 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Alleen in Amsterdam heeft de kringloop al drie vestigingen – aan de Generatorstraat 10, Van Slingelandtstraat 39 en Willem Roelofsstraat 2. Elke dag worden er in alle vestigingen nieuwe spullen geleverd – van kleding tot meubels en curiosa. Rataplan is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

kringloop amsterdam rataplan

3. Re-circle

Een kleine kringloop in Amsterdam die gewoon één vestiging heeft is Re-circle. Dit betekent natuurlijk niet dat het geen leuke kringloop is. Sterker zelfs, Re-circle is voor vele Amsterdammers een favoriet. Re-circle was in de achtertin begonnen, waar spullen opgeknapt en weer verkocht werd. Door de groei, werden verschillende grotere locaties uitgeprobeerd, waaronder ook in Zaandam. Maar de nieuwste locatie van deze kringloop vind je aan Buikslotermeerplein 225. Een super leuke kringloop waar je onder andere terecht kan voor hele leuke meubels en woonaccessoires voor je huis.

kringloop amsterdam re-circle

4. Milieubrigade

Kringloop Milieubrigade vind je aan Slijperweg 18b in Amsterdam Noord. De spullen die je bij deze kringloop vindt, hebben ze vooral verkregen door hun dienst van woning- en bedrijfsontruiming. Vandaar dat ze regelmatig hele goede en zelfs spiksplinternieuwe spullen in hun winkel hebben – van mooie lampen tot grote banken en kasten.

kringloop amsterdam milieubrigade

5. Gideon Italiaander

Gideon Italiaander is geen officiële kringloop – het is meer een opkoper van goederen en partijen bij onder andere winkelketens, fabrikanten, verzekeraars, curatoren en importeurs. Naast veel nieuwe spullen, kan je er ook terecht voor gebruikte tweedehandse spullen, zoals tweedehandse, meubels, kunst, boeken en curiosa. Soms hebben ze zelfs restpartijen tegels! In totaal hebben ze maar liefst vijf vestigingen in Amsterdam: Havenstraat 1, Zeeburgerstraat 6, Beethovenstraat 1, Bijlmerplein 719 en Buikslotermeerplein 139.

kringloop amsterdam gideon italiaander

6. Kringloop Centrum Zuidoost

Kringloop Centrum Zuidoost is gevestigd aan Schepenbergweg 26. Het is een vrij kleine kringloop, maar ze hebben wel een heel veelzijdig assortiment. Ze krijgen bovendien dagelijks nieuwe artikelen binnen. Daar zitten ook heel vele spullen bij die je heel goed in huis kan gebruiken. Naast meubelen, kan je bij Kringloop Centrum Zuidoost ook terecht voor bouwmaterialen, huishoudelijke producten, keukengerei, servies en decoratie, witgoed, verlichting, noem maar op.

kringloop centrum zuidoost amsterdam

7. Kringloop Secondhand

Kringloop Secondhand heeft meerdere vestigingen in Nederland, waaronder in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam-Noord en Haarlem Hoofddorp. Maar wat eigenlijk nog fijner is, is dat ze ook een eigen uitgebreide webshop hebben, waar je alle tweedehandse spullen gewoon vanuit je luie bank kunt kopen. Alle aankopen worden gewoon bij je thuisbezorgd in de regio Amsterdam. Wat vooral opvalt is dat ze mega veel meubels en woonaccessoires hebben. De webshop is dan ook netjes gecategoriseerd in banken, kasten, lampen, keuken, kleinmeubelen, stoelen, tafels, witgoed en diverse.

kringloop second hand amsterdam

8. De kringloopwinkel

In het winkelcentrum Boven ’t Y in Amsterdam Noord vind je De Kringloopwinkel. Het is een relatief kleine kringloop waar je terecht kunt voor van alles en nog wat. Denk aan fietsen, kleding, boeken, platen, koelkasten, wasmachines, en natuurlijk meubels en accessoires. En het is natuurlijk fijn dat het in een winkelcentrum is gelegen, met bekende winkels zoals H&M, Action, Actie Sport en Albert Heijn.

de kringloopwinkel amsterdam

9. Kringloop Kerkstraat

Aan de Kerkstraat op nummer 354 vind je een kleine schattige kringloop, gevestigd in een heel schattig pand. Te klein om er grote meubels te stallen zoals banken en kasten, maar je kunt er wel terecht voor kleinmeubelen zoals kleine rekjes en krukjes. Daarnaast vind je er ook hele leuke kleine woonaccessoires. Je vindt er bijvoorbeeld heel veel leuk servies en vazen.

kringloop amsterdam kerkstraat

10. ’t Hartje – Kringloopwinkel

Het winkelpand op de hoek van Van Het Hofflaan op nummer twee stond een tijdje leeg, maar daar heeft Tamara verandering in gebracht met kringloopwinkel ’t Hartje. Zij heeft al ruime ervaring met vrijwilligerswerk en met ’t Hartje heeft Tamara ook geen winstoogmerk. De opbrengst wordt geinvesteerd in sociale activiteiten, zoals de organisatie van een buurt BBQ. In deze leuke kringloop kan je voor van alles en nog wat terecht – kleding, schoenen, sieraden, speelgoed, boeken, elektronica, meubelen, huishoudelijke artikelen, noem maar op.

kringloop t'hartje amsterdam

Bekijk ook:
Kringloop Den Haag
Kringloop Rotterdam

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam