Woonkamer inspiratie

10x Woonkamer met betonlook muur


Wil jij ook een betonlook muur in de woonkamer creëren, maar je wilt eerst nog wat inspiratie opdoen over de kleur, hoeveel betonlook muren je wilt, welke muur of hoe je het met andere kleuren en materialen kunt combineren? Kijk dan snel verder, want op deze pagina hebben we de mooiste en de stoerste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van woonkamers, waar de betonlook muur de blikvanger vormt van het interieur!

betonlook muur woonkamer

Fotografie: José Hevia

Betonlook is een geweldige manier om een stijlstatement te maken in je interieur. Het is een subtiele look die toch een verfijnde sfeer in je interieur kan brengen. Hoewel je bij betonlook muren aan stoere industriële interieurs denkt, kunnen ze ook prachtig staan in andere stijlen, zoals moderne, maar vooral ook rustieke landelijke interieurs.

Die betonlook kan je op verschillende manieren creëren, waarvan betonstuc en beton ciré één van de populairste manieren zijn. Het voordeel is dat dit vocht- en waterbestendige oplossingen zijn, waardoor ze ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken toegepast kunnen worden. Hoewel het natuurlijk ook in de slaapkamer, hal of woonkamer mogelijk is, kan je in die ‘droge’ ruimtes ook kiezen voor goedkopere oplossingen, zoals betonlook verf of behang.

Om je een idee te geven van water er allemaal mogelijk is, en wat het resultaat kan zijn, vind je hieronder geweldige inspiratie voorbeelden van woonkamers met betonlook muren.

1. Zachtroze betonlook muur

Met betonlook denk je natuurlijk aan grijze muren, maar je kunt ook voor andere kleuren kiezen. Deze woonkamer is onderdeel van een project van Architectuurstudio VATRAA. Het project, genaamd Council House Renovation, omvatte een volledige renovatie en verbouwing van het huis met twee slaapkamers in Bermondsey, Zuid-Londen.
Met dit project won VATRAA de Don’t Move, Improve! award. De plafonds met houten balken zijn wilt geverfd en zijn gecombineerd met een mooie houten vloer en super mooie lichtroze betonlook muren. Deze betonlook muren zijn gerealiseerd met de British Gypsum Multifinish – een stucwerk die de studio omschreef als ‘banaal’.

Fotografie: Jim Stephenson

Fotografie: Jim Stephenson

2. Ronde betonlook muur

Gitai Architects heeft een appartement in Jaffa, Israël gerenoveerd met ronde betonlook muren, lichte vloeren, geïnspireerd op de kalkstenen gebouwen van de oude havenstad. De studio renoveerde het appartement van 270 vierkante meter voor een stel. Het bevat een combinatie van gebogen en lineaire elementen om traditioneel vakmanschap te combineren met meer eigentijdse details. Bedekt met stucwerk, veranderen de muren in tint van gouden tot lavendelkleurige tinten als de zon opkomt en ondergaat in de stad. De gebogen wanden zijn terug te vinden in de woonkamer. De ene verbergt een keuken in kombuisstijl met donkere kasten, de tweede herbergt een ingebouwde eethoek en de derde herbergt een slaapkamer.

Fotografie: Dan Bronfeld

Fotografie: Dan Bronfeld

3. Betonlook muren in combinatie met grove plafonds

De Italiaanse architect Antonino Cardillo gebruikte ruw getextureerd gips om klonterige bruine oppervlakken te creëren over de bovenmuren en plafonds van dit appartement in Rome – om een ongewoon visueel effect te creëren. Dit werd gecombineerd met lichtgrijze betonlook muren aan de onderzijde en betonlook vloeren. Wat super mooi en bijzonder is gedaan, is dat het grote middelste gedeelte in de woonkamer bekleed is met mooie warme houten vloer.

betonstuc muren woonkamer grove plafonds

Fotografie: Antonino Cardillo

betonstuc muren woonkamer grove plafonds

Fotografie: Antonino Cardillo

4. Betonlook muren in combinatie met grove plafonds

Deze stoere woonkamer is ontworpen door Common Ground Workshop, als onderdeel van een project in het centrum van Londen, dat de renovatie van een gezinswoning met 3 slaapkamers en 4 verdiepingen omvat. Zowel het interieur als het exterieur werd aangepakt. De woonkamer kan omschreven worden als een minimalistische, flexibele en duurzame ruimte die zowel ruimtelijk, stilistisch als ecologisch inspeelden op de huidige behoeften van de eigenaar. Betonlook vloer, muren en plafonds zijn gecombineerd met houten wandbekleding, waarmee een heel mooi balans is gecreëerd.

woonkamer betonlook muur houten wandbekleding

Fotografie: Stale Eriksen

woonkamer betonlook muur houten wandbekleding

Fotografie: Stale Eriksen

5. Betonlook muren in combinatie met grove plafonds

In de portfolio van Architecture for London vonden we deze mooie woonkamer. De architecten ehbben een comfortabel en energiezuinig huis te gecreëerd. De energiebehoefte is drastisch verminderd door isolatie, driedubbele beglazing en verbetering van de luchtdichtheid. Nieuwe toevoegingen zijn onder meer een aanbouw aan de achterzijde en een zolderverbouwing. In de woonkamer is er gekozen voor een mooie combinatie van betonlook en hout. Lichtgrijze betonlook vloer is gecombineerd met dezelfde tint betonlook muur. Deze staan prachtig bij het houten plafond met balken. Daarnaast is er ook een grote houten maatkast gebouwd.

betonlook muur woonkamer houten kast

Fotografie: Christian Brailey

betonlook muur woonkamer houten plafond

Fotografie: Christian Brailey

6. Gebroken witte betonlook muur

Norm Architects heeft een traditioneel houten huisje, verscholen tussen pijnbomen in een bos in Zweden, omgebouwd tot een ingetogen vakantiehuis voor gezinnen. De in Kopenhagen gevestigde studio koos voor een “back-to-basics”-aanpak als het ging om de verbouwing van het twee verdiepingen tellende gebouw, dat bovenop een bergkam is geplaatst.

Op de begane grond van het huis is een gezellige woonkamer aangekleed met een paar dikke greige banken en een met schapenvacht beklede fauteuil, gecreëerd door de praktijk in samenwerking met het Deense meubelmerk Menu. Een hoek van de kamer wordt ingenomen door een houtkachel in dezelfde gebroken witte kleur als de gebroken witte muren, die bekleed zijn met dolomiet stucwerk.

woonkamer gebroken witte betonlook muur

Fotografie: Jonas Bjerre-Poulsen van Norm Architects

woonkamer gebroken witte betonlook muur

Fotografie: Jonas Bjerre-Poulsen van Norm Architects

7. Betonlook accentmuur

In plaats van alle muren diezelfde betonlook te geven, kan het ook een goed idee zijn om te kiezen voor een enkele betonlook muur die als een accentmuur fungeert in de woonkamer. Deze mooie woonkamer is daar een mooi voorbeeld van, onderdeel van het The Gjøvik house, ontworpen door Norm Architects. Het Gjøvik-huis, bestaande uit overlappende kubussen van verschillende groottes, zorgt voor een intiem en dynamisch gezinshuis met materialen, niveaus en ingebouwde, op maat gemaakte meubels die een minimaal maar toch warm en afgelegen gevoel creëren.

In de woonkamer is er gekozen voor een stoere betonlook gietvloer, gecombineerd met houten wandbekleding en betonstuc muur, waar de sfeervolle open haard in is verwerkt. Ook de plank heeft diezelfde betonlook gekregen.

woonkamer betonlook accentmuur houten wandbekleding

woonkamer betonlook accentmuur houten wandbekleding

8. Tadelakt muur

Ontwerpstudio Daytrip heeft een less-is-more-benadering gekozen voor de renovatie en uitbreiding van dit Victoriaanse rijtjeshuis in het Londense Clapton, dat nu de thuisbasis is van drie afzonderlijke appartementen. Het 250 vierkante meter grote Reighton Road-project is ontworpen als een ‘minimalistisch heiligdom’ dat zou kunnen dienen als een leeg canvas voor de bezittingen van de bewoners.

Op de begane grond bevinden zich de belangrijkste woonruimtes van het appartement, waaronder een nieuwe keukensuite met greeploze albast-witte kasten en een sfeervolle minimalistische woonkamer.

Afgezien van een grijze bakstenen muur aan de achterkant van de kamer, werden oppervlakken gewassen met romige tadelakt – een traditionele kalkpleister uit Marokko.

“Het is met opzet een minimale en ingetogen keuken, waarbij de chaos wordt voorbehouden aan het koken”, aldus de studio.

tadelakt betonlook muur woonkamer

Fotografie: Jake Curtis

tadelakt betonlook muur woonkamer

Fotografie: Jake Curtis

9. Betonstuc en bakstenen muren

Aan de achterkant van een smalle Edwardiaanse bungalow in Melbourne heeft de studio van de Australische architect Luke Fry een eigentijdse uitbreiding met grijstinten interieurs toegevoegd. De semi-vrijstaande bungalow, Ripponlea House genaamd, ligt in een met bomen omzoomde straat in de titulaire buitenwijk Melbourne en behoort tot een jong gezin.

De eigenaren wilden aanvankelijk van hun huis een pand met twee verdiepingen maken. Maar ze kozen in plaats daarvan voor het creëren van woonruimtes van betere kwaliteit op de begane grond. De keuken is voorzien van eiken kasten en een eiland met stenen bovenkant – materialen die volgens de studio tijdloos en duurzaam zijn. Eikenhout bekleedt ook delen van de vloer, terwijl de meeste bakstenen muren eenvoudig met gips werden gewassen en met was verzegeld. Diezelfde combinatie van de betonlook muur en bakstenen vind je ook terug in de mooie woonkamer.

woonkamer open keuken betonstuc keuken achterwand

Fotografie: Timothy Kaye

woonkamer betonstuc bakstenen muur

Fotografie: Timothy Kaye

10. Betonlook muur, vloer en plafond

De Amerikaanse studio MW Works heeft een groot appartement aan het strand aan Ocean Drive in Miami Beach, Florida, verbouwd en opgeknapt met tropisch hardhout en betonlook muren. De studio heeft twee eenheden in een nieuw hoogbouwgebouw samengevoegd om een huis te creëren voor een gezin van zes dat uit Seattle verhuist.

In de woonkamer en de mediaruimte vind je mooie bleke betonlook vloeren, muren en plafond, gecombineerd met warme natuurlijke materialen. Zo vind je aan de grote betonlook muur een lage houten TV meubel, en is er in de zithoek gekozen voor een groot natuurlijk vloerkleed.

woonkamer betonlook muur vloer plafond

Fotografie: Kevin Scott

woonkamer betonlook muur vloer plafond

Fotografie: Kevin Scott

Bekijk ook:
20x Industriële woonkamer
8x Betonlook tafel maken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam