Scandinavisch interieur, Slaapkamer inspiratie

25x Witte slaapkamer


Witte slaapkamers zijn altijd erg bijzonder. Wit is sowieso een hele populaire kleur in het interieur, maar een witte slaapkamer heeft iets magisch. Of het nou een hele kleine of juist een super grote slaapkamer is, wit is altijd een goed idee. Natuurlijk kunnen witte slaapkamers heel verschillend zijn. Zo zijn sommige witte slaapkamers strak en modern, andere zijn landelijk romantisch en Scandinavische slaapkamers hebben ook een hele eigen vibe en sfeer. Vandaag gaan we 25 mooie witte slaapkamers laten zien, die allemaal op hun eigen manier super leuk zijn.

1. Minimalistische witte slaapkamer

Deze witte slaapkamer ziet er erg minimalistisch uit. Een strakke lichtgrijze gietvloer is gecombineerd met strakke witte muren. Omdat geen enkele vorm van muurdecoratie te vinden is, in deze slaapkamer, valt de zwarte Eames stoel het meest op.

Minimalistische witte slaapkamer

2. Zolderslaapkamer met witte houten vloer en witte muren

Ook deze zolderslaapkamer heeft een minimalistische uitstraling gekregen. De houten vloer is hoogglans wit geverfd, gecombineerd met strak gestuukte witte muren. Zelfs de houten balken aan het plafond zijn wit geverfd.

Minimalistische witte zolderslaapkamer

3. Moderne witte slaapkamer

Houd je van moderne interieurs? Dan spreekt deze moderne witte slaapkamer je wellicht aan. Niet alleen de vloer, de wanden en de inbouwkast zijn strak en modern, het futuristische bed is zelfs voorzien van nachtkastjes met blauwe neonverlichting.

Moderne witte slaapkamer

4. Blauw witte slaapkamer

Van alle slaapkamers is deze slaapkamer het minst wit. De houten planken aan de muren en het plafond zijn wel volledig wit, maar het is vooral het bed, die hier hier de blikvanger vormt. Het bed is erg stijlvol opgemaakt met een blauwe bedsprei en een mix van verschillende blauwe kussens. De Rotan hanglamp boven het bed past er ook helemaal leuk bij.

Blauw witte slaapkamer

5. Grijs witte slaapkamer

Grijs en wit vormen een hele goede combinatie in het interieur. In deze slaapkamer zijn de muren wit, terwijl er voor de vloer gekozen is voor grijze vloerbedekking. De betonnen pilaren en het betonnen plafond geven deze slaapkamer een moderne industriële uitstraling.

Grijs witte slaapkamer

6. Industriële witte slaapkamer

Ook witte slaapkamers kunnen stoer en industrieel zijn. Deze slaapkamer is daar een mooi voorbeeld van. Een hele lichte, bijna witte houten vloer is gecombineerd met een super stoere rauwe bakstenen muur, die wit is geschilderd. Wat ook erg stoer is, is dat de de houten balken aan het plafond deels wit en deels onbewerkt zijn gelaten. Het witte industriële nachtkastje past er uitstekend bij!

Industriële witte slaapkamer

7. Klassiek & karakteristiek

Wow, wat een geweldige slaapkamer. Het is een prachtige klassieke ruimte met karakteristieke details zoals de ornamenten aan het plafond, de sierlijsten aan de muren en de schitterende raampartijen. Op enkele kleine details na, is alles wit in deze slaapkamer.

Klassieke witte slaapkamer

8. Witte houten vloer

In Scandinavische landen zoals Denemarken en Zweden worden de houten vloeren heel vaak wit geschilderd en gecombineerd met witte muren. Op die manier zijn de interieurs lekker licht, en hebben ze minder last van de kortere dagen. Hieronder zien jullie een typische Scandinavische witte slaapkamer. Prachtig!

Witte slaapkamer met witte houten vloer

9. Romantische witte slaapkamer

Dit is de super mooie romantische witte slaapkamer van interieurstylist Denise Lindall. Ze heeft natuurlijk haar eigen slaapkamer ingericht. Een hele lichte visgraat houten vloer is gecombineerd met witte muren. Met kleine details, zoals het houten bankje, het plantje op de vensterbank en de hoed aan de muur, is de slaapkamer erg sfeervol geworden. Maar de echte blikvanger wordt gevormd door de witte klamboe, die de slaapkamer een hemelse romantische sfeer geeft.

Romantische witte slaapkamer

10. Scandinavische witte slaapkamer

Ook dit is een typische Scandinavische witte slaapkamer, ingericht met een witte houten vloer, witte muren, witte inbouwkasten en prachtige karakteristieke hoge witte plinten. Zelfs het bedlinnen en de hanglamp zijn wit.

Scandinavische witte slaapkamer

11. Volledig wit

Bovenstaande slaapkamer is wit, maar deze slaapkamer is pas echt volledig wit. Niet alleen de strakke witte gietvloer, de witte muren en het bedlinnen, ook de beamer, de grote lijst boven het bed en zelfs de schoenen zijn wit.

12. Zwevend bed

Deze minimalistische slaapkamer bevindt zich precies op de hoek van het appartement, waardoor je enorm veel lichtinval binnenkrijgt. Ze hebben gekozen voor een minimalistische less is more stijl. Het zwevend bed is hier de enige eyecatcher.

Minimalistische witte slaapkamer

13. Ruime witte slaapkamer met badkamer en suite

Zolderruimtes zijn geweldig, je kunt er zoveel mee! Voor deze zolder hebben ze gekozen voor een prachtige master bedroom. Het is ruim, het is licht en het is vooral super wit. Er is een half open badkamer ingericht, achter de muur waar het bed tegenaan is geplaatst.

Ruime witte slaapkamer

14. Witte inbetween gordijnen als roomdivider

Gordijnen zijn een vorm van raamdecoratie, maar je kunt ze ook als roomdivider gebruiken. In deze slaapkamer zijn witte inbetween gordijnen opgehangen, om de woonkamer van de slaapkamer te scheiden. Het is niet allen functioneel, het ziet er ook nog eens erg mooi uit.

Witte slaapkamer met gordijnen

15. Hangbed

De houten balken in een interieur geven de ruimte een prachtige authentieke sfeer. Maar je kunt ze ook heel goed gebruiken, door er bijvoorbeeld iets aan te hangen. In deze witte zolderslaapkamer hebben ze de houten balken gebruikt om er een geweldig hangbed aan te hangen. Nice!

16. Witte slaapkamer met een bad op pootjes

Deze slaapkamer ziet er prachtig uit. De muren zijn super mooi, net als het bed en de op maat gemaakte kast-bureau-combinatie. Daarnaast is er ook een vrijstaand bad op pootjes geplaatst aan de linkerkant van de slaapkamer.

Witte slaapkamer met vrijstaand bad op pootjes

17. Witte slaapkamer met een houten vloer

Als alles wit is in de slaapkamer, dan bestaat het risico dat de warmte en sfeer ontbreekt. Met een houten vloer zal de slaapkamer een stuk warmer maken. Nog steeds niet warm genoeg? Neem dan ook een warm vloerkleed!

Witte slaapkamer met houten vloer

18. Moderne witte slaapkamer uit New York

Dit is de slaapkamer van een geweldig mooi appartement uit New York. De vloer is wit, de muren zijn wit en ook de strakke inbouwkast is volledig wit. Alleen het dekbed en het hoofdbord zijn grijs.

19. Witte slaapkamer van architecte Cathie Curran

Dit is de witte slaapkamer van architecte Cathie Curran, die samen met haar gezin in een super mooi huis woont met vier verdiepingen. Dit is de master bedroom, waar een speciaal op maat gemaakt bed centraal in de slaapkamer is geplaatst. Het hoofdbord is ook een soort roomdivider, waar een ladekast is gecreëerd.

Witte slaapkamer met hoofdbord kast

20. Witte slaapkamer met warme tinten

Er zijn heel veel manieren om meer sfeer en warmte te creëren in een witte slaapkamer. Hier kan je zien hoe ze dat gedaan hebben met enkele eenvoudige objecten. Het linnen dekbedovertrek en de linnen kussens, de rotan opbergmand op de vloer, de cognac leren bureaustoel zijn daar hele mooie voorbeelden van.

21. Witte slaapkamer met warme houtttinten

Met warm houttinten is deze super witte slaapkamer erg sfeervol geworden. De houten loungestoel, het ronde jute vloerkleed en de houten nachtkastjes.

Witte slaapkamer met warme houttinten

22. Witte Ay Illuminate hanglamp

Deze Scandinavische witte slaapkamer ziet er prachtig uit. Dankzij originele details zoals de dubbele deuren, de ornamenten en de originele lichte houten vloer is het een prachtige karakteristieke slaapkamer geworden. De super populaire witte Ay Illuminate hanglamp past er erg leuk bij.

23. Witte shutters

Een super mooie all white slaapkamer met een hoogglans witte vloer, witte muren en witte shutters!

Witte slaapkamer met witte shutters

24. Lichte zolderslaapkamer met inloopkast

Dankzij de twee grote dakramen is deze zolderslaapkamer super licht, vooral in combinatie met de witte vloer, het witte plafond en de witte muren. Het is ingericht met hele speelse elementen zoals de glazen trapbalustrade, de kledingroede aan het plafond en een open kledingkast met eiland.

Witte slaapkamer op zolder met inloopkast

25. Zwart witte slaapkamer

Zwart en wit vormen de grootste contrasten, maar ze horen op de een of andere manier ook bij elkaar. Deze twee kleuren hebben ze gecombineerd in deze slaapkamer. Witte muren en een zwart plafond, wit bed met een zwarte hoeslaken, zwarte hanglampen met een witte binnenkant, noem maar op!

zwart wit slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam