Huis inrichting

Waarom een traplift ideaal is voor een seniorenhuis


Last Updated on augustus 15, 2022 by Redactie

Het komt steeds vaker voor dat een huis beschikt over een traplift, vooral bij senioren. Een traplift is een fijne oplossing voor mensen die minder goed ter been zijn. Op deze manier kun je toch langer zelfstandig in je huis blijven wonen. Er zijn verschillende redenen waarom de aanschaf van een traplift een perfecte oplossing is. Wil je weten waarom een traplift ideaal is voor een seniorenhuis? Lees dan snel verder!

traplift seniorenwoning

Hoe werkt een traplift?

Met een traplift kun je op een veilige manier de trap gebruiken als dat voorheen minder goed ging. Een traplift bestaat uit een rail waarop een stoel geplaatst wordt. De stoel glijdt vervolgens via de rail naar boven en naar beneden. Door een bediening kan dit op een eenvoudige en veilige manier. Een traplift wordt zo geplaatst dat andere bewoners ook nog gemakkelijk de trap kunnen gebruiken. De lift voor de trap laten installeren, kan vrijwel op iedere trap, ook als de woning beschikt over bijvoorbeeld een wenteltrap.

hoe werkt een traplift

Langer plezier van de eigen woning

Er ontstaat al snel het idee om te verhuizen als iemand minder goed ter been is en nog in een woning woont waar niet alles gelijkvloers is. Echter omdat het vrijwel in iedere woning met een trap mogelijk is om een traplift te plaatsen, heb je veel langer plezier van je eigen woning. Door het plaatsen van de traplift wordt het probleem opgelost en is een verhuizing helemaal niet meer noodzakelijk.

Meer zelfstandigheid door een traplift

Waar je eerder misschien hulp kreeg om de trap op te komen, is dat met een traplift niet meer nodig. Met een traplift is het makkelijker om jezelf te verplaatsen van verdieping naar verdieping in huis, zonder dat er veel aanpassingen gedaan hoeven te worden. Daarnaast behoud je er voldoende leefruimte aan over.

traplift voor senioren

De investering van een traplift

Ondanks de voordelen die een traplift kan bieden, is de aanschaf ervan vaak een kostbare investering. Naast de prijs die je betaalt voor de lift, zijn de kosten voor de installatie in de meeste gevallen ook hoog. Overweeg je om een traplift aan te schaffen, maar vind je het wellicht te duur? Huur een traplift! Je betaalt eenmalig een vaste prijs voor de productie en installatie, daarna betaal je de maandelijkse huurprijs. Dit is ook een ideale oplossing als je de traplift voor slechts een korte periode wilt gebruiken.

Kortom de aanschaf van een traplift kan ervoor zorgen dat je langer zelfstandig in je huidige woning kunt blijven wonen. En wil je liever niet te veel investeren in een traplift? Denk dan eens na over de huurmogelijkheden!

Bekijk ook:
Hulpmiddelen in huis voor ouderen
Ouderen en trappen, gaat dat wel samen?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam