Woonaccessoires

12x IKEA vloerkleed


ikea vloerkleed

Vloerkleden zijn een absolute musthave in elke interieurstijl. Naast dat het er decoratief mooi uitziet, bieden vloerkleden ook heel veel praktische voordelen. IKEA staat bekend om hun betaalbare, mooie en functionele meubelen, maar hoe zit het met hun vloerkleden? Als je niet op zoek bent naar een vloerkleed, dan lopen de meeste mensen in 20 seconden door de vloerkleden afdeling van IKEA. Wij bekijken eens wat IKEA te bieden heeft op het gebied van vloerkleden!

1. Vintage vloerkleed VONSBÄK

Vintage vloerkleden zijn mega populair. Niet alleen omdat ze prachtig mooi zijn, maar vooral ook omdat een vintage vloerkleed vrijwel bij elke interieurstijl past. Een vintage vloerkleed matcht altijd, of je nou een strak modern interieur hebt, een stoer industrieel interieur of een chique klassiek interieur. Hieronder zie je het vintage vloerkleed van IKEA, genaamd VONSBÄK. Een mooi laagpolig Oosters vintage vloerkleed, met mooie groene en lichtbeige tinten, dat verkrijgbaar is in verschillende formaten. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Leestip: Vintage vloerkleden

IKEA vintage vloerkleed VONSBÄK

2. Jute vloerkleed LOHALS

Ben je op zoek naar een jute vloerkleed? IKEA heeft verschillende jute vloerkleden. De LOHALS vloerkleden zijn het populairst. Het heeft een prachtige neutrale en natuurlijke uitstraling, en het grote voordeel is dat ze gemaakt zijn van slijtvast en recyclebaar materiaal. Het LOHAL vloerkleed staat prachtig in een landelijk interieur, maar ook als je bijvoorbeeld liefhebber bent van bohemian of Scandinvische interieurs. Het jute LOHALS vloerkleed van IKEA is hier verkrijgbaar in verschillende formaten.

Leestip: Ronde jute vloerkleden

IKEA Jute vloerkleed LOHAL

3. Hoogpolig vloerkleed VINDUM

Als je een harde vloer hebt, is het heerlijk om een zacht hoogpolig vloerkleed te nemen, bijvoorbeeld in de slaapkamer of in de zithoek van de woonkamer. VINDUM is een hoogpolig vloerkleed van IKEA, die verkrijgbaar is in verschillende mooie natuurlijke kleuren. Op de foto hieronder zie je het in een mooie neutrale witte kleur met zwarte accenten, maar het is ook verkrijgbaar in donkergrijs en blauwgroen. VINDUM is bovendien verkrijgbaar in een klein en een groot formaat. Klik hier om alle varianten te bekijken.

IKEA Hoogpolig vloerkleed VINDUM

4. Schapenvacht kleed LUDDE

Over zacht gesproken, IKEA heeft ook een super mooi en ultra zacht schapenvacht kleed, genaamd LUDDE. Het heeft het formaat van 90 x 55 cm en een oppervlak van 0.60 m². Je kunt het heel leuk als vloerkleed op de vloer gebruiken, bijvoorbeeld naast je bed, maar het is ook een heel goed idee om het op een meubel te zetten, zoals op een stoel of op een bankje. Naast dit witte schapenvacht kleed, heeft IKEA ook schapenvachten in heel veel andere kleuren, zoals grijs, bruin en blauw. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

ikea vloerkleed schapenvacht

Leestip: Schapenvacht in huis

5. Laagpolig vloerkleed STOENSE

Een groot misverstand is dat laagpolige vloerkleden niet zacht zijn. Integendeel, sommige laagpolige vloerkleden zijn heerlijk zacht. Het STOENSE vloerkleed van IKEA is daar een heel mooi voorbeeld van. Een dik laagpolig kleed die super zacht en comfortabel aanvoelt. Het bijzondere aan dit vloerkleed is het een modulair karakter heeft. Dankzij de gesneden randen, kan je meerdere STOENSE vloerkleden tegen elkaar aan plaatsen om een groter vloerkleed te creëren, zonder dat je de naden ziet. STOENSE is hier verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en vormen.

IKEA Laagpolig vloerkleed STOENSE

6. Laagpolig vloerkleed RÖRKÄR

Een vloerkleed is ook altijd een goed idee in de hal. Omdat een hal vaak smal en lang is, zijn er speciale loper vloerkleden gemaakt voor dit soort ruimtes. IKEA heeft ook een smal lang vloerkleed, met een breedte van 80 centimeter en een lengte van 150 centimeter. Een mooi glad geweven loper vloerkleed met mooie neutrale kleuren, genaamd RÖRKÄR. Klik hier om er meer over te lezen.

ikea vloerkleed loper RÖRKÄR

7. Buitenkleed LOBBÄK

In deze mooie Scandinavische woonkamer vind je het LOBBÄK vloerkleed op de vloer. Het ontwerp is gemaakt door ontwerper Paulin Machado, een machinaal geweven vloerkleed met een leuk hongaarse punt patroon. Het ziet er niet alleen mooi uit, je kunt dit vloerkleed zowel binnen in huis als buiten in de tuin of op het balkon gebruiken. LOBBÄK is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. En als het nat wordt door regen, dan kan je gewoon weer rechtop zetten of ophangen om het snel te laten drogen. Klik hier voor meer informatie.

IKEA buitenkleed LOBBAK

8. Vloerkleed met mooi patroon STENLILLE

Vind je een egaal vloerkleed een beetje saai, maar tegelijkertijd wil je ook niet een te druk vloerkleed? Dan kan een vloerkleed met een patroon in één kleur wellicht een leuk idee zijn, zoals onderstaand vloerkleed van IKEA. STENLILLE is een super leuk geweven vloerkleed in een mooie groene kleurtint. Er zit een leuk geometrisch patroon in het vloerkleed verwerkt, zonder dat het te druk is. Vind je het wat? Klik hier voor meer informatie of om het direct te kopen.

ikea vloerkleed geometrisch patroon

9. Perzisch vloerkleed VEDBÄK

Echte Perzische vloerkleden uit IRAN zijn prachtig, maar vaak ook heel duur. Vind je een Perzisch tapijt helemaal te gek, maar je wilt er niet de hoofdprijs voor betalen? IKEA heeft een vloerkleed die heel erg lijkt op een Perzisch vloerkleed, genaamd VEDBÄK. VEDBÄK kenmerkt zich met een gedetailleerde oosterse patroon en prachtige kleuren. Het is bovendien een best groot vloerkleed van 200 x 300 centimeter. Klik hier voor meer informatie.

IKEA Perzisch vloerkleed VEDBÄK

10. Jute vloerkleed met patroon LÖNHOLT

We hebben het LOHALS vloerkleed al een JUTE vloerkleed van IKEA laten zien. Maar het Zweedse woonwarenhuis heeft nog een ander super leuk jute vloerkleed, genaamd LÖNHOLT. LÖNHOLT is aan de zijkanten voorzien van een heel leuk patroon, dat het vloerkleed een speels karakter geeft. Vind je dit vloerkleed ook helemaal leuk? Klik hier voor meer informatie.

IKEA Jute vloerkleed met patroon LÖNHOLT

11. Dubbelzijdig vloerkleed STOCKHOLM 2017

Vloerkleden worden vaak afgeraden onder de eettafel, omdat het snel vies wordt. Als je een vloerkleed wilt nemen onder de eettafel, dan is het verstandig om een gladgeweven vloerkleed in een donkere kleur te nemen. Dit gladgeweven blauwe vloerkleed van IKEA, uit de STOCKHOLM 2017 collectie, is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor. Het is niet alleen gladgeweven en in een donkere kleur, maar je kunt het ook dubbelzijdig gebruiken. Klik hier voor meer info.

ikea dubbelzijdig vloerkleed

12. Wollen vloerkleed KÖPENHAMN

Dit is het mooie KÖPENHAMN vloerkleed. Het bijzondere aan dit kleed, is dat elk exemplaar met de hand is geweven door vakkundige handwerklieden uit India. Het is gemaakt van 100% wol, wat betekent dat het het van nature vuilafstotend en zeer slijtvast is. Klik hier om mer te lezen over dit mooie vloerkleed.

IKEA wollen vloerkleed KÖPENHAMN

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam