DIY, Interieur ideeën, Meubels

10x IKEA BESTÅ hack


Wil jij nieuw leven blazen in jouw IKEA BESTÅ kast? Laat je inspireren door de leukste IKEA BESTÅ hacks op deze pagina, en maak van jouw Besta kast de nieuwe blikvanger in huis!

ikea besta hack

IKEA heeft natuurlijk mega veel verschillende soorten kasten, van boekenkasten tot kledingkasten, ladekasten en TV meubels. De IKEA BESTÅ kast is daar een heel mooi voorbeeld van, die zelfs tot één van de meest populaire meubels van het Zweedse woonwarenhuis behoort. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het uitgegroeid is tot een echte IKEA klassieker. BESTÅ is een modulaire opbergserie die je praktisch in elke ruimte in huis kan gebruiken, van de woonkamer tot de kinderkamer. Je kunt kiezen uit standaard BESTÅ combinaties, maar je kunt ook zelf je eigen BESTÅ meubel samenstellen. Hoewel IKEA tegenwoordig verschillende varianten en kleuren aanbieden van de deuren, hebben heel veel mensen de behoefte om er tóch een eigen draai aan te geven, en er een IKEA BESTÅ hack van te maken. We hebben hier laten zien dat je IKEA meubels kunt schilderen, maar er zijn ook andere leuke ideeën die je met je IKEA BESTÅ kast kunt doen.

Wil jij ook aan de slag met jouw IKEA BESTÅ hack? Laat je inspireren door onderstaande inspiratie voorbeelden!

1. IKEA BESTÅ TV meubel met ronde houten poten

Sarah Sherman Samuel staat niet alleen bekend om de verschillende verbouwingen die ze voor verschillende beroemdheden heeft uitgevoerd, maar vooral ook voor haar ingenieuze IKEA hacks. In haar eigen woonkamer heeft vind je een geweldige BESTÅ kast hack, een lage TV meubel, die ze super stijlvol heeft gemaakt met behulp van grote ronde houten poten onder de kast, en nieuwe kastdeurtjes met leuke ronde deurgrepen. Klik hier voor meer informatie.

ikea besta hacks tv meubel ronde houten poten

2. IKEA BESTÅ kast met Cane webbing deuren

Cane webbing is helemaal hot, het gevlochten riet die elke meubel die heerlijke bohemian uitstraling geeft. Ben jij ook liefhebber van cane webbing, en zou jij jouw IKEA BESTÅ jast willen hacken met cane webbing deuren? Deze IKEA hack ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens super eenvoudig te realiseren. Sterker zelfs, het is zó eenvoudig, dat je niet eens gereedschap nodig hebt. Benieuwd geworden? Klik hier voor de stap voor stap handleiding.

ikea besta hack cane webbing

3. Houten plank op IKEA BESTÅ kast

Ashley Rose van Sugar & Cloth wilde de slaapkamer van haar dochter een meer volwassen uitstraling geven en het haar toch gemakkelijk maken om speelgoed op te bergen. Ze gebruikte het frame van de hoogglans BESTÅ kast als haar basis en verbeterde de bovenkant met een mooie houten plank. Deze simpele BESTÅ hack zorgt meteen voor een warmere uitstraling in de slaapkamer van haar dochter. Klik hier voor meer informatie.

ikea beste hack houten plank

4. Zwevende IKEA BESTÅ kast tussen inbouwkasten

Erin Broege van The Heart and Haven heeft een hele mooie inbouwkast gemaakt, waar een zwevende BESTÅ kast een belangrijk onderdeel van is. Zowel aan de linker- als rechterkant zijn twee inbouwkasten met open planken gerealiseerd, waar mooie decoratie accessoires in geplaatst kan worden. Bij het bepalen van de formaten van de inbouwkasten, is rekening gehouden met de zwevende IKEA BESTÅ kast, zodat die daar precies tussen in past. Deze BESTÅ kast wordt als TV meubel gebruikt, gecombineerd met de TV aan de muur. Lees er hier alles over.

ikea besta hack inbouwkast

5. IKEA BESTÅ daybed-bank

Sarah en Wes Day van This Maine House wilden een ruimte creëren in de buurt van de keuken waar ze, samen met hun kleintje, comfortabel konden loungen na het diner. Een daybed-bank-combinatie met zachtsluitende lades bleek de perfecte oplossing. De Ikea Besta kasten boden alle functies die ze nodig hadden en stelden hen ook in staat om de meubel aan te passen en hun eigen te maken. Het resultaat is een super mooie blauwe brede daybed-bank geworden, die afgewerkt met is chique ronde deurgrepen en een stijlvolle warme eikenhouten ombouw. Klik hier voor meer informatie.

ikea besta hack daybed bank

6. IKEA BESTÅ multiplex ombouw

Ook deze IKEA BESTÅ hack hebben we gevonden bij Sarah Sherman Samuel. In plaats van de standaard BESTÅ poten, koos de ontwerpster ervoor om een ombouw van multiplex platen te maken, inclusief poten. Ze heeft de BESTÅ module gekozen met drie grote kasten, maar voor extra opbergruimte, heeft ze ook twee open vakken gecreëerd aan de zijkanten van de kast – ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld boeken en tijdschriften.

ikea besta hack multiplex ombouw

7. IKEA BESTÅ TV wandkast

Als je deze luxe TV wandkast ziet, dan zou je denken dat het een op maat gemaakte wandkast is. Niets is minder waar. Ontwerper Laura Melling koos voor dit super leuke project voor een IKEA hack. Aan deze met houten lambrisering beklede muur in de woonkamer, heeft ze een wandkast ontworpen met behulp van de IKEA BESTÅ kasten, gecombineerd met op maat gemaakte eikenhouten open vakken. Klik hier om meer van dit project te zien.

ikea besta hack tv wandkast

8. IKEA BESTÅ bankje

Blogger Angela Rose wilde een zitbank voor in de hoek van de slaapkamer van haar zoon hebben. Toen ze de IKEA BESTÅ kast zag, wist ze dat die perfect zou passen. Tegelijkertijd wist ze ook dat ze het niet standaard wilde laten, maar er een leuke IKEA hack van wilde maken. Dit had ze gerealiseerd met met een paar aangepaste deurfronten van Semihandmade en een op maat gemaakte zitkussen bovenop de kast. Klik hier om er meer over te lezen.
ikea besta hack bankje

9. IKEA BESTÅ bankje met opbergruimte

Ook Alice & Lois besloten met de populaire IKEA BESTÅ kast een bankje te maken met opbergruimte. Wat maakt dit deze IKEA BESTÅ zo bijzonder? Het witte frame, de kastdeuren, de poten en het houten blad zorgen ervoor dat je bijna niet meer herkent dat het gaat om een meubel van IKEA. Ook de rugleuning speelt hierbij een belangrijke rol – een gestoffeerde kussen die met behulp van leren straps aan de muur is gemonteerd. Klik hier voor meer informatie.

ikea besta hack bankje opbergruimte

10. IKEA BESTÅ bankje met opbergruimte

Max and Margaux laten in hun babykamer zien hoe je de eenvoudige BESTÅ kast van IKEA heel leuk, handig en origineel kan gebruiken. Ze hebben de zwevende IKEA BESTÅ kast aan de wand gemonteerd, en gebruikt als een commode met daarop de verschoningskussen. Om het stijlvoller te maken, en minder IKEA, hebben ze een mooie warme houten plank bovenop de kast gemonteerd.

ikea besta hack commode

Fotografie: Joe Schmelzer voor The Animal Print Shop

Bekijk ook:
21x IKEA keuken hack
IKEA DUKTIG keukentje hack
IKEA Malm hacks

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam