Interieur ideeën

Grijs interieur


Last Updated on september 7, 2023 by Redactie

grijs interieur betonstuc

De prachtige woonkamer van het Gjøvik house project van Norm Architects. Ze kozen voor een betonvloer gecombineerd met een betonstuc muur.

Grijs is één van de meest populaire kleur voor in het interieur, of het nu gaat om neutrale grijze muren of mooie grijze meubels en accessoires. Dit is best opvallend te noemen. Aan de ene kant wordt grijs namelijk gezien als de kleur van verdriet, soberheid en saai, maar aan de andere kant is grijs ook een symbool voor veiligheid en volwassenheid. Er zijn dan ook mensen die helemaal niets willen weten van grijze interieurs, maar er zijn vooral ook heel veel mensen die mega fan zijn van deze bijzondere interieurkleur. Als je bedenkt dat er ontzettend veel verschillende tinten grijs zijn, is dat eigenlijk ook wel logisch. Met grijs kan je alle kanten op gaan in alle interieurstijlen, en dat gaan we vandaag laten zien me handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

Een leuk weetje over grijs:
Grijs was oorspronkelijk de kleur van ongeverfde wol en werd daarom niet echt als een kleur beschouwd. In de kunst tijdens de Renaissance werd grijs gebruikt als de perfecte achtergrondkleur om goud en huidtinten te benadrukken en werd het gebruikt om de gezichten en kostuums van de sitters in de schilderijen te markeren.

Neutrale én veelzijdige kleur

Grijs is bijna als een kleurloze kleur. Technisch gezien is het halverwege tussen wit en zwart, waardoor het een perfecte neutrale kleur is om te combineren met bijna elke andere kleur of kleurenpalet. Daar waar vroeger vooral gekozen werd voor wit en beige of taupe, worden deze kleuren in het interieur ingehaald door grijs. Je zou grijze muren dan ook kunnen zien als de nieuwe witte muren.

grijze muren woonkamer werkplek

Deense interieurstyliste Cille Grut heeft voor lichtgrijze muren gekozen in haar woonkamer, terwijl de muren in de naastgelegen open thuiskantoor donkergrijs is geverfd. Dat ziet er toch super mooi uit? Klik hier voor meer foto’s!

Grijs is één van de meest veelzijdige kleuren in het spectrum. Dit heeft vooral te maken met de ontzettend vele grijstinten, van lichtgrijs-wit tot donkergrijs-zwart. Grijs kan net zo gemakkelijk een warme sfeer creëren als een koele sfeer. Elke grijstint kan een andere uitstraling, sfeer en stijl in een ruimte creëren.

luxe interieur grijs

Grijs is ook een uitstekende kleur voor een elegant en luxe interieur. Dat is heel mooi te zien in het ontwerp van dit appartement. De hele binnenkijker is hier te zien.

grijs interieur koper

donkergrijs interieur turquoise

Met zo’n breed spectrum aan tinten en tonen werkt grijs goed op zichzelf, of liever, het werkt goed door eenvoudig verschillende tinten samen te mengen. Donkere en lichte tonen geven contrast en diepte aan een kamer.

minimalistisch grijs interieur

Door een geheel grijs interieur in te richten, creëer je een strakke minimalistische sfeer.

lichtgrijze tinten interieur

En lichtgrijs ziet er ook weer heel anders uit. De houten poten van de bank geven het interieur een warme uitstraling.

moody grijs interieur

Deze grijze slaapkamer heeft een moody uitstraling gekregen. Het donkerblauwe bedlinnen is de enige andere kleur.

Scandinavisch

De populariteit van grijs als neutrale interieurkleur hangt samen met de opkomst van een andere grote woontrend van dit moment – de Scandinavische interieurstijl. In Scandinavische interieurs ligt de nadruk op het vergroten van natuurlijk licht om de lange, donkere winters te bestrijden, met behulp van een repetitief kleurenpalet van wit, beige, koele blauw en zacht grijs. Kies een grijs met koelere blauwtinten die het beste werken met wit en licht hout omdat dit uiteinde van het spectrum een kamer een modernere esthetiek geeft.

Hout en grijs vormen een super mooie combinatie met een natuurlijke uitstraling. Dat bewijst interieur- en architectenbureau Ruslan Kovalchuk met deze prachtige moderne badkamer. Klik hier voor de hele badkamer tour!

wit interieur grijze tinten

Deze woonkamer is typisch Scandinavisch wit en licht ingericht, maar wel met verschillende mooie grijze tinten, die terugkomen in de bank, de hanglamp, vloerkleed en kussens. Klik hier om de hele woonkamer te zien.

lichtgrijze muren woonkamer

Lichtgrijze muren en mooie lichtgrijze decoratie accessoires.

Grijs combineren

Grijs kan je dus eigenlijk met alle kleuren combineren. Of dat nou met een andere neutrale kleur is zoals wit of taupe, of juist een opvallende kleur zoals groen, blauw of zelfs geel, oranje, paars of rood. Wij laten hieronder de mooiste kleurencombinaties van grijs zien.

grijs interieur lichtgrijze keuken

Een prachtige lichte Scandinavische keuken met strakke witte muren, een lichte houten vloer, lichtgrijze keukenkasten, een carrara wit marmeren werkblad. Klik hier om meer van deze mooie keuken te zien!

grijs combineren met roze

Christophe heeft voor donkergrijze muren én hoogslaper gekozen voor de slaapkamer van haar dochter. Het grijs is gecombineerd met mooie roze tinten, waardoor het tóch een echte meisjeskamer is geworden. Meer zien? Klik hier!

grijs interieur loft

Alexey Aladashvili of ADesign heeft voor dit stoere loft appartement gekozen voor grijze muren, houten vloeren en een betonnen plafond. Het resultaat is super stoer. Klik hier voor de hele binnenkijker.

grijstinten in warme slaapkamer

Geen grijze muren of een grijze vloer? Grijs kan je ook op andere manieren een plekje geven in een interieur. In deze slaapkamer hebben ze een houten vloer en houten wandbekleding gecombineerd met een grijs vloerkleed, grijze gordijnen en mooie grijze bedlinnen. Hier vind je meer foto’s van deze mooie slaapkamer.

grijs op grijs interieur woonkamer

Wie zegt dat grijs op grijs niet kan? In deze woonkamer wordt bewezen dat grijs op grijs een heel goed idee is. Een grijze vloer, een grijs vloerkleed en een grijze bank. Prima! Klik hier om meer foto’s te zien van deze stoere woonkamer.

grijs interieur combineren oranje

Oranje combineren met grijs? Leuk! In deze kinderkamer zijn de muren grijs geverfd en gecombineerd met een grijze vloer en houten accenten. De oranje poef staat er ook super leuk bij. Klik hier om meer van deze kinderkamer te zien!

grijs groen combineren badkamer

Combineer grijs en groen voor een stoere urban jungle look in de badkamer. Dit badkamerontwerp is gerealiseerd door interieur- en architectenbureau Raca Architekci. Klik hier voor de hele tour!

Grijze meubels en accessoires

Zoals je in bovenstaande inspiratie voorbeelden kunt zien, hoeft een grijs interieur niet altijd te betekenen dat je grijze muren hebt. Je kunt grijs ook als accentkleur gebruiken, die je terug laat komen in mooie meubels en accessoires. Zo is zijn grijze banken bijvoorbeeld super populair, grijs is misschien wel dé populairste kleur als het gaat om de kleur van de bank. Daarnaast kan je ook denken aan grijze gordijnen, grijze vloerkleden, grijze keukens of grijze deuren, waarmee je grijs ook een belangrijke rol kunt geven in je interieur. Wissel dat af met kleine grijze decoratie accessoires zoals planken aan de muren, kussens op de bed, een grijze fauteuil, noem maar op.

hay soft mags bank grijs

De super mooie HAY soft mags bank is in deze woonkamer gedecoreerd met leuke kussens in verschillende kleuren.

grijs in interieur

Een grijze bank, grijs vloerkleed, grijze gordijnen en een grijze ronde poef.

grijze gordijnen slaapkamer

Mooie grijze gordijnen in een grijze slaapkamer.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam