Modern interieur

Eric Kuster stijl


Ben jij fan van de Eric Kuster stijl? Je bent niet de enige! Niet voor iets is Eric Kuster één van de meest toonaangevende interieurontwerpers van dit moment. Naast exclusieve woonprojecten van Curaçao tot Londen – Van zowel onbekende als bekende Nederlanders (zoals Ronald Koeman, Wendy van Dijk en Linda de Mol), omvatten zijn projecten ook jachtinterieurontwerp en hotels, evenals commerciële interieurontwerp projecten, variërend van de legendarische Amsterdamse club Jimmy Woo’s tot Camp Nou Stadium in Barcelona. Lees hier alles over de Eric Kuster stijl en raak geïnspireerd van zijn mooiste projecten!

Eric Kuster stijl

Wie is Eric Kuster?

Eric Kuster is de meester van Metropolitan Luxury Living, een stijl die hij door de jaren heen heeft geperfectioneerd! Hij begon met creëren in 1989, en werd meteen een succes door zijn design oog voor kleur. En zijn passie voor de tonen en tinten van de natuur zorgden ervoor dat hij snel werd opgemerkt en bood de mogelijkheid om een winkel te openen Laren.

Gespecialiseerd in high-end meubels, verlichting en textiel, groeide het al snel uit tot een lifestyle-winkel met bestemming. Gefascineerd door de pracht en het hoge niveau van comfort van een verblijf in een high-end internationaal designhotel over de hele wereld, ontwikkelde de Nederlandse ontwerper al snel zijn eigen meubellijn, evenals een stoffen collectie.

Kuster’s stijl van verfijning, glamour en comfort inspireerde hem om zijn eigen label te beginnen, met de toepasselijke naam Eric Kuster Metropolitan Luxury. Wat hem echt kenmerkt, is zijn ontwerptaal. Het is een gebruik van een perfecte balans tussen klassiek en modern en weerspiegelt tegelijkertijd de veelheid aan stijlen die hij tegenkomt tijdens zijn reizen. Een van de meest opvallende componenten van het merk Eric Kuster is de villa, gelegen in de high society retreat van Crailo, in Nederland, die ook dienst doet als ontwerpstudio, showroom en gelegenheidswoning. Recentelijk heeft Kuster showrooms geopend in Amsterdam, Dubai en Moskou.

Inspiratie

Eric Kuster haalt inspiratie uit verschillende bronnen. Reizen is bijvoorbeeld een grote inspiratiebron, omdat hij veel reist naar prachtige locaties over de hele wereld. Daarnaast haalt hij ook inspiratie uit tv en film – Hij is geobsedeerd door Britse cinema, vooral uit de jaren 60 en 70 – de glamour van James Bond of retro-sfeer ‘Thunderbirds’. En net als velen anderen, is de ontwerper een grote fan van internetonderzoek op zoek naar mooie afbeeldingen.

Ik kan uren besteden aan het zoeken naar precies de juiste afbeelding op Pinterest of zelfs Google. Als ontwerper ben ik natuurlijk een zeer visueel persoon, maar mijn klanten ook en zoals het gezegde luidt ‘een foto zegt meer dan duizend woorden.’

Als hij de juiste inspiratie vind, is het gemakkelijk om zijn visie aan zijn klanten over te brengen. Ze maken moodboards, materiaalborden en digitale presentaties. Omdat hij veel met materialen werkt, is het voor hem vooral erg belangrijk om klanten naar zijn studio te laten komen, zodat ze zelf kunnen zien en voelen om een ​​echte multi-zintuiglijke visie te krijgen van het eindontwerp. Materialen zoals marmer, textiel en hout moet je gewoon in het echt zien, voelen en ervaren.

eric kuster stijl luxe woonkamer villa

Bij elk interieur gaat het allemaal om het vinden van perfecte combinaties. Het grote idee moet natuurlijk goed zijn, maar dat geldt ook voor elk detail. De mix van masterplan en uiteindelijke uitvoering zijn even belangrijk.

Eric Custer wordt al vele jaren de ‘glamour designer’ genoemd, maar zijn stijl is nu geëvolueerd in overeenstemming met mijn ‘Metropolitan Luxury’ label. Het is nog steeds luxe, maar minder over de gevel en meer over een esthetiek die wat dieper gaat.

Architectuur, locatie en functie

Er zijn drie hoofdingrediënten die de basis vormen van elk project waaraan het team van Eric Kuster werkt: Architectuur, locatie en functie. Ten eerste kijk hij graag naar de architectuur van het gebouw en krijg hij er echt gevoel voor, of het nu nieuw of oud is, commercieel of residentieel.

Ten tweede is de locatie super belangrijk. Een huis in Noord-Europa zal bijvoorbeeld verschillen van een huis in Zuid-Europa, wat weer sterk zal verschillen met een interieur in het Midden-Oosten – dit geldt vooral als je aan materialen denkt.

eric kuster stijl inspiratie

Het derde ingrediënt is altijd wie de klant is en waarvoor ze de ruimte gaan gebruiken. Als het om een woonomgeving gaat, wordt het dan een gezinswoning, een vrijgezellenwoning of de ontmoetingsplaatsen voor jongeren? Als het commercieel is, dan wordt er nagedacht na over de functie van de ruimte en het gebouw en de manier waarop mensen ermee omgaan en anderen. Er is een kenmerk van Eric Kuster, maar ook elk project is op maat gemaakt, zoals het creëren van een haute couture-jurk of een maatpak. Het moet de perfecte pasvorm zijn.

Awards

Eric Kuster heeft in zijn carriere meerdere awards gewonnen met uiteenlopende projecten. In 2015-2016 heef heeft hij bijvoorbeeld de European property award met het Bachelor Pad project. Een penthouse appartement, met zijn kosmopolitische, stedelijke en sfeer, gelegen in het internationale scheepvaartcentrum van Rotterdam. De opdracht was om een urbane ruimte te creëren voor een jonge man in de stad – Een plek om te ontspannen, te feesten, om de zintuigen te verleiden met een mix van stoffen en afwerkingen, bezienswaardigheden en geuren.

eric kuster penthouse appartement rotterdam woonkamer eric kuster penthouse appartement rotterdam badkamer

Ook met het Altea Cliff House heeft Eric Kuster een mooie prijs gewonnen – een prachtige villa in Spanje. Het is het licht en het uitzicht – 180 graden zee – die dit huis echt buitengewoon maken. Het interieurontwerp zorgde er daarom voor dat Eric Kuster en zijn team zich concentreerden op het eren van zijn positie, het toevoegen van natuurlijke kustelementen zoals koraal, schelp en drijfhout, en het kleurenpalet luchtig houden, waardoor de villa en zijn bewoners de ruimte hebben om te ademen.

Dit huis is ook geworteld in zijn Spaanse identiteit: in de hoofdbadkamer hebben vakmensen bijvoorbeeld een droge stenen muur gemaakt zoals je die in de lokale heuvels zult vinden. Met zijn glorieuze locatie in combinatie met een ruim interieur en prachtige details, biedt deze inspirerende villa al het comfort dat een hotel zou bieden, maar met de individualiteit die alleen een huis kan bieden.

eric kuster award cliff house spanje luxe terras eric kuster award cliff house spanje luxe wit interieur

In het jaar 2016-2017 heeft Eric Kluster een award gewonnen met het Amsterdam Cityapartment. Overdag baadt dit spelonkachtige appartement in het centrum van Amsterdam in het zonlicht, dat door de grote ramen naar binnen stroomt en weerkaatst op de duizelingwekkende spiegel die zich uitstrekt vanaf de open haard in de atriumachtige woonkamer. Alles is open of met glazen wanden, waardoor je van de ene kamer naar de andere kunt kijken. Dit, samen met Kuster’s intelligente gebruik van verhoudingen en palet van bleke neutrale tinten, geeft een gevoel van vloeibaarheid door de ruimte. Het combineert de meest wenselijke elementen van een gezinswoning met die van een glamoureuze stedelijke loft.

Kuster stond te popelen om de uitgebreide kunstcollectie van de eigenaren centraal te stellen in het hele interieurconcept. Met dit in gedachten gebruikte hij een eenvoudig palet van witte galeriewanden en ton-sur-ton meubelstukken, waardoor de aandacht getrokken kon worden naar de kracht van de schilderijen, fotografie, beeldhouwkunst en andere kunst die bijna elke kamer accentueert. Waar een kunstgalerie echter als koud kan worden beschouwd, wordt hier warmte en comfort geïntroduceerd door gelaagd textiel en unieke verlichting.

eric kuster award amsterdam cityapartment luxe woonkamer eric kuster award amsterdam cityapartment luxe badkamer

En weer een totaal ander project, waar Eric Kuster ook een awared mee heeft gewonnen, is de Geneve Lakeside villa. De eigenaar van deze charmante villa aan de rand van het meer van Genève was een terugkerende klant van Kuster, die ook hun nabijgelegen huis ontwierp. Met dit project wilde Kuster een echo maken van het andere huis, terwijl hij iets nieuws creëerde. De levensstijl die de villa toestaat, met zijn spa, fitnessruimte, bioscoop, meerdere slaapkamers en uitgebreide entertainmentruimte, is zelfs superieur aan een vijfsterrenhotel. Ontworpen voor een groot gezin met vier kinderen, lag de nadruk bij het ontwerp op comfort gecombineerd met veel energie.

Vanwege de adembenemende ligging direct aan het water, heeft Kuster veel natuurlijke materialen gebruikt om het buitenleven naar binnen te halen, vooral in de recreatieruimte in de kelder waar de spa, de fitnessruimte, het zwembad en de bioscoop zijn ondergebracht. In de hamam ontmoet een onyxmuur weelderige gouden en bronzen mozaïektegels, en in de sauna creëert een mix van hout het gevoel van een Zwitsers toevluchtsoord in de bergen. Boven, in de woonruimtes, wordt het comfort verhoogd door het gebruik van zachte texturen die zijn aangebracht op de muren, vloeren en meubels. Deze warme sfeer, die nog een verdieping hoger ligt, wordt doorgevoerd in de hoofdslaapkamer, waar een palet van metaalgrijs en goud de glans van het meer naar binnen brengt.

eric kuster award lakeside villa luxe badkamer eric kuster award lakeside villa luxe interieur

Metropolitan Luxury

In 1999 had Eric Kuster zijn eigen label opgericht, genaamd Metropolitan Luxury. Er bestaan geen andere twee woorden die beter geschikt zijn om naast elkaar te zetten en zijn onnavolgbare stijl te beschrijven. Een stijl die steunt op de perfecte balans tussen klassiek en hedendaags, Europees en internationaal.

De Waldorf stoelen van Eric Kuster

De Waldorf stoelen van Eric Kuster

In 2005 lanceerde Eric Kuster zijn eerste meubelcollectie onder zijn eigen merk, waarmee hij handgemaakte luxe meubelen leverde voor de high-end markt. Elk ontwerp is een statement met comfort als belangrijkste kwaliteit. Ze worden gekenmerkt door hun royale afmetingen, hun Europese vakmanschap, ruime keuze aan hoogwaardige stoffering en kunnen vaak worden aangepast. Denk aan luxe comfortabele banken, eettafels en eetkamerstoelen, bedden, en ook volledig op maat gemaakte meubels.

fluwelen Eric Kuster Belgraves bank

Eric Kuster Belgraves bank

De interieurcollecties van Eric Kuster Metropolitan Luxury zijn geïnspireerd op de uitgebreide reizen van de topontwerper. Zijn vakmanschap, levensvreugde, oog voor schoonheid en creatieve visie worden gecombineerd om adembenemende meubels, luxe woonaccessoires en weelderig textiel te creëren, die aardetinten en hoogglans contrasteren, serieus en sexy. Elke interieurcollectie van Metropolitan Luxury roept de warme omhelzing van een luxe hotelkamer op. Ze nodigen iedereen die ze ervaart uit om zich over te geven aan de meest plezierige aspecten van het leven.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam