DIY, Kantoor

10x Bureau maken


Wil je een eigen bureau maken? Leuk! Bureau’s zijn er in vele soorten en maten – het voordeel van als je zelf een bureau maakt, is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe het eruit komt te zien. Heb je echter geen idee? Laat je dan inspireren door deze tien DIY bureau’s inclusief handleiding!

bureau maken

Het afgelopen jaar zijn er een record aantal bureau’s verkocht in de wereld. Dit heeft natuurlijk te maken met COVID-19 waarbij we met z’n alleen gedwongen zoveel mogelijk thuis moesten werken. Een fijne werkplek is echter wel vereist, en het probleem is dat niet iedereen een fijne werkplek heeft in huis. Dit hoeft natuurlijk niet een apart thuiskantoor te zijn, een bureau in de woonkamer, slaapkamer of inloopkast kan ook heel fijn zijn. Door zelf een bureau te maken, kan je jouw werkplek aanpassen aan de desbetreffende ruimte. Wil je ook jouw eigen bureau maken? Wij hebben tien leuke DIY bureau’s voor je op een rijtje gezet, die je heel eenvoudig zelf kunt maken. Laat je ons weten voor welk bureau jij gaat?

1. Zwevend bureau van hout

Dit DIY bureau hebben we gevonden bij Liz van de blog Within the Grove. Ze had een speelkamer gemaakt voor haar kinderen, één van de eerste dingen waarvan ze wist die ze ook in de speelkamer wilde maken, was een zwevend bureau dat langs een van de muren loopt. Ze wilde dat het lang en diep genoeg werd zodat het gebruikt kan worden voor knutselen, huiswerk, spelen met lego’s, enz. En het moest ook niet teveel ruimte in beslag nemen. Liz koos voor om een minimalistisch zwevend bureau van hout te maken, die in totaal nog geen €40 heeft gekost. Klik hier voor de volledige handleiding.

bureau maken zwevend bureau hout

2. Zwevend boomstam bureau

Houd je een natuurlijke en rustieke uitstraling? Dan is de kans groot dat dit zwevend boomstam bureau helemaal geweldig gaat vinden. We hebben het ontwerp gevonden bij  Mandi en Caitlin van The Merry Thought, die bekend staan om hun leuke DIY projecten. Daar is dit DIY bureau absoluut een voorbeeld van. Natuurlijk is het boomstam tafelblad goed opgeschuurd zodat je geen last van splinters zal hebben. Met behulp van bijpassende houten plankdragers is het blad aan de muur gemonteerd. Klik hier voor de volledige handleiding.

zwevend boomstam bureau maken

3. Inklapbaar bureau

Stacy van Not just a housewife maakte dit leuke en handige bureau voor haar neefje. Het is een kleine kinerkamer die soms wordt gedeeld met zijn oudere broer. Het was dus belangrijk dat om de ruimte te maximaliseren. Daarom kwam ze op het idee om een zwevend inklapbaar bureau te maken voor hem. Op die manier kon het bureau ook gemonteerd worden aan de muur achter de deur. Stacy heeft het bureau in een bijpassende kleur geverfd, en gecombineerd met handige smalle wandplanken boven het bureau. Klik hier voor de volledige handleiding.

inklapbaar wandbureau maken

4. Bureau op hairpin poten

Toen Kristin van Modish & Main haar perfecte bureau niet kon vinden, besloot ze er zelf één te maken met een beetje hulp van haar vader. Ze wilde een groot bureau hebben, zodat ze onder andere haar grote 27″ iMac op kan plaatsen. Gek genoeg begon ze met het vinden van de perfecte poten, die ze vond in de stoere hairpin poten. Na lang twijfelen en zoeken naar het perfecte tafelblad, heeft ze gekozen voor een mooi blad van acacia hout. Poten eronder monteren, en het bureau is klaar! Klik hier om er alles over te lezen.

bureau maken hairpin poten

Lees ook: DIY eettafel op hairpin legs

5. Betonnen bureau op schragen

Naast het boomstam bureau, hebben Caitlin en Manda nog een ander bureau gemaakt die er heel anders uitziet. Het is een bureau met een betonnen bureaublad, dat ondersteund wordt door mooie houten schragen. En ja, het begonnen werkblad hebben ze helemaal zelf gegoten! We houden van de industriële look van het betonnen werkblad, terwijl de houten schragen voor een natuurlijke en warme uitstraling zorgen. Omdat het bureau vrij eenvoudig is, hebben ze bovendien planken in de poten toegevoegd voor wat extra opbergruimte. Klik hier voor de volledige handleiding.

betonnen bureau maken

6. Minimalistisch bureau

Brittni, de oprichter en redacteur/art director/stylist van Paper & Stitch, laat zien hoe je heel eenvoudig een modern minimalistisch  bureau met opbergvakken kan maken. Een mooi praktisch en mooi bureau met slechts een handvol gereedschappen/benodigdheden bouwen, en minder dan €100,-. In principe kan je elk soort hout gebruiken dat je leuk vindt, maar zij heeft gekozen voor mooie grenen panelen, die haar slaapkamer een mooie minimalistische en natuurlijke uitstraling geven. Benieuwd hoe je dit mooie bureau kan maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

Brittni laat zien hoe je heel eenvoudig een mooi minimalistisch bureau van grenen hout kan maken voor de slaapkamer.

7. Multiplex bureau

Multiplex ziet er niet alleen leuk en stoer uit, multiplex platen zijn ook nog eens heel goed betaalbaar. Niet voor niets hebben we al heel veel mooie multiplex meubels voorbij zien komen. Vind jij multiplex ook helemaal te gek, en wil je daar een stoer bureau van maken? Onderstaand bureau van Ryan is gemaakt van multiplex, dat een soort ombouw is geworden van twee zwarte kasten. Benieuwd geworden? Klik hier hoe je dit multiplex bureau kan maken.

DIY multiplex bureau maken

8. Op maat gemaakt wandbureau

Zoals gezegd, is het voordeel van het maken van je eigen bureau, dat je helemaal zelf mag bepalen hoe het eruit komt te zien. Je mag dus ook helemaal zelf bepalen wat de afmetingen worden van het bureau. Daarom kan het een heel goed idee zijn om een bureau te maken in plaats van het te kopen als je een kleine smalle ruimte hebt. Je kan dan namelijk een bureau over de gehele muur maken, zodat je alle centimeters optimaal benut. Onderstaand op maat gemaakt wandbureau is gemaakt door Handan & Greg. Klik hier voor de volledige handleiding.

op maat gemaakt wandbureau maken

9. Inbouwkast met bureau

De hobbykamer/kantoor van Heidi van Honeybear Lane had al een aantal keren een transformatie gehad. Omdat de kamer nogal veel spullen had, wilde ze uiteindelijk een werkplek hebben met praktische opbergruimte, waar alle spullen op een nette manier opgeborgen kunnen worden. Daarom besloot de hele muur in te richten met een grote inbouwkast met bureau. Het is een geweldige transformatie geweest, en het heeft ook even geduurd om het af te maken, maar ze is er mega blij mee. Heb jij ook een werkplek nodig met veel opbergruimte? Klik hier om te zien hoe Heidi haar inbouwkast met bureau heeft gemaakt.

inbouwkast met bureau maken

10. IKEA hack bureau

Ben je fan van cane webbing? Dit op maat gemaakt bureau met cane webbing laden is gemaakt door Bre van Bre Purposed. Ze had al een fijne werkplek in haar slaapkamer met een mooi bureau, maar na een poosje wilde ze toch wat anders, omdat ze iets meer comfortabels zocht. Bre besloot zelf een bureau te maken, en kwam op het idee om een er een leuk IKEA hack project van te maken. Ze heeft gebruik gemaakt van twee Alex ladeblokken van IKEA. Standaard zijn het hele eenvoudige witte ladeblokken, maar Bre heeft er super leuke cane webbing lades van gemaakt. Nadat de zijkanten ook bekleed zijn met het soort uit dat ze mooi vondt, heeft ze een groot bureaublad op maat laten maken, zodat het bureau precies tussen de twee muren past. Nice! Klik hier voor de complete handleiding.

Bekijk ook: 10x IKEA bureau

ikea hack bureau maken cane webbing laden

Bekijk ook:
18x Kantoor inrichten tips
Combinatie van thuiskantoor en loungeplek
Ruim thuiskantoor in Noors appartement

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam