Tuininspiratie

Tuinspiegel


Tuinspiegel

Een spiegel mag absoluut niet ontbreken in huis. Niet in de hal, en vooral ook niet in de badkamer. Steeds vaker worden spiegels ook geplaatst of opgehangen in andere ruimtes in huis, zoals de woonkamer of slaapkamer. En niet alleen in huis, maar ook in de tuin. Een tuinspiegel heeft niet alleen een decoratieve functie, maar het biedt ook andere voordelen. Zo kan je met een tuinspiegel een kleine tuin dieper of breder maken. Daarnaast kan je met een spiegel ook meer licht creëren in de tuin. De uitdaging is om de tuinspiegel op de juiste manier op de juiste plek te plaatsen. Wil jij ook een spiegel in jouw tuin? Bekijk onze handige tips en lees waar je op moet letten.

Praktische tips

  • Bedenk wat er zal reflecteren – plaats de tuinspiegel bijvoorbeeld niet tegenover een muur met afvoerpijpen of luchtkanalen;
  • Probeer het groen te weerspiegelen van je tuin;
  • Gebruik grote tuinspiegels om de illusie te creëren dat de tuin nog doorloopt;
  • Je kunt ook normale spiegels in de tuin gebruiken. Het aanbod is velen malen groter;
  • Plaats geen spiegels te hoog of waar ze de vliegroute van vogels kunnen beïnvloeden;
  • Pas op met de tuinspiegel op super hete dagen, wat voor brandgevaar kan zorgen.

1. Tuinspiegel aan stenen muur

Een goed geplaatste tuinspiegel kan meer leven toevoegen aan een saaie oude stenen muur. Deze spiegel fungeert als een voortdurend veranderend kunstwerk dat een eik in de verte weerspiegelt, en zal veranderen van groen naar amberkleurige tinten naarmate het seizoen vordert.

tuinspiegel stenen muur

Foto via Polly Eltes

2. DIY Raam

Deze tuinspiegel is aan de stenen muur ophangen. De spiegel met het houten frame en de verschillende vakken doet denken aan een raam waar je doorheen kunt kijken. Klik hier om te zien hoe je deze DIY tuinspiegel heel eenvoudig zelf kunt maken.

tuinspiegel raam

Foto via Ti-Media

3. Kerkraam

Dit soort tuinspiegels zijn erg populair. Grote spiegels die de vorm heeft van mooie een oude Saksische kerkraam. De bovenkant kenmerkt zich met een boog en heeft een mooi raamwerk. Deze metalen tuinspiegel heeft het formaat H 140 x B 65 x D 2,4 cm. Hier verkrijgbaar.

tuinspiegel kerkraam

4. Grote spiegelwand

Dit is de tuin van Eve Gunson uit Australië. Ze heeft weliswaar een kleine tuin, maar ze heeft het super leuk en praktisch ingericht. De achterste schutting is volledig bekleed met een grote spiegelwand, die de illusie geeft dat de tuin nog verder doorloopt. Voor de spiegel is een lage plantenbak over de hele breedte geplaatst met mooie groene bamboeplanten. Hierdoor lijkt het doorlopend beeld van de tuin nog meer realistisch.

spiegelwand tuin

5. Trellis

Megan van ONE KINGS LANE wilde in haar kleine tuin de illusie van meer ruimte creëren door een mooie tuinspiegels op te hangen. De grote tuinspiegels maakte ze van trellis panelen die ze in dezelfde zwarte kleur heeft geschilderd als de schuttingen. Dit heeft ze heel eenvoudig gedaan door achter op maat gemaakte plexiglas achter de trellis te monteren. Wil jij deze tuinspiegel ook maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

tuinspiegel trellis

6. Staande tuinspiegel

In de tuin is het veiliger om de tuinspiegel aan een muur of een schutting op te hangen, omdat je te maken hebt met wind. Wil je de spiegel toch liever op de vloer plaatsen? Zorg er dan voor dat je een zware spiegel neemt die niet zo snel om zal waaien. Plaats het ook op een plek waar de wind niet zo snel bij kan komen. Onderstaande grote spiegel is daar een mooi voorbeeld van, gemaakt van gepoedercoat staal. Hier verkrijgbaar.

grote staande tuinspiegel

7. Meerdere tuinspiegels

Deze mooie tuin is ontworpen door Kate Eyre Garden Design. Voor deze lange smalle tuin hebben ze op verschillende niveaus een eigentijds kromlijnig ontwerp gemaakt. Het doel was om een architectonische ruimte te creëren met een verscheidenheid aan materialen en beplanting, waarbij verschillende texturen op elkaar inwerken om een sensationeel, veelzijdig effect te creëren. Als je de tuin binnenkomt, creëert de grens tussen terrasplanken en steen een gebogen lijn die verder doorloopt en je blik in de verte trekt. De loungeruimte is aan de ene kant versierd met op maat gemaakt latwerk en aan de andere kant met spiegels afgewisseld met geurige jasmijn in vuren grijze plantenbakken. Klik hier om meer foto’s te zien van deze mooie tuin.

meerdere tuinspiegels

8. Tuinspiegel boven de bank

Dit is de tuin van Whitney, een Small Space Lifestyle Consultant, auteur en blogger. Een specialist dus in het inrichten van kleine ruimtes. Haar kleine tuin is twee zo groot geworden, dankzij het plaatsen van een nieuwe tuinbank. Boven de tuinbank heeft ze bovendien en grote tuinspiegel opgehangen. Ziet het er niet geweldig uit? Klik hier om alle before en after foto’s te kijken van deze tuinmakeover!

tuinspiegel boven bank

9. Ronde tuinspiegel

Whitney heeft ook een ‘cottage’ met een klein tuintje, die ze vorig jaar heeft gerenoveerd. Een van de meest opvallende veranderingen van de makeover was de toevoeging van een grote tuinmuur bij de ingang van het pand. De Cottage is omgeven door een oud houten hek. Vanaf het late voorjaar en de hele zomer wordt het gemaskeerd door trapsgewijze wijnranken en bladeren. Maar in de andere helft van het jaar voelt het hek kaal aan en ziet het er behoorlijk versleten uit na jaren van water en schade door termieten. Ze hadden geen budget om het te vervangen, en ze kunnen het ook niet met plantenbakken aankleden omdat het niet op alle gebieden sterk genoeg is om het gewicht te dragen. Uiteindelijk heeft ze een een grote voorzetmuur ervoor geplaatst, die super leuk is gedecoreerd als een plantenwand met een ronde spiegel. De ronde tuinspiegel voegt extra licht toe aan de tuin en het maakt de ruimte visueel groter. Klik hier om de before en after foto’s te bekijken van deze tuinmakeover.

ronde tuinspiegel

10. Tuinspiegel met deurtjes

Hierboven hebben we een mooie DIY tuinspiegel laten zien die doet denken aan een raam. We hebben ook een hele mooie tuinspiegel gevonden met deurtjes. Een witte houten spiegel met shutterdeurtjes, die perfect is voor een romantische of landelijke tuin. Vind je deze tuinspiegel mooi? Hier verkrijgbaar.

tuinspiegel met deurtjes

Bekijk ook:
Kleine tuin inrichten
52 leuke tuin ideeën
15x Tuinafscheiding ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam