Uncategorized

De voordelen van een matrasbeschermer


Net een nieuw matras gekocht? Dan wil je deze natuurlijk ook zo goed mogelijk beschermen. Toch weet nog lang niet iedereen hoe belangrijk een matrasbeschermer precies is. We besteden enorm veel aandacht aan het kopen van een nieuw dekbed, een mooi bed en een goed matras om de nachtrust te verbeteren, maar vergeten vervolgens één van de meest essentiële accessoires toe te voegen. Want is een matrasbeschermer nu wel echt nodig? En waarom dan?

voordelen matrasbeschermer

Betere vochtopname

Gemiddeld verliest men tussen een kwart en twee liter vocht per nacht. Gedurende warme nachten nog veel meer. Dit betekent dus ook dat het matras enorm veel vocht in zich op moet nemen. En hoewel we allemaal het beddengoed wassen, wordt hierbij het matras vergeten. Om ervoor te zorgen dat het matras niet direct alles opneemt en hierdoor een brandhaard voor bacteriën en schimmels wordt, is het verstandig om een matrasbeschermer bij Weidswonenenslapen.nl aan te schaffen. Zo verbeter je het slaapklimaat aanzienlijk.

De molton wordt verreweg het vaakst gebruikt als matrasbeschermer. Deze zijn uitermate goed in het opnemen van vocht en voorkomen dus dat het vocht geheel in het matras trekt. Het voordeel van een molton is dat deze bovendien zeer eenvoudig te wassen is op 60 graden. Neem de molton daarom gewoon mee tijdens de wekelijkse wasbeurt. Zo weet je zeker dat het bed langer fris blijft. Moltons worden ook wel eens gebruikt tegen bedplassen, maar hier moet je wel speciale moltons voor aanschaffen. De traditionele molton is hier niet tegen bestand.

Jute-vilt matrasbeschermer

Jute-vilt matrasbeschermer

Oplossing tegen bedplassen

Bedplassen is natuurlijk ontzettend vervelend. Zowel voor kinderen als volwassenen. Het brengt niet alleen veel gêne met zich mee, maar het kan ook nog eens enorm veel effect hebben op de kwaliteit van het matras. Daarom is het belangrijk dat het matras volledig wordt beschermd tegen urine. Dit doe je door van een waterdichte matrasbeschermer gebruik te maken. Dit zorgt ervoor dat de urine niet in het matras kan doordringen. Zo voorkom je nare luchtjes in de slaapkamer en blijft het matras gewoon langer goed.

Langere levensduur

Verreweg het grootste voordele van een matrasbeschermer is dat het ervoor zorgt dat het matras langer meegaat. Wie geen matrasbeschermer gebruikt, zal al na enkele jaren toe zijn aan een nieuw matras. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want hier hangt een aardig prijskaartje aan. Investeer je in een goed matras en wil je hier minimaal tien á vijftien jaar profijt van hebben? Dan is dit goed mogelijk, zolang je het matras maar de juiste bescherming biedt. Met een matrasbescherming geniet je gegarandeerd van een veel langere levensduur. Het matras blijft langer schoon, ziet er op het oog gewoon mooi uit en verliest zijn elasticiteit veel minder snel. Daardoor verbeter je indirect ook je nachtrust en voorkom je fysieke ongemakken na een nacht slapen.

Bekijk ook:
Soorten matrassen
Beste tips om je slaap te verbeteren
10x Flanellen dekbedovertrek

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam