Slaapkamer inspiratie

Soorten matrassen


Een matras, het klinkt heel simpel, maar wij raden om je een beetje te verdiepen in een matras voordat je een nieuw matras gaat kopen. Er zijn heel veel verschillende elementen waar je op moet letten. De hardheid van het matras bijvoorbeeld of de vochtregulatie en de warmte warmte eigenschappen zijn ook dingen waar je op moet letten. Matrassen heb je bovendien in heel veel verschillende soorten, die op verschillende manieren en van materialen gemaakt zijn. Wij hebben de meest gebruikte soorten matrassen op een rijtje gezet.

Soorten matrassen

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is gevuld met stalenveertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes. Een groot voordeel is de goede ondersteuning van je lichaam, maar een groot nadeel is dat het is dat het één van de minst hygiënische matras soorten zijn.

Polyether matras

Heb je niet zo’n hoog budget? Dan kan je een polyether matras overwegen. Het is namelijk de goedkoopste matras soort. Dat betekent uiteraard ook dat het minder comfortabel is en relatief minder lang mee gaat. Een polyether matras is opgebouwd uit synthetisch schuimmateriaal, wat ook bekend staat als polyuretaanschuim.

Koudschuim matras

Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur, die ervoor zorgt het matras goed ventileert en een goede luchtcirculatie heeft. Een ideale matras dus voor mensen die het snel warm hebben. Over het algemeen zijn koudschuim matrassen duurder dan pocketvering matrassen.

Latex matras

Een latex matras wordt gemaakt van natuurlijk rubber. Het ligt comfortabel en heeft een lange levensduur. Een nadeel is dat het minder goed ventileert.

Binnenvering matras

Een binnenvering matras is opgebouwd uit een stalen verenbed en toplaag met stoffen afwerking. Deze matrassen zijn goedkoper dan pocketvering matrassen en hebben als voordeel dat de luchtdoorlating goed is. Het belangrijkste nadeel is dat binnenvering matrassen minder comfortabel liggen dan pocketvering matrassen.

Traagschuim matras

Traagschuim matrassen zijn matrassen met een zogenaamd drukverlagend schuim. Deze matrassen worden vaak gebruikt door mensen met specifieke klachten. Bijvoorbeeld als je rugklachten hebt, overgewicht hebt of heel slecht ventileert.

Wij raden aan om je eerst te laten adviseren door een specialist voordat je een matras gaat kopen. Meer informatie vind je op Matrasaanhuis.nl.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam