Meubels

10x IKEA ladekast


De MALM ladekast is één van de bekendste IKEA ladekast, maar het Zweedse woonwarenhuis heeft nog véél meer mooie ontwerpen. Op zoek naar een mooie, praktische en betaalbare ladekast? Wij hebben de mooiste IKEA ladekasten voor je op een rijtje gezet!

ikea ladekast

Ladekasten zijn een absolute musthave als het gaat om het creëren van opbergruimte in huis. Natuurlijk mogen kasten met normale planken ook niet ontbreken, maar voor sommige items zijn ladekasten gewoon veel praktischer, zoals t-shirts, ondergoed en broeken. De MALM ladekasten van IKEA zijn mega populair en worden over heel de wereld gebruikt in slaapkamers, inloopkasten of zelfs op kantoor. Maar naast de MALM ladekasten, heeft IKEA nog veel meer andere mooie modellen. Kijk snel verder!

1. MALM ladekast

Laten we tóch beginnen met de MALM serie, die niet alleen verschillende ladekasten bevat, maar ook bijvoorbeeld bureau’s en ladeblokken. De serie staat echter bekend om de ladekasten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, maar ze kenmerken allemaal met een minimalistisch strak ontwerp. Of je nou een kleine ladekast nodig hebt voor de slaapkamer, een hele grote voor de inloopkast of een ladeblok voor onder je bureau? Klik hier om ze allemaal te bekijken.

De witte Malm Ladekast met 6 lades in de mooie slaapkamer van Amy van Homeyohmy.com.

De witte Malm Ladekast met 6 lades in de mooie slaapkamer van Amy van Homeyohmy.com.

2. Rast ladekast

Rast is een kleine eenvoudige ladekast met het formaat 62(b)x30(d)x70(h) met drie laden boven elkaar. De ladekast is gemaakt van massief grenen. Standaard wordt het onbehandeld geleverd, maar je kunt het heel eenvoudig zelf behandelen met olie, was, lak of beits. Hierdoor zal de kast duurzamer en onderhoudsvriendelijker worden. Omdat de kast standaard heel eenvoudig is, is de Rast erg populair om te hacken. Zo vonden we onderstaande Rast hack van Meg Lowery. Zij heeft de Rast kast als nachtkastje gebruikt naast haar bed. Niet alleen heeft ze het zwart geverfd, maar de fronten zijn ook bekleed met cane webbing. Benieuwd hoe ze dit heeft gedaan? Klik hier voor meer informatie.

ikea ladekast rast hack

3. Hemnes ladekast

Hemnes is een uitgebreide slaapkamercollectie van IKEA, ontworpen door de ontwerpers K Hagberg/M Hagberg. De serie bevat meerdere ladekasten, die alleen gekenmerkt worden door een mooie traditionele uitstraling gecombineerd met een moderne functie. Hieronder zie je de populaire wit gebeitste ladekast met acht lades in de kinderkamer van Emmett, die ook gebruikt wordt als commode. De leuke kinderkamer is ontworpen door mama en blogger Chelsea van twotwentyone.net. Standaard wordt de Hemnes ladekast geleverd met zwarte ronde deurknoppen. Chelsea heeft die originele deurknoppen vervangen door mooie houten varianten.

ikea ladekast hemnes

4. Nordli ladekast

De Nordli ladekasten zijn minstens net zo populair als de Malm ladekasten. De Nordli serie is ontworpen door ontwerpster Ola Wihlborg. In de serie vind je een bed, maar het zijn vooral heel veel ladekasten. Wat fijn is, is dat ze een modulair zijn, wat inhoudt dat je helemaal zelf kunt bepalen hoeveel kasten je naast elkaar of op elkaar wilt plaatsen. Daarom zijn de Nordli ladekasten in elke ruimte in huis te gebruiken. Of dat nou in de hal is als schoenenkast, op kantoor voor het opbergen van documenten of in de slaapkamer of inloopkast voor het opbergen van kleding. In onderstaande mooie slaapkamer zijn de Nordli kasten gebruikt voor een stoere open kledingkast. Klik hier om alle varianten te bekijken.

Open kledingkast met de Nordli ladekasten van IKEA in de slaapkamer met blauwe muren

5. Nikkeby ladekast

Nikkeby is een vrij nieuwe collectie van IKEA, ontworpen door de ontwerpers L Hilland/J Karlsson. De kleine serie bevat een twee kledingrekken, een kleine en een grote ladekast. Alle meubels kenmerken met een bijzonder en stoer ontwerp met geperforeerde oppervlakken en gedraaide poten. Ook de twee beschikbare kleuren rood en grijsgroen zijn erg mooi. Waar je de ladekast ook plaatst, de ogen zullen er op gericht zijn. Klik hier voor meer informatie.

ikea ladekast nikkeby

6. Nordmela ladekast

Zoals we in de inleiding hebben gezegd, zijn ladekasten handig voor bepaalde items, terwijl het voor andere items handiger is om ze op een plank te leggen of op te hangen. Daarom heeft ontwerper Ola Wihlborg
de bijzondere Nordmela ladekast ontworpen, een slimme meubel die ladekasten combineert met een open kledingroede. Met een totale hoogte van 118cm heeft de kast vijf laden boven elkaar, en is de kledingroede ook hoog genoeg om er bijvoorbeeld overhemden aan te hangen. Nice, toch! Niet genoeg aan één kast? Dan plaats je er toch twee of meer naast elkaar? Hier verkrijgbaar.

ikea ladekast nordmela

7. Galant ladekast

Galant is een serie van IKEA die speciaal is ontworpen voor het kantoor. De serie bestaat al een tijdje, maar onlangs hebben de Galant meubels nieuwe handgrepen gekregen, en zijn ze verkrijgbaar in nieuwe kleuren. Hoewel de Galant ladekasten speciaal gemaakt zijn voor op kantoor – voor het opbergen van administratie en kantoorartikelen, kan je ze natuurlijk ook prima voor de slaapkamer gebruiken. Meer info? Klik hier!

ikea ladekast galant

8. BJÖRKSNÄS ladekast

Ben je liefhebber van mooie lichte houten meubels? Dan is de kans groot dat je de BJÖRKSNÄS collectie van IKEA erg mooi vindt, met wortels in de Scandinavische handwerktraditie. De slaapkamer serie bevat een bed, een nachtkastje en een grote ladekast – allen gemaakt van mooie natuurlijke materialen zoals berkenhout en leer. De mooie ladekast van 90cm breed en 90cm hoog heeft vijf lades, die elk voorzien is van een mooie bruine leren deurgreep. Hieronder zie je de BJÖRKSNÄS ladekast schitteren in de mooie slaapkamer van Kim en Scott. Direct kopen? Klik hier!

ikea ladekast bjorksnas ladekast in slaapkamer

9. Koppang ladekast

Ontwerpers K Hagberg/M Hagberg hebben de Koppang ladekast ontworpen voor IKEA. Het is een vrij eenvoudige ladekast met een minimalistisch ontwerp, die een beetje doet denken aan de Hemnes ladekast. Blogger Veronika van Mywhiteobsession.com heeft de Koppang ladekast gebruikt in de kinderkamer van haar dochter. Standaard wordt de ladekast geleverd met ronde zwarte deurknoppen, maar Veronika heeft die vervangen door stijlvolle rvs deurgrepen. Nice!

ikea ladekast koppang in kinderkamer

10. Trysil ppang ladekast

Trysil is een kleine slaapkamercollectie van IKEA met met meubels met moderne strakke lijnen. Dat geldt zowel voor het bed, de kledingkast, het nachtkastje als de grote ladekast. De ladekast heeft vier lades boven elkaar, maar dankzij het stalen onderstel bereikt de ladekast een hoogte van bijna een meter. De witte ladekast heeft een wit onderstel en witte deurgrepen, maar de bovenste en onderste plank hebben mooie houten accenten die het kastje een luxe warme uitstraling geven. Klik hier voor meer informatie.

ikea ladekast trysil

Bekijk ook:
10x IKEA bureau
10x IKEA eettafel
12x IKEA vloerkleed
10x IKEA hanglamp
10x IKEA kledingkasten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam