-2 Dit appartement heeft donkerblauwe en oud roze plafonds - Huis-inrichten.com

Huis inrichting

Dit appartement heeft donkerblauwe en oud roze plafonds


Vandaag gaan we naar Stockholm, waar we gaan binnenkijken in een klein appartement van slechts 56m2, dat met een hele leuke, stijlvolle en unieke stijl is ingericht. Ben jij liefhebber van de kleuren oud roze, diep donkerblauw en lichtgrijs? En houd je van interieurs met maatwerk oplossingen? Kom dan snel binnenkijken, en raak geïnspireerd van alle leuke en creatieve ideeën en wooninspiratie!

oud roze plafond woonkamer

Het appartement is onderdeel van een complex met vijf verdiepingen plus een kelderverdieping die in de jaren 1908-1910 werd gebouwd. De tekeningen voor het huis zijn deels gemaakt door het architectenduo Hagström en Ekman, deels door E Hjelm, die de gevel, het souterrain en de begane grond opnieuw heeft ontworpen. Tegenwoordig hebben alle appartement kenmerken van zowel art nouveau als functionalisme, aangezien het halverwege de jaren dertig werd herbouwd met nieuwe appartementsplannen, nieuwe verbonden ramen zonder tralies en een vereenvoudigde gevel. Deze wijzigingen zijn ontworpen door Joel Lundeqvist. Vandaag de dag behoudt de gevel grotendeels het uiterlijk dat het halverwege de jaren dertig kreeg.

Rigoureuze renovatie

Dit appartement bevindt zich op de tweede verdieping. Hoewel het pand al meer dan 100 oud is, is het goed onderhouden. Het appartement werd in 2013 geheel gerenoveerd en heeft onder andere een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer gekregen. Tussen 2017 en 2018 hadden de eigenaren een stijlvolle en rigoureuze renovatie uitgevoerd waarbij historische details in interactie zijn gebracht met modernere details, waaronder verschillende op maat gebouwde kastruimte die allemaal zijn gemaakt van gelakt underlayment. De plafonds in de kamers zijn geschilderd in goed gekozen, gedempte en tijdloze kleuren om de prachtige en sierlijke details en de plafondhoogte te benadrukken. De muren zijn wit geschilderd, gecombineerd met karakteristieke lichtgrijs geschilderde lambriseringen.

De kleuren balanceren de moderne oplossingen met de oude details, zonder het volledig over te nemen. Alle kamers zijn voorzien van hardwax geolied visgraatparket van eikenhout.

twee kleine bijzettafels salontafel

Leuke hal met veel kastruimte

Je komt vanuit de voordeur binnen in de hal, die normaal gesproken niet een ruimte is die bijblijft. Maar deze leuke hal is daar absoluut een uitzondering van. Het plafond in de hal is in een doffe blauwgrijze kleur geschilderd, die prachtig staat bij de lichte muren en de lichte eikenhouten visgraatvloer.

Direct bij de voordeur is een kapstok opgehangen, geschilderd indezelfde kleur als de wanden, de deuren en de houten lambrisering. Deze kapstok met gouden haken, waar jassen aan gehangen kunnen worden, is gecombineerd met een lage zwarte schoenenkast, die ook dienst als een bankje waar je op kunt zitten. Daarnaast is er ook een grote underlayment garderobekast, die volledig op maat is gemaakt. Naast dat het erg stoer eruit ziet, biedt deze inbouwkast vooral heel veel kastruimte voor jassen, schoenen en accessoires – wat natuurlijk ideaal is in een klein appartement als deze.

kapstok en garderobekast underlayment hal

hal visgraatvloer underlayment inbouwkast

Lichtgrijze keuken in combinatie met underlayment wandkast

Keuken De keuken is in 2013 gerenoveerd en in 2017–2018 nog een keer vernieuwd. Het is een ruime en goed uitgeruste keuken die uitnodigt tot koken en tafelen. Aan de ene kant is de keuken ingericht met zowel hoge wandkasten als lage kasten die lichtgrijs zijn geverfd. Dit hebben ze gecombineerd met een mooi zwart marmeren keukenblad.

lichtgrijze keukenkasten zwart marmer keukenblad

Aan de andere kant van de keuken is een grote op maat gemaakte underlayment wandkast gebouwd. Vooral de combinatie van de underlayment platen en het zwarte marmeren werkblad ziet er super stoer uit. Er is onder andere een koffiehoekje ingericht op het werkblad, met daarboven open planken waar servies tentoongesteld kan worden.

underlayment kast keuken

Ook vind je een kleine eethoek in de keuken, ingericht met een kleine ronde eettafel, met daaromheen drie verschillende houten eetkamerstoelen.

Het plafond in de keuken is geschilderd in de doffe roze-grijze kleur Fragrance van Jotun.

ronde eethoek in keuken

Woonkamer met oud roze plafond

De woonkamer is een heerlijke grote en licht ingerichte ruimte met twee grote raampartijen, waar je kunt genieten van de ochtendzon en een warm en rustig gevoel. De muren zijn net als in de rest van het appartement in het wit geschilderd, gecombineerd met de mooie lichtgrijze lambrisering, kozijnen en deuren. Maar het is natuurlijk het oud roze plafond die dé blikvanger vormt in de woonkamer. De chique moderne wit-gouden plafondlamp staat er geweldig bij.

mooie woonkamer groot vloerkleed

hoog oud roze plafond hanglamp

De knusse en stijlvolle zithoek is ingericht met een groot natuurlijk vloerkleed, gecombineerd met mooie vintage Togo Ligne Roset banken in zwart leer, leuke natuurlijke houten salontafels, een vrolijke en kleurrijke poef en een chique hanglamp die perfect matcht met de plafondlamp.

lage open meubel in woonkamer

De woonkamer kamer heeft ook een vaste kledingkast die tegenwoordig wordt gebruikt als een soort berging en opslagruimte voor schoonmaakspullen.

Op maat gemaakt underlayment inbouwbed met opbergruimte

Ook de slaapkamer is een hele bijzondere en leuke ruimte geworden, gedomineerd door een stoer op maat gemaakt underlayment inbouwbed – een soort halve hoogslaper met heel veel opbergruimte. Er is ook een verborgen luik onder het bed zelf met ruimte voor een heleboel dingen. Aan de linkerkant vind je een klein trapje die toegang biedt tot het bed. Het is hier heerlijk wakker worden en met een half dicht gordijn uitkijkend over de daken.

underlayment inbouwbed met opbergruimte

Passend bij de linnen gordijnen, is het bed ook opgemaakt met super mooie lichtgrijze bedlinnen.

Als je naar het plafond kijkt, word je begroet door een diep donkerblauwe kleur (Deco Blue van Jotun). Daaraan vind je de prachtige Formakami hanglamp van &tradition. De slaapkamer heeft ook origine vaste kast die hier als kledingkast wordt gebruikt.

hoog bed grijs bedlinnen slaapkamer

vaste kast als kledingkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam