Interieur ideeën

Creatief met raamdecoratie: 4 tips


Raamdecoratie is een van de factoren in huis die bepalend is voor de sfeer. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden voor raamdecoratie eindeloos. Van shutters tot vouwgordijnen en van raamdecoratie op maat tot plissé gordijnen. Maar hoe ga je met raamdecoratie om als je een creatief effect wilt realiseren? Daar lees je in dit artikel meer over. We geven 4 tips om je op weg te helpen.

creatief met raamdecoratie tips

Tip 1: Durf voor donkere kleuren te gaan

Met raamdecoratie kiezen mensen vaak veilig voor lichte kleuren die matchen met andere kleuren in het interieur. Wil je een keer iets anders proberen? Kies dan eens voor raamdecoratie in een donkere kleur. Daar is wel wat lef voor nodig, maar geeft een tof contrasterend effect aan je inrichting.

In een donkere kleur kunnen jaloezieën of shutters erg mooi zijn. Ook kun je denken aan rolgordijnen of plissé gordijnen. Die soorten in combinatie met de donkere kleuren maken de styling in je woonruimte compleet. Zo is raamdecoratie een echte eyecatcher in huis.

Tip 2: Mix & match

Waarom zou je door het hele huis dezelfde raamdecoratie ophangen? Het kan juist erg speels zijn als je voor verschillende soorten zijn. Op creatieve wijze kun je soorten raamdecoratie met elkaar combineren. Maak het zo gek als je zelf wilt. Om een idee te krijgen van de soorten raamdecoratie die er zijn, kun je eens een kijkje nemen bij inhuisplaza. Met een ruim aanbod in raamdecoratie van goede kwaliteit, kun je hier vast en zeker vinden wat je zoekt.

creatief met raamdecoratie donkere gordijnen

Tip 3: Kleurrijk maakt sfeervol

Denk je aan creatief, dan denk je al snel aan kleurrijk. Meer kleur in huis kun je interieur nieuw leven inblazen. Ga bijvoorbeeld voor hangende gordijnen in een mooie pastel kleurige stof. Daarmee voeg je echt iets toe aan je woning, maar wel op een subtiele stijlvolle manier. Neem bijvoorbeeld een tint die op een andere plek in je woning al terugkomt. Daarmee maak je je interieur ook meteen een geheel.

Tip 4: Wees creatief met patronen

Wist je dat je ook raamdecoratie met mooie patronen en motieven kunt bestellen? Zo kun je echt creatief aan de slag. Ga voor een tof patroon om weer eens een andere look aan je interieur te geven. Stoffen gordijnen met een motief kunnen veel sfeer brengen. Hou je van eenheid in je woning? Kies dan voor een motief met kleuren die al in je woning voorkomen. En als je juist een bijzondere toevoeging wilt doen kun je voor nieuwe kleuren gaan.

raamdecoratie gordijnen patroon bloemetjes

Bekijk ook:
8x Plissegordijnen in de badkamer
Spelen met zonlicht: ga voor lamellen
Houten raamluiken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam