Interieur ideeën

15x Okergeel in interieur


Okergeel interieur

Kleurtrends in het interieur komen en gaan. Sommige kleuren blijven voorgoed weg, maar er zijn ook kleuren die altijd blijven. Sterker nog, je kunt ze niet meer wegdenken uit de wereld van interieur & design. De kleur okergeel is daar een heel mooi voorbeeld van. Een prachtige gele kleur tint, die je op heel veel verschillende manieren een plekje kunt geven in je interieur.

Wat okergeel zo bijzonder maakt, is dat het een kleur is die zowel voor de winter als voor de zomer geschikt is. In de zomer benadrukt okergeel de vrolijkheid en de zon in een interieur, terwijl het in de winter de nodige warmte en gezelligheid geeft. Wij laten vandaag de mooiste inspiratie voorbeelden en leuke ideeën zien: 15x Okergeel in je interieur!

1. Muur

Ben je jouw veilige en neutrale witte of grijze muur zat? Tijd om een nieuwe muurkleur uit te kiezen. Tijd voor een okergele muur! Het is weliswaar een hele gedurfde keuze om alle muren okergeel te verven, maar als je een echte liefhebber bent, dan zal je absoluut geen spijt krijgen. Je woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer zal direct een paar graden warmer aanvoelen.

Okergele muren

Omdat het tóch een beetje spannend kan zijn om gelijk alle muren okergeel te verven, kan je ook beginnen met één muur. Dan kan je een beetje zien wat voor effect het heeft. Laat het een paar weken staan, zodat je eraan kan wennen. Als je het mooi vindt, laat je het gewoon bij één muur. Als je er klaar voor bent, dan kan je met een tweede muur of zelfs een derde muur beginnen.

Okergele muur

Een leuke variatie is om te kiezen voor een gedeelte van een muur. Je kunt bijvoorbeeld een lambrisering verven, en het okergeel combineren met een andere kleur. Je kunt ook kiezen om een kleurvlak aan de muur te verven. Hieronder zie je bijvoorbeeld een super mooie woonkamer, waar de muren taupe grijs zijn geverfd. Ook de schouw is in diezelfde kleur geverfd. Maar de onderkant hebben ze gekozen voor een mooie okergele kleurtint.

Okergele muur

2. Okergele bank

In plaats van gelijk te beginnen met de muren, is okergeel ook een hele leuke accentkleur in het interieur. Dan kan een neutrale basis heel mooi werken als een witte canvasdoek, die je in kan vullen met verschillende okergele accenten. Een okergele bank bijvoorbeeld kan dé blikvanger van je woonkamer worden, zoals je in onderstaand interieur kan zien. De bank komt super goed naar voren, dankzij de strakke witte muren en de lichtgrijze betonvloer. Zoals je ziet, straalt de woonkamer tóch heel veel sfeer en warmte uit, vooral dankzij de okergele bank!

Okergele bank

3. Mooie prints

Kunst mag natuurlijk nooit ontbreken in huis. Het is niet alleen mooi, met kunst kan je ook op een hele leuke en laagdrempelige manier meer kleur toevoegen in je interieur. Dit kunnen mooie prints zijn met mooie okergele accenten. Lijst het in in een mooie lijst en plaats het bijvoorbeeld op een kast of een bankje, zoals in onderstaand voorbeeld.

Okergeel interieur accessoires

4. Tegels

Okergeel in de badkamer, keuken of toilet? Kies dan voor okergele tegels. Ook hier geldt dat je of een enkele muur of meerdere muren kunt betegelen. In de badkamer kan je bijvoorbeeld kiezen voor de muur in de inloopdouche of de muur bij het bad. In de keuken zou je de keuken achterwand met leuke okergele wandtegels kunnen betegelen. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van super leuke okergele metrotegels, gecombineerd met witte voegen.

Okergeel interieur tegels

5. Daybed

Ziet onderstaand hoekje er niet super leuk en uitnodigend uit? Het is een heerlijk relaxhoekje met een daybed, een rieten opbergmand en een super grote Paradijsvogelplant. Het groen van de plant staat bovendien prachtig bij het okergele matras van het daybed!

Okergeel matras daybed

6. Okergeel in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer en kinderkamer kan je okergeel op verschillende leuker manieren terug laten komen. In de vorm van okergeel bedlinnen, okergele bedsprei, okergele kussens, noem maar op. Hieronder zie je een mooie canvas witte slaapkamer. Het bed is prachtig opgemaakt met okergele bedlinnen, gecombineerd met leuke kussens in zachte gedempte kleuren.

7. Bijrol

In deze slaapkamer heeft okergeel een kleinere rol gekregen, in de vorm van een mooi okergele fluwelen kussen. Het is gecombineerd met andere leuke kussens, wat bewijst dat je okergeel heel leuk kunt combineren in je interieur.

8. Combineren

Nóg een mooi bewijs dat je okergeel heel leuk kunt combineren met andere kleuren. Deze slaapkamer is ingericht in een leuke vintage stijl, met blauwe muren, visgraat vloer en grijsgroene gordijnen. En in een vintage slaapkamer mag okergeel natuurlijk niet ontbreken. De okergele bedsprei is de perfecte aanvulling op alle andere mooie kleuren.

9. Okergeel in de kinderkamer

Okergeel is ook een hele leuke kleur voor de kinderkamer of babykamer. Het is een unisex kleur, dus het is zowel geschikt voor de kamer van een meisje als een jongen. Ook hier geldt dat je de muren okergeel kunt verven of als accentkleur kan gebruiken. In onderstaande leuke kinderkamer hebben ze gekozen voor een mooie okergele kledingkast. Een mooie aanvulling op al het andere moois in deze kinderkamer.

10. Eetkamerstoel

Meer kleur in de eethoek? Kies voor okergele eetkamerstoelen. Je kunt het heel leuk combineren door verschillende okergele stoelen te gebruiken, of af te wisselen met een bankje of een krukje. Wat ook leuk is, is om te mixen en te matchen met totale andere stoelen en kleuren.

11. Bureaustoel

Okergele bureaustoelen zijn schaars, maar je kunt natuurlijk ook een okergele eetkamerstoel gebruiken als bureaustoel. Onderstaand werkplekje ziet er zo moody en stijlvol uit. Het okergeel staat prachtig bij de grijze vloer, de zwarte muur en de messing accenten. Heel chic!

12. Gordijnen

Hieronder hebben ze een okergeel interieur gecreëerd, door te kiezen voor okergele gordijnen. Hoewel de gordijnen het enige zijn wat okergeel is in deze woonkamer, kan je tóch wel spreken van een okergeel interieur. Dit komt omdat de ze super dominant zijn. Maar ziet het er weer niet prachtig uit?

13. Deur okergeel verven

De meeste mensen hebben een witte deur in huis. Maar is het niet veel leuker om te kiezen voor een mooie gekleurde deur? De okergele deur in onderstaande woonkamer past geweldig leuk bij de bohemian vibe, gecombineerd met de leukste groene planten en kleurrijke vloerkleden.

14. Okergele muur in badkamer

Wat een geweldige keuze om de muren in deze badkamer okergeel te verven. Het onderste gedeelte is betegeld met leuke visgraat witte wandtegels, terwijl het bovenste gedeelte van de muren strak okergeel zijn geverfd. Dé perfecte kleur voor de vintage chique look in deze badkamer. Het staat bovendien erg leuk bij de gouden kranen en douchekop.

okergele muur badkamer

15. Okergele kast

In de kinderkamer hierboven hadden we al laten zien dat een okergele kast super mooi kan zijn. Niet alleen voor de kinderkamer, maar ook bijvoorbeeld in de keuken of in de woonkamer. De okergele kast hieronder springt naar voren, dankzij de strakke witte achtergrond. Het is bovendien erg stijlvol gedecoreerd met verschillende leuke accessoires op de kast.

okergele kast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam