Slaapkamer inspiratie

10x Flanellen dekbedovertrek


Er zijn heel veel soorten dekbedovertrekken. De meeste zijn gemaakt van 100% katoen, zoals satijn, percal en flanel. Het grote verschil zit in de gebruikte techniek voor het weven van de stof, waardoor het anders kan aanvoelen. Je merkt vooral verschil tussen de warmte in de zomer en de kou in de winter. In de zomer zorgt een normale 100% katoenen dekbedovertrek dat je het lekker koel hebt onder de dekens, maar in de winter is een flanellen dekbedovertrek juist een goed idee. Een flanellen dekbedovertrek wordt gemaakt van los gesponnen garen, geweven in een keper- of linnenbinding. De pluizige structuur zorgt ervoor dat je het lekker warm hebt tijdens het slapen

Het begint nu langzaamaan steeds kouder te worden. Daarom hebben wij tien flanellen dekbedovertrekken voor je op een rijtje gezet, die er niet alleen voor zorgen dat je het niet koud hebt tijdens het slapen, maar er ook nog eens heel leuk uitzien voor de slaapkamer! Welke vind jij het leukst?

1. Wit

Een wit dekbedovertrek is altijd een goed idee. Iedereen zou standaard een wit dekbedovertrek in huis moeten hebben. Het is mooi en het past in elke interieurstijl. Hieronder zie je het egaal witte dekbedovertrek Cinderella, gemaakt van 100% geruwde flanel-katoen.

flanellen dekbedovertrek wit

2. Grijs

Een grijs dekbedovertrek is net als wit, maar grijs is net iets koeler en tegelijkertijd ook warmer. Net als wit, past een grijs dekbedovertrek ook in alle interieurstijlen, van strak modern tot stoer industrieel. Niet voor iets zijn grijze interieurs zo populair. Het grijze Uni Flanel dekbedovertrek van Cinderella is gemaakt van 100% geruwde flanel-katoen, en is verkrijgbaar in verschillende formaten.

flanellen dekbedovertrek grijs

3. Roze

Roze is lang niet meer de kleur die alleen leuk is voor de prinsessenkamer. Een roze dekbedovertrek kan ook heel leuk staan in je eigen slaapkamer, vooral als het gaat om een mooie roze kleurtint, zoals oud roze. Oud roze muren zijn bijvoorbeeld super stijlvol. Het merk Beddinghouse heeft een mooi oud roze dekbedovertrek gemaakt van 100% geruwde flanel-katoen. Nice!

flanellen dekbredovertrek roze

4. Groen

Liever een meer neutrale kleur? Groen is op dit moment helemaal hot in de wereld van interieur en design. Dan hebben we het niet alleen over het duurzame groen, zoals leuke planten in huis, maar ook de kleur groen is super populair. Mooie groene muren, stijlvolle fluwelen groene banken, en ook groene dekbedovertrekken. In deze slaapkamer hebben ze gekozen voor een mooie Esmerald groen dekbedovertrek.

flanellen dekbedovertrek groen

5. Okergeel

Een andere mooie kleur is okergeel. Okergeel is een prachtige zomerse kleur, maar met een mooi okergeel dekbedovertrek, geef je jouw slaapkamer juist een fijne warme sfeer. Het merk Damai heeft een okergeel dekbedovertrek dat gemaakt is van 100% geruwde flanel-katoen. Het ziet er niet alleen warm uit, zo voelt het ook daadwerkelijk aan!

flanellen dekbedovertrek okergeel

6. Veren

Veren zijn altijd leuk als decoratie voor het interieur. En ze passen bovendien perfect in het herfst seizoen. Hieronder zie je het Feathery dekbedovertrek van het merk Snoozing. Het is een wit dekbedovertrek, waar grote mooie veren of afgebeeld staan. Je bent gegarandeerd van lekkere warme nachten onder dit 100% geruwde flanel-katoenen dekbedovertrek!

flanellen dekbedovertrek veren

7. Grid

Grid patronen zijn erg populair voor aan de muur, bijvoorbeeld in de vorm van behang. Deze dekbedovertrek met een grid dessin is van het Nederlandse merk Papillon. Het is gemaakt van 100% geruwde flanel-katoen, en kenmerkt zich met een zachte beige kleur en een subtiele grid dessin.

flanellen dekbedovertrek grid

8. Arctic friends

Het merk Snurk heeft super leuke kinderdekbedovertrekken met dierenprints. Niet alleen de dekbedovertrekken zijn leuk, ook de bijbehorende kussenslopen zijn super grappig. Ze zijn super leuk voor de kinderkamer, maar de meeste dekbedovertrekken van Snurk zijn ook verkrijgbaar in grote formaten voor grote tweepersoonsbedden. Je kunt bovendien kiezen tussen 100% katoen of 100% geruwde flanel-katoen.

flanellen dekbedovertrek snurk dieren

9. Pom Pom

Naast leuke dekbedovertrekken met dieren dessins, heeft Snurk ook heel veel andere modellen. Dit dekbedovertrek is daar een mooi voorbeelden van. Je hebt waarschijnlijk helemaal niets met pom poms, maar dit dekbedovertrek ziet er wel super leuk uit, toch? Je slaapkamer wordt er instant vrolijker van!

flanellen dekbedovertrek snurk pom pom

10. Winter nuts

En last but not least, willen we deze leuke dekbedovertrek laten zien, ook van Snurk. Het witte 100% geruwde flanel-katoenen dekbedovertrek past perfect bij zowel het herfst als het winterseizoen. Niet alleen door het dessins met de leuke eikels, maar ook omdat het dekbedovertrek je de nodige warmte biedt. Ook dit dekbedovertrek van Snurk is verkrijgbaar in zowel eenpersoonsbedden als tweepersoonsbedden.

flanellen dekbedovertrek snurk nuts

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam