Meubels

10x IKEA kledingkasten


IKEA kledingkasten

De meest bekende kledingkast van IKEA is natuurlijk de PAX kast. Dat is wellicht zelfs de best verkochte kledingkast ooit. Niet alleen in Nederland, maar over heel de wereld is er massaal gekozen voor de IKEA PAX kast. Maar IKEA heeft ook andere hele leuke en praktische kledingkasten, die het overwegen waard zijn. Een aantal daarvan zitten al heel lang in de collectie, maar er komen regelmatig ook heel veel nieuwe modellen bij. Ben jij op zoek naar een mooie kledingkast van het Zweedse woonwarenhuis? Wij hebben de leukste en mooiste IKEA kledingkasten voor je op een rijtje gezet. Welke vind jij het leukst?

1. IKEA BRIMNES kledingkast

De IKEA BRIMNES kledingkast is een grote kledingkast, bestaande uit twee kledingkasten naast elkaar, met drie deuren. Één van de drie kasten is voorzien van een deur met een spiegel aan de buitenkant. Je mag zelf bepalen of deze spiegeldeur links, rechts of in het midden wordt gemonteerd. De smalle kast is ingericht met planken boven elkaar, terwijl je in de grote kast een kledingroede en één brede plank vindt. Het is hier verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart voor €149,-.

Blogger Megan van de blog TfDiaries, heeft voor de IKEA BRIMNES kledingkasten gekozen in haar slaapkamer. Ze heeft twee witte varianten naast elkaar geplaatst, waardoor het lijkt op één grote kledingkast. Het is bovendien een leuke IKEA hack geworden, omdat de standaard witte deurgrepen vervangen zijn door gouden deurgrepen. Hierdoor heeft de kledingkast een chiquere uitstraling gekregen. Omdat haar slaapkamer een heel mooi hoog plafond heeft, die ze overigens stoer blauw heeft geverfd, is er ook ruimte boven de kasten. Die ruimte heeft ze leuk opgevuld met meerdere gevlochten manden naast elkaar. Klik hier om meer van de slaapkamer van Megan te zien.

ikea brimnes kledingkast

2. IKEA KVIKNE kledingkast

De KVIKNE kledingkast heeft ongeveer hetzelfde formaat als de BRIMNES kledingkast. Het grote verschil is dat de KVIKNE voorzien is van twee schuifdeuren. Sommigen vinden dit mooi, anderen vinden het minder mooi, maar schuifdeuren zijn in ieder geval wel handig voor kleine ruimtes, omdat je geen rekening hoeft te houden met ruimte voor het openen en sluiten van de kastdeuren. Ook de inrichting van de kast is iets anders. Deze kast heeft grote vakken naast elkaar, met exact dezelfde inrichting. Boven vind je een handige kledingroede en onder vind je een plank. De KVIKNE kledingkast is hier verkrijgbaar voor €99.95.

Blogger Kate van House Mix blog, heeft voor de KVIKNE kledingkast gekozen in de logeerkamer. Ook zij heeft twee mooie gevlochten rieten manden bovenop de kast geplaatst. Klik hier om een kijkje te nemen in deze leuke logeerkamer.

IKEA KVIKNE kledingkast

3. IKEA VISTHUS kledingkast

Ben je op zoek naar een kledingkast met meerdere vakken en ladekasten? VISTHUS is een serie, bestaande uit vier verschillende kasten. Daar zitten twee ladekasten bij, maar ook twee grote kledingkasten. De grote kledingkasten is ingericht met meerdere ladekasten, vakken in verschillende formaten en een vak met een kledingroede. De frames van de kasten zijn donkergrijs, terwijl de deurtjes allemaal wit zijn, afgewerkt met subtiele witte deurgrepen. Klik hier om de verschillende VISTHUS kledingkasten te bekijken.

IKEA VISTHUS kledingkast

4. IKEA PLATSA kledingkast

PLATSA is een modulair kastensysteem, bestaande uit verschillende modules, waarmee jij jouw perfecte kledingkast kunt samenstellen. Je kunt kiezen uit verschillende kant en klare kledingkast, halkast, TV meubel, boekenkast, noem maar op. Deze kan je bovendien verder aanvullen met de beschikbare losse modules. Klik hier om de verschillende PLATSA modules te bekijken.

IKEA PLATSA kledingkast

5. IKEA PAX kledingkast

Ok, dan tóch nog maar een stukje over de IKEA PAX kledingkast. Je kunt er ook niet omheen natuurlijk. Met het meest populaire kastensysteem ooit, kan je uiteenlopende kledingkasten samenstellen. Dit kan een eenvoudige kleine kledingkast zijn tot een uitgebreide inloopkast. Er zijn zelfs heel veel mensen die met de IKEA PAX kasten gebruiken om er een inbouwkast van te maken. Het is ook een super uitgebreid systeem. Wat vooral erg fijn is, is dat de verschillende kastmodules beschikbaar zijn in verschillende kleuren. Je hebt hele strakke witte kasten, maar ook donkerbruine of eikenhouten kasten. Klik hier om alle onderdelen van het PAX systeem te bekijken.

In deze mooie Scandinavische slaapkamer is een geweldige inloopkast ingericht met de PAX kasten van IKEA. Zowel aan de linkerkant als de rechterkant zijn de muren ingericht met zwarte open kledingkasten, met laden, kledingroedes, open planken en speciale vakken voor accessoires zoals stropdassen of horloges. Klik hier om meer foto’s te bekijken van deze slaapkamer en inloopkast.

IKEA PAX kledingkast

6. IKEA HEMNES kledingkast

De vijf kledingkasten die we hierboven genoemd hebben zijn allemaal vrij strakke moderne kledingkasten. Met de HEMNES heeft IKEA ook een hele mooie landelijke kledingkast met een traditionele uitstraling. Het is ontworpen door ontwerpster Carina Bengs, die gekozen heeft voor massief hout van verantwoorde bosbouw. De IKEA HEMNES kledingkast is dus ook een duurzame keuze. Zelfs de nerven van het hout zijn goed zichtbaar. Let ook op de kleine details, zoals de houten kledingroede en de ronde zwarte deurgreep. Het is hier verkrijgbaat voor €299,-

IKEA HEMNES kledingkast

7. IKEA NORDKISA kledingkast

De NORDKISA serie behoort tot de nieuwe collectie van IKEA. Het is een kleine serie, bestaande uit twee kledingkasten, een toilettafel, een bankje en een nachtkastje. De gehele collectie is gemaakt van duurzaam bamboe. Er is een kleine en een grote kledingkast verkrijgbaar, beiden gekenmerkt door een mooie minimalistische Japanse uitstraling. Dankzij het transparante karakter van de kledingkasten, zijn ze ook super leuk als scheidingswand. Klik hier om de NORDISKA serie te bekijken.

IKEA NORDKISA kledingkast

8. IKEA ELVARLI kledingkast

ELVARLI is een modulair open kastensysteem van IKEA. Het systeem heeft verschillende modules om er een hele mooie en praktische kledingkast van te maken, zoals dichte laden, kledingroedes en open planken. Dit kan dus ook een eenvoudige kledingkastje zijn, maar ook een complete inloopkast. Op zoek naar een roomdivider oplossing? Het ELVARLI systeem is daar ook geschikt voor. Klik hier om modules te bekijken van het ELVARLI systeem.

IKEA ELVARLI kledingkast

9. IKEA BRYGGJA kledingkast

De BRYGGJA is een kleine serie kasten, bestaande uit een ladenkast, een boekenkast en een kledingkast. Ontwerpster Ola Wihlborg heeft leuke ontwerp met een speels tintje gerealiseerd. Alle drie de kasten zijn donkergrijs en zijn voorzien van leuke schuinlopende poten. De kledingkast heeft een brede kledingroede, waar kleding aan gehangen kunnen worden. Aan de onderkant vind je twee laden naast elkaar voor kleinere accessoires, zoals ondergoed. Bekijk hier de complete serie.

IKEA BRYGGJA kledingkast

10. IKEA TYSSEDAL kledingkast

We hebben hierboven de HEMNES kledingkast genoemd met een traditionele landelijke uitstraling. Een andere kledingkast van IKEA die er een klein beetje op lijkt is de TYSSEDAL kledingkast. De TYSSEDAL is een mooie sierlijke kledingkast met stijlvolle ronde poten, spiegeldeuren en een lade aan de onderkant. Binnenin de kledingkast vind je en mooie houten kledingroede aan de bovenkant en een brede plank aan de onderkant. Door het sierlijke ontwerp is de TYSSEDAL kledingkast ook een heel leuk idee voor de kinderkamer. Het is hier verkrijgbaar voor € 299,-.

IKEA TYSSEDAL kledingkast

Bekijk ook:
12x Inloopkast maken
IKEA schoenenkasten
IKEA Malm hacks

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam