Slaapkamer inspiratie

21x Hanglamp boven nachtkastje


Hanglamp boven nachtkastje

Je hebt het bed, het dekbed, het prachtige bedframe. Je hebt een wollen kleed, leuke plantjes en een nachtkastje gekocht. Wat ontbreekt er dan nog in je slaapkamer? Een mooie hanglamp! De meeste mensen kiezen voor de traditionele manier door de hanglamp centraal in de slaapkamer boven het bed op te hangen. Wat veel mensen niet weten, is dat je in de slaapkamer nog een andere hele leuke plek hebt voor de hanglamp. Boven het nachtkastje!

Praktisch en esthetisch

De hanglamp boven het nachtkastje naast je bed is zeker een trend die aanhoudt en waarschijnlijk nog een tijdje blijft bestaan – het is een stijlstatement die zoveel voordelen biedt, zowel praktisch als esthetisch. De introductie van hanglampen in je slaapkamer is een trefzekere manier om de stijlfactor te verhogen en tegelijkertijd ruimte op je nachtkastje vrij te maken. En laten we eerlijk zijn, elk nachtkastje zou iets meer ruimte kunnen gebruiken. Zo combineer je functie en vorm.

Hoe hoog moet de hanglamp hangen?

Bedenk eerst hoe hoog je de hanglamp boven het nachtkastje wilt hangen. Er is geen vaste regel als het gaat om de beste hoogte, maar er zijn enkele nuttige richtlijnen die je kunt gebruiken. Om de optimale hoogte van een standaard tafellamp op het nachtkastje te bepalen, ga je in bed zitten en doe je een meeting op kin hoogte. Dit zorgt voor een goede taakverlichting voor het lezen in bed. Voor een hanglamp is het handiger als je het iets hoger ophangt, om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk nuttige ruimte over hebt op het nachtkastje.

Beelden zeggen natuurlijk veel meer dan woorden. Daarom hebben we de mooiste inspiratie voorbeelden gevonden van slaapkamers, waar een hanglamp of meerdere hanglampen boven het nachtkastje zijn opgehangen. De hanglampen zijn verkrijgbaar bij Lampenzo.nl.

1. Grote bulbs

Deze slaapkamer in een penthouse in Londen, is ontworpen door Amos en Amos. Het blauwe hoofdbord van vilt is super mooi. Dankzij de twee grote bulbs hanglampen, die boven de twee nachtkastjes zijn opgehangen, komt het nóg beter tot z’n recht.

hanglamp boven nachtkastje

2. Glazen lampenkap

Deze slaapkamer in een huis in Melbourne, Australië, is ontworpen door In2. Hier is gekozen voor een hele chique hanglamp met een mooie glazen lampenkap boven het nachtkastje.

hanglamp boven nachtkastje

3. Grijze hanglampen

Deze slaapkamer is onderdeel van een super mooi gerenoveerde woning in Hampstead, Engeland, ontworpen door SHH. Passend bij het grijze bed, hoofdbord en moderne grijze nachtkastjes, hebben ze ook gekozen voor moderne grijze hanglampen boven de nachtkastjes.

hanglamp boven nachtkastje

4. Hotel chique

Dit is de luxe hotelsuite in het QT Hotel in Sydney, Australië, en is ontworpen door Nic Graham & Associates en Indyk Architects. Het grote asymmetrische hoofdbord steelt hier de show. Aan de rechterkant hebben ze gekozen voor een tafellamp, terwijl er boven het nachtkastje aan de linkerkant een chique hanglamp is opgehangen.

hanglamp boven nachtkastje

5. Contrast

Deze luxe hotelsuite in het QT Hotel in Sydney, Australië, is ontworpen door Nic Graham & Associates en Indyk Architects. De slaapkamer is ingericht met een lichte basis met lichte vloerbedekking en strakke witte muren. Het bed en de twee hanglampen boven de nachtkastjes zorgen voor een mooi contrast.

Hanglamp boven nachtkastje

6. Natuurlijke hanglampen

Deze mooie slaapkamer van een villa in Ibiza is ontworpen door SAOTA en ARRCC. Er is een mooi houten platform gerealiseerd, waar niet alleen een houten vloer ligt, maar ook houten wandbekleding. Daarbij zijn er ook hele mooie natuurlijke hanglampen boven de lage nachtkastjes gemonteerd.

Hanglamp boven nachtkastje

7. Design zwart

Deze slaapkamer is onderdeel van een project van Widawscy Studio Architektury in Polen. De belangrijkste kleur in deze slaapkamer is turquoise, die gecombineerd is met verschillende zwarte accenten, die terugkomen in de bijzettafels en de zwarte design hanglampen.

Hanglamp boven nachtkastje

8. Lichteffect

Deze moderne slaapkamer is gelegen in een geweldige woning in Colorado, ontworpen door ontwerper Bill  Poss. Het mooie van deze hanglampen is dat het ook een heel mooi lichteffect zorgt op het hoge hoofdbord.

Hanglamp boven nachtkastje

9. Twee hanglampen bij elkaar

Deze slaapkamer komt uit een appartement in Kaapstad, Zuid-Afrika, ontworpen door ARRCC en OKHA Interiors. Ze hebben hier niet één hanglamp boven het zwevende nachtkastje opgehangen, maar twee hanglampen uit dezelfde serie. De kleine hanglamp hangt iets hoger dan de grote hanglamp, waardoor er meer dynamiek is gecreëerd.

Hanglamp boven nachtkastje

10. Koperen hanglamp

Dit is de stoere slaapkamer van een modern industrieel appartement in Kiev, Oekraïne, ontworpen door Olga Akulova. Naast het bed zijn twee verschillende bijzettafeltjes geplaatst, die als nachtkastjes worden gebruikt. Daarboven hangt een mooie koperen hanglamp aan een zwarte draad.

Hanglamp boven nachtkastje

11. Modern industrieel

Deze slaapkamer in een huis in Melbourne, Australië, is ontworpen door InForm en ingericht door Rachel Vigor. Passend bij het stoere underlayment hoofdbord is een modern industriële hanglamp opgehangen boven de leuke bijzettafel.

Hanglamp boven nachtkastje

12. Vóór het schilderij

Deze slaapkamer in een loft-appartement in Kiev, Oekraïne, is ontworpen door MARTINarchitects. De vintage hanglamp is niet alleen boven het nachtkastje opgehangen, maar ook vóór de schilderij, waardoor er een heel bijzonder effect is gecreëerd.

Hanglamp boven nachtkastje

13. Minimalistsch modern

Deze slaapkamer komt uit een huis in Johannesburg, Zuid-Afrika, ontworpen door Nico van der Meulen Architects. Het is een hele strakke en moderne slaapkamer, de witte minimalistische hanglampen passen daar perfect bij.

Hanglamp boven nachtkastje

14. Verschillende hanglampen

House Design Co heeft deze slaapkamer ontworpen gelegen in een appartement uit Taiwan. In plaats van twee dezelfde hanglampen, hebben de ontwerpers gekozen voor twee verschillende hanglampen boven twee verschillende nachtkastjes. Ook leuk!

Hanglamp boven nachtkastje

15. Dramatische look

Deze zwart wit slaapkamer is ontworpen door Geometrix Design. De stijl kenmerkt zich met een dramatische look met fluwelen zwarte gordijnen, een op maat gemaakt wit hoofdbord met klassieke knopen tot aan het plafond. De hanglampen passen ook perfect bij die stijl.

Hanglamp boven nachtkastje

16. Grote hanglampen

Deze slaapkamer in een huis in Johannesburg, Zuid-Afrika, ontworpen door SAOTA en ARRCC. De ontwerpers hebben gekozen voor twee super grote witte hanglampen boven de twee houten nachtkastjes. Ze vormen dé blikvanger in deze ruimte.

Hanglamp boven nachtkastje

17. Wit op wit op wit

Tai & Architectural Design hebben deze witte slaapkamer ontworpen. Niet alleen zijn de vloer en de muren wit, maar ook het bed en de hanglampen zijn strak wit!

Hanglamp boven nachtkastje

18. Hanglamp boven minibar

Het ontwerp van deze stoere slaapkamer is gerealiseerd door Braziliaanse ontwerper Marcelo Rosset Arquitetura. Naast het bed is niet alleen een nachtkastje geplaatst, maar ook een minibar. Daarboven is een hele leuke hanglamp opgehangen.

Hanglamp boven nachtkastje

19. W Retreat & Spa Bali

Deze luxe hotelsuite van het populaire W Retreat & Spa Bali is ontworpen door AB Concept. Ook is er gekozen voor hanglampen naast het bed boven de nachtkastjes.

Hanglamp boven nachtkastje

20. Betonlook

De ontwerpers van Capital Building hebben strak wit gecombineerd met stoer hout. Boven de twee witte nachtkastjes zijn twee minimalistische betonlook hanglampen gemonteerd.

Hanglamp boven nachtkastje

21. Spotjes en hanglampen

Deze slaapkamer in een duplex in New York City, is ontworpen door StudioLAB. Naast spotjes die strak in het plafond zijn verwerkt, zijn er ook twee stijlvolle witte hanglampen boven de twee minimalistisch witte nachtkastjes opgehangen.

Hanglamp boven nachtkastje

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam