Uncategorized

Een nieuw toilet kopen, waar dien je rekening mee te houden?


Ook al zijn het essentiële apparaten die dagelijks gebruikt worden, toch zijn toiletten vaak een van de meest verwaarloosde aspecten van een badkamer. Mensen hebben de neiging meer aandacht te besteden aan andere aspecten van een badkamer, zoals een badmeubel of een badkuip, dan aan het toilet, en dat is best begrijpelijk!

Er zijn verschillende varianten van toiletten, waaronder de conventionele, de low-profile, de terug-naar-de-muur, de wandhangende, en vele andere. Het is echter ook essentieel te weten dat niet alle toiletten de typische toiletten zijn die je in de meeste huizen ziet.

nieuw toilet kopen

Wat moet je weten als je een nieuw toilet koopt?

Raadpleeg, voor je je volgende toilet gaat kopen, het internet, of een badkamer expert. Je kunt je daarbij op de volgende manier voorbereiden:

  • Beslis of je een toilet zult gebruiken dat uit één stuk bestaat of uit twee delen.
  • Kies de soort installatie die je wilt.
  • Neem nauwkeurige maten van de ruimte waar het toilet komt te staan.
  • Als het haalbaar is, is het een goed idee om een toilet te kopen van een bekend merk.
  • Beslis tussen een ronde en een ovale pot voor het toilet.

Bij het kopen van een nieuw toilet zijn sommige kenmerken essentieel.

Behalve op de kopershandleiding moet je ook letten op de volgende cruciale toilet-kenmerken:

Waterbesparende toiletten zijn populair, en dat is niet voor niets. Normale toiletten gebruiken zo’n 5 liter water per doorspoeling, terwijl hoogrendement toiletten 4 liter of zelfs minder water verbruiken. Sommige badkamers kunnen een waterbewustheidscertificaat hebben, wat aangeeft dat het hoogrendementstoiletten zijn die met minder dan 4 liter water per spoeling leegspoelen.

Ook de de hoogte van de toiletpot speelt een rol. Het comforttoilet is een type toilet dat niet als traditioneel beschouwd wordt. De rand van een conventionele pot bevindt zich ongeveer 40 centimeter boven de vloer; maar toiletpotten van 45 centimeter hoog worden als het meest gewenst beschouwd.

nieuw hangtoilet kopen badkamer

De vorm van een toiletpot, ook iets om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuw toilet

Hoewel deze variant meer ruimte inneemt, biedt een verlengde kom meer plaats om te zitten en beperkt het tegelijkertijd de hoeveelheid geur die kan ontsnappen. Het is essentieel hier rekening mee te houden, want een symbolische kom kan tot wel 15 centimeter langer zijn dan een gewone kom.

Spoelsystemen. De dagen van het dragen van rubber flappers zijn al lang voorbij. Probeer hedendaagse spoeltorens te vinden in plaats van oudere flappers, want de eerstgenoemde exemplaren zijn een stuk betrouwbaarder. De drukspoelwerking van toiletten is effectiever om water te besparen dan de spoelwerking van zwaartekrachttoiletten.

De klep van het toilet uitzoeken

Kies voor toiletten met een spoelklep met een diameter van minstens 3 duim. De 5 centimeter klep die in oudere toiletten gebruikt werd gaf minder stuwkracht dan de grotere kleppen in nieuwere modellen. Heb je ook nagedacht over de inbouwmaten? Omdat de afstand van de achterwand tot de opening voor de waterleiding van model tot model verschilt, moet je naar deze afstand informeren voor je een nieuw toilet koopt.

Het geluid van het toilet is ook een goede factor om rekening mee te houden wanneer je je badkamer verbouwt. Als je badkamer op druk gebruikte plaatsen komt te staan, kan het geluidsniveau dat hij produceert een zorg zijn.

Kleur: ook niet onbelangrijk! Hoewel steeds meer mensen elke dag experimenteren met nieuwe en exotische tinten, kiest meer dan 80 procent van de mensen nog steeds voor klassiek wit.

Een toilet is natuurlijk een essentieel onderdeel in huis. als je de tijd en het geld neemt om er een aan te schaffen die comfortabeler, efficiënter, of prettiger voor het oog is, kan dat je tijd in de badkamer aangenamer maken.

strak hangtoilet kopen

Bekijk ook:
Alles wat je moet weten over het hangtoilet!
12x Toilet inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam