Uncategorized

Led tl armatuur is duurzaam en energiezuinig


Led tl armatuur is steeds vaker terug te vinden in kantoren, magazijnen, productiehallen en werkplaatsen. Er is zowel enkele fluorescentiearmatuur als led tl armatuur die aangepast is aan de installatie van meerdere led-buizen. 

led tl armatuur duurzaam energiezuinig

Industriële led tl armatuur

Voor het verlichten van een magazijn of bedrijfshal is een led tl armatuur een uitstekende keuze. Een industrieel led tl armatuur met een hermetische behuizing is niet alleen bestand tegen stof, stof en water, maar ook nog eens extreem goedkoop in aanschaf en gebruik. Dit type fluorescentielamp met een lengte van 120 cm verbruikt slechts 36W aan stroom. Daarmee bespaar je tot 50% energie in vergelijking met traditionele verlichting. Het grote voordeel van industriële led tl armatuur is de vervangbare lichtbron. Als een fluorescentielamp beschadigd is of je wilt de lichtsterkte of kleur veranderen, dan volstaat het om de led-buizen zelf te vervangen en niet de hele armatuur.

Geen extra accessoires bij led tl armatuur

Led tl armatuur heeft geen extra accessoires zoals smoorspoelen nodig. Dit zijn producten die alleen zijn aangepast voor het aandrijven van fluorescentielampen gemaakt in led-technologie. Led tl armatuur is in te delen volgens de lengte en komt overeen met de meest voorkomende T8-fluorescentielampen. Zo zijn er fluorescentielampen van 60, 90, 120 en 150 cm lang beschikbaar. Het is dus niet alleen mogelijk om het juiste vermogen te kiezen, maar ook de lengte van de aangekochte armatuur. Een mooi voorbeeld is de 2x36w led tl armatuur, die wordt beschouwd als een traditionele lichtbundel. Wil je er led-fluorescentielampen op aansluiten, dan zou je deze ernaar moeten ombouwen.

mooie led armatuur vergaderruimte

Hermetisch fluorescerend led tl armatuur

Afhankelijk van de plaats van opstelling kies je voor fluorescentielampen een ander type armatuur. Wanneer je de ruimten wil verlichten waar je lamp niet wordt bedreigd door schadelijke externe omstandigheden, dan is goedkope led armatuur in de vorm van balken een ideale optie. Op plaatsen met een verhoogde luchtvochtigheid, waar lampen worden blootgesteld aan moeilijke werkomstandigheden, is een hermetisch fluorescerende led tl armatuur de beste oplossing. Het is een speciaal type armatuur met passende beschermingen die de dichtheidsklasse aanzienlijk verhogen tot minimaal IP65. Bovendien kun je een versie kiezen met een reflector die de lichtstroom van je fluorescentielampen versterkt.

Fluorescerend led armatuur voor buiten

Led tl armatuur die je buiten het gebouw wilt plaatsen mag geen lagere weerstand hebben dan industriële tl-armaturen. Het zal namelijk voortdurend worden blootgesteld aan schadelijke externe omstandigheden. Daarom moet led tl armatuur voor buiten zo goed mogelijk de zwaarste omstandigheden aankunnen. Ideaal zijn verzegelde led-fluorescentielampen met een hoge weerstand tegen hoge en lage temperaturen. Een armatuur dus, die buiten het gebouw wordt gemonteerd en het liefst ook een hoge weerstandsklasse heeft. Vaak kan deze led tl armatuur ook worden blootgesteld aan onbedoelde schokken, wat betekent dat de duurzaamheid ook op een zeer hoog niveau is.

led tl buis kantoorverlichting

Led tl armatuur met reflector

Een led tl armatuur met reflector is een bijzonder type armatuur dat perfect samenwerkt met omnidirectionele led-buizen. Een speciale reflector, die achter de fluorescentielampen wordt gemonteerd, regelt hun verlichtingshoek en versterkt bovendien de lichtstroom. Wil je gebruik maken van 360 graden led-fluorescentielampen, dan is het raadzaam uitsluitend armaturen met een reflector te gebruiken.

Bekijk ook:
Halogeen spot vervangen door led
LED TL buizen zijn mooi!
Soorten armaturen voor LED lampen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam