Keuken inspiratie, Modern interieur

10x Moderne keuken


moderne keuken

Iedereen wilt tegenwoordig een moderne keuken. Maar wat is een moderne keuken eigenlijk? Heeft het met specifieke kenmerken te maken? Heeft het met het apparatuur te maken? Of omschrijf je met een moderne keuken een bepaalde stijl? In dit artikel willen we laten zien dat een moderne keuken een heel breed begrip is. De ene moderne keuken kan er totaal anders uitzien dan de andere. Wij hebben vijf keukens gevonden, die zonder twijfel modern te noemen zijn, maar allemaal van elkaar verschillen. Hoe ziet jouw moderne droomkeuken eruit?

1. Industrieel modern

Dit is de keuken van Noorse ontwerper Morten Bo Jensen, de Chief designer is bij het bedrijf Vipp. Het bijzondere is dat hij deze keuken heeft ontworpen. En blijkbaar is hij zó blij met het ontwerp, dat hij ook voor deze heeft gekozen in zijn eigen woning. Hij woont samen met zijn gezin in een stoere loft woning in Denemarken, gekenmerkt door industriële details zoals de originele raampartijen. Hierdoor is het authentieke karakter van de loft goed in tact gehouden, ondanks dat het interieur super strak is afgewerkt. Daarom past deze keuken perfect in deze woning. Het is super modern, maar omdat het zwart en van staal is, heeft het ook een industrieel tintje.

moderne keuken industrieel

2. Warm modern

Deze moderne keuken vonden we bij Norm Architects, een architectenbureau uit Kopenhagen. De keuken is onderdeel van het Gjøvik House, een vrijstaande woning gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Het is een hele moderne woning, en ook het interieur kan omschreven worden als strak en modern, maar tegelijkertijd ook erg sfeervol en warm. Zou zou je ook de keuken omschrijven, warm modern. De betonlook vloer gecombineerd met strakke witte wanden zorgt misschien voor een koude basis, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met de moderne strakke houten keuken. Het hout, wat ook terugkomt aan de keuken achterwand, geeft het hele interieur een fantastische warme uitstraling.

moderne warme keuken

3. Luxe modern

Bij Budgetplan zijn we deze moderne keuken tegengekomen. De moderne taupe-grijze keukenkasten zien er super strak uit, vooral dankzij de greeploze deuren. Maar het moderne apparatuur speelt natuurlijk een belangrijke rol, zoals de Siemens oven, de koffiemachine, de warmhoudlade én de InductionAir kookplaat inclusief afzuiging. Een groot keukeneiland is gecombineerd met een grote wandkast, waar ook vitrinekasten in verwerkt zijn. De met inbouwspotjes verlichte vitrinekasten geven samen met het marmeren werkblad deze moderne keuken een luxe en exclusieve uitstraling.

luxe moderne keuken

4. Chic modern

Dit is de keuken van Noorse lifestyle blogger Ema Bihor. Ema woont in een klein appartement in Oslo, die ze super leuk en stijlvol heeft ingericht, van de slaapkamer tot de keuken. Haar wens was een moderne keuken, maar wel met een chic vrouwelijk tintje. Deze woonwens heeft ze gerealiseerd met strakke witte keukenkasten, die afgewerkt zijn met een strak wit keukenblad en subtiele gouden deurgrepen en een gouden plint aan de onderkant van de kasten. De grote keuken achterwand heeft ze bovendien bewerkt met stoere lichtroze betonstuc.

chique moderne keuken

5. Vintage modern

Deze keuken bewijst dat vintage en modern ook een hele mooie combinatie is. In deze keuken vind je een originele stoere bakstenen muur, die gecombineerd is met een lichte houten vloer. Daarbij is een moderne zwarte keuken gekozen met sierlijke paneeldeuren en een wit keukenblad. Ze hebben de keuken achterwand volledig tot aan het plafond betegeld met eenvoudige witte vierkante wandtegels, passend bij de vintage sfeer in deze keuken. Wat ook een leuke idee is, is dat de pannen en het keukengerei aan RVS stangen zijn opgehangen aan de keuken achterwand.

vintage moderne keuken

6. Klassiek modern

Klassiek en modern zijn eigenlijk twee tegenpolen. Althans, dat zou je zeggen. Maar in dit ontwerp laten ze zien dat klassiek en modern juist ook een gouden combinatie kan zijn. Het keukenontwerp is gerealiseerd door Blakes Londen, die gespecialiseerd is in maatwerk keukens. Dit ontwerp is daar een heel mooi voorbeeld van. De ruimte ziet er schitterend uit met grote raampartijen en een chique Hongaarse punt houten vloer. De gebroken witte keuken met sierlijke paneeldeuren loopt helemaal door van de ene kant naar de andere kant van de keuken. Maar de grote blikvanger wordt gevormd door het keukeneiland, die gerealiseerd is met een fantastische witte carrara marmeren ombouw aan de buitenkant.

klassieke moderne keuken

7. Modern RVS

RVS keukens zie je vaak in restaurants, maar steeds vaker kiezen mensen voor een roestvrijstalen keuken in huis. Naast de praktische voordelen, zoals het onderhoudsvriendelijke karakter van RVS, ziet een RVS keuken er natuurlijk ook gewoon heel stoer uit. Ook voor een uniek loft appartement gelegen in Moskou is er gekozen voor een moderne RVS keuken. Lage roestvrijstalen keukenkasten, die geweldig staan bij de bakstenen keuken achterwand.

moderne rvs keuken

8. Scandinavisch modern

In Scandinavische landen zoals Zweden, Denemarken en Noorwegen, zijn ze ook gek op moderne keukens. Maar met bepaalde details wisten zij tóch hun eigen moderne keukenstijl te creëren. Onderstaande keuken van een mooi appartement uit Stockholm is daar een mooi voorbeeld van. De strakke grijze keukenkasten zijn afgewerkt met een mooi marmeren werkblad en kleine subtiele ronde deurknoppen. Het marmeren werkblad loopt voor een klein gedeelte door op de keuken achterwand, maar het grootste deel van de wand is strak gestuukt en wit geschilderd. Het RVS fornuis en bijbehorende afzuigkap staan er erg mooi bij.

Scandinavische moderne keuken

9. Modern zwart

Wit en grijs zijn de populairste kleuren voor een moderne keuken, maar tegenwoordig durven steeds meer mensen voor een zwarte keuken te kiezen. Hieronder zie je een hele stoere moderne keuken, waar niet alleen de keukenkasten zwart zijn, maar ook het werkblad, de wandtegels aan de keuken achterwand, de afzuigkap, de wandplanken én de retro Smeg koelkast zijn volledig zwart. Durf jij het ook aan om een volledige zwarte keuken te nemen?

moderne zwarte keuken

10. Retro modern

Retro keukens kom je niet vaak tegen, zéker niet een retro keuken die er zo mooi uitziet als deze. Je zou het niet zeggen, maar dit is een IKEA Metod keuken, waarvan de frontjes en de zijpanelen vervangen zijn met de turquoise blauwe frontjes van Superfront. De frontjes van de wandkasten hebben een mooi schubben patroon, die deze moderne keuken nóg leuker en unieker maken. De bijzondere vintage kleur past mooi bij de gouden details, zoals de gouden plinten en de gouden deurknoppen.

retro moderne keuken

Bekijk ook:
Stoere moderne keuken in de souterrain
Lange moderne keuken in oude zuivelfabriek
Moderne keuken met vintage invloeden
3D ontwerpen van een moderne marmeren keuken
Moderne zwarte loft keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam