Woonaccessoires

De eerste draadloze telefoonoplader van Apple


draadloze oplader apple iphone

Draadloos je telefoon opladen is natuurlijk niets nieuws meer. Er zijn namelijk heel veel draadloze opladers, van merken zoals Belkin, Native Union, Zens en Mohie, waarmee jij je telefoon kunt opladen. Met sommige merken heeft Apple weliswaar een samenwerking, maar Apple zelf heeft nog geen eigen draadloze oplader. Daar is verandering in ingekomen. Met de introductie van de nieuwe iPhone 12, die onder andere de MagSafe functie heeft, hebben ze ook een bijbehorende draadloze MacSafe oplader uitgebracht.

Omdat we een grote fan zijn van de stijlvolle en minimalistische esthethiek van alle Apple producten, zijn wij natuurlijk erg blij met deze nieuwe producten. Wil jij de nieuwe iPhone 12 kopen? Lees hier alles over de MacSafe functie en oplader!

De MagSafe functie is eigenlijk ook niet wat nieuw is. Apple gebruikte het jarenlang voor de opladers van de Macbook. MagSafe voor laptops was vooral een veiligheidsfunctie, die ervoor zorgde dat je je kabel of oplaadpoort niet kapot kon maken – of je MacBook van een tafel zou laten vliegen – door over de snoer te struikelen. Dat komt omdat de magneten het gemakkelijk maakten om ze gemakkelijk los te koppelen wanneer ze met een aanzienlijke hoeveelheid kracht werden getrokken.

MagSafe voor mobiel

Apple heeft nieuw leven geblazen in de MagSafe funtie, met een twist: het wordt niet langer gebruikt voor de MacBook-lijn, maar voor de nieuwe iPhone 12-lijn. De aankondiging, gedaan tijdens de jaarlijkse iPhone-onthulling van het bedrijf, bevestigde geruchten dat Apple zijn magnetische oplaadkabel zou terugbrengen, die in 2016 voor de Macbook werd vervangen door met de eerste USB-C MacBook.

Nieuwe accessoires voor de iPhone

Maar de nieuwe MagSafe functie geldt dus nu voor de iPhone, en het zal worden geleverd met een hele nieuwe set smartphone-centrische accessoires. Die omvatten een magnetische portemonnee die wordt aangesloten op de achterkant van de nieuwe iPhones, een nieuwe leren hoes die de telefoon omschakelt naar wat een nieuwe klokmodus lijkt te zijn voor iOS waarbij alleen de tijd wordt weergegeven, en een combo-opvouwbare oplader voor zowel de iPhone als Apple Watch.

iphone 12 magsafe hoesjes

Het is belangrijk op te merken dat in tegenstelling tot de vorige versie van MagSafe, die magneten gebruikte om kabels naar de poorten van Macboocs te grijpen, deze nieuwe versie is afgestemd op een wereld waarin draadloos opladen veel breder beschikbaar is.

Draadloze opladers

In dit geval maakt MagSafe voor iPhone het gemakkelijker om de iPhone te verbinden met ondersteunde draadloze opladers, inclusief die van derden. Klanten kunnen ook innovatieve MagSafe-accessoires verwachten van externe fabrikanten, luidt het persbericht van Apple over MagSafe, dat de vrees zou moeten wegnemen dat het bedrijf dit zou afsluiten. Belkin heeft bijvoorbeeld al bevestigd als een van de partners, zoals te zien is op de dia’s tijdens de presentatie van Apple.

Apple zal echter ook eigen draadloze opladers uitbrengen, waaronder een zelfstandige MagSafe-oplader en de combo Apple Watch-iPhone-oplader, de MagSafe Duo-oplader. Beide ondersteunen 15W aan vermogen. Vergeleken met het 7,5 vermogen van veel draadloze opladers, gaat het draadloos opladen van de nieuwe iPhone dus een stuk sneller.

apple magsafe oplader

Het is nog niet duidelijk welke soorten opladers of kabels worden meegeleverd met de vier nieuwe iPhones, waaronder de standaard iPhone 12, de nieuwe iPhone 12 Mini, de iPhone 12 Pro en de 12 Pro Max. De MagSafe-oplader voor de iPhone is verkrijgbaar voor €45,-.

Bekijk ook:
10x Kabels wegwerken
10x Smart Home gadgets

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam