Uncategorized

Gordijnen; Maak het passend, kies voor op maat gemaak


Wanneer je gaat klussen aan je huis is een van de grootste beslissingen die je moet nemen: welk type gordijnen moet ik kiezen? Op maat gemaakte gordijnen geven de mogelijkheid om ze precies zo te ontwerpen als dat jij wil. Het is een geweldige manier om stijl, textuur en warmte aan huis toe te voegen. Of het doel nu is om privacy toe te voegen of zonlicht tegen te houden er zijn veel voordelen aan het installeren van nieuwe gordijnen in huis.

witte gordijnen in slaapkamer

Waar moet je rekening mee houden als je gordijnen op maat laat maken?

Als je overweegt raamdecoratie op maat te laten maken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je beslissen van welk type stof je de gordijnen wil laten maken. Dit is belangrijk omdat stoffen van invloed zijn op het licht en de privacy in huis. Dikkere stoffen laten minder licht door en lichtere stoffen laten meer licht door. Ook moet je beslissen over welk ontwerp je wilt op je gordijnen. Heeft de kamer een bepaald thema? Is er een kleurenschema dat je wil toepassen? Ten slotte is het belangrijk om een idee te hebben wat voor type raamdecoratie je wil hebben. Jaloezieën, rolgordijnen of bijvoorbeeld plissegordijnen.

gordijnen woonkamer draperen op grond

Voordelen van op maat gemaakte gordijnen

Er zijn veel voordelen aan het installeren van op maat gemaakte gordijnen in huis. Ze kunnen stijl toevoegen aan elke kamer in huis. Als bezig bent met renoveren of gewoon de uitstraling van een ruimte wilt verbeteren, kan je met gordijnen een totaal nieuwe look creëren helemaal gebaseerd op jouw stijl. Verder bieden op maat gemaakte gordijnen een nette afgewerkte look. het ziet er strak uit omdat het precies past bij het raam waarvoor ze gemaakt zijn.

gordijnen slaapkamer

Nadelen van op maat gemaakte gordijnen

Op maat gemaakte gordijnen zijn niet goedkoop. Ze zijn zelfs veel duurder dan kant-en-klare gordijnen. Ze worden echter wel precies volgens jouw specificaties ontworpen en kunnen worden gemaakt van stoffen van hoge kwaliteit. Maar als je werkt met een bedrijf dat gordijnen op maat maakt, moet je de specifieke afmetingen van de ramen doorgeven. Verder moet je ook beslissen over het ontwerp en de soort stof die je wilt gebruiken. Dit kan een tijdrovend proces zijn en kan een extra bezoek van het gordijn bedrijf vereisen. Het is dus soms ook een goede optie om kant-en-klare gordijnen te gebruiken als je minder budget hebt.

Bekijk ook:
In 5 stappen kies je de perfecte gordijnen op maat!
Plissegordijnen zijn mooi!
Creatief met raamdecoratie: 4 tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam