Keuken inspiratie

21x IKEA keuken hack


IKEA keukens zijn mega populair. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook erg functioneel en vooral betaalbaar. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat er al heel veel mensen wereldwijd hebben gekozen voor een IKEA keuken. Deze populariteit heeft ook een ‘nadeel’, ook voor jou als potentiële koper. De kans is namelijk groot dat je iemand kent die dezelfde keuken heeft of in de toekomst gaat kopen.

IKEA keuken hack

Een IKEA keuken hack kan daarom de perfecte oplossing zijn. Kleine of grote veranderingen die je toepast aan de keuken, zodat het net iets anders eruit komt te zien. Sommige IKEA keuken hacks zijn zelfs zo drastisch, dat je niet eens meer ziet dat het een keuken is van het Zweedse woonwarenhuis.

Je kunt zelf je IKEA keuken hacken, maar er zijn tegenwoordig ook heel veel bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Deze bedrijven maken deurtjes, deurgrepen, poten, werkbladen, plinten en zijpanelen die je heel eenvoudig op je IKEA METOD keuken kunt monteren. Heb jij ook een IKEA die je wilt verbouwen? Of ben je op zoek naar een mooie nieuwe en betaalbare designkeuken? Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is met een IKEA keuken, hebben we hieronder de mooiste hacks voor je op een rijtje gezet.

1. IKEA keuken met blauwe deuren en gouden accenten

Dit is zo’n voorbeeld van een keuken, waarvan je niet ziet dat het van IKEA afkomstig is. In deze Zweedse keuken is het METOD kastensysteem afgewerkt met onderdelen van Superfront. Het mooie van dit bedrijf is dat zij IKEA keuken onderdelen aanbieden in heel veel verschillende kleuren. Hier hebben ze gekozen voor blauwe deuren, zijpanelen en gouden accenten, zoals de ronde gouden deurknoppen en de gouden plinten. Ook het carrara witte marmeren werkblad staat er super mooi bij, net als de stoere zwarte fornuis van Falcon.

IKEA keuken x Superfront

IKEA keuken x Superfront – blauw

2. IKEA keuken met blauwe deuren en gouden accenten

Ook dit is een IKEA x Superfront keuken. De lage kasten zijn afgewerkt met frisse lichtroze deuren, marmeren werkblad en minimalistische Holy Wafer deurgrepen van Superfront. Doordat er niet gekozen is voor wandkasten, ziet de keuken er minimalistisch en ruimtelijk uit.

ikea keuken hack superfront roze

IKEA keuken x Superfront – roze

3. IKEA keuken met blauwe deuren en gouden accenten

Naast de mooie kleuren die Superfront heeft, is het ook erg bijzonder dat zij fronten hebben waar leuke patronen in verwerkt zijn. Deze moderne keuken zijn afgewerkt met deuren, zijpanelen en plinten van Superfront in de kleur Willow Green. Een eigentijdse olijfgroene kleur, die super mooi staan bij de gouden deurgrepen en kraan. In de deurtjes van de wandkasten zit een mooi geometrisch patroon verwerkt.

ikea keuken hack superfront olijfgroen

IKEA keuken x Superfront – olijfgroen

4. Eikenhouten IKEA keuken

Custom Fronts is een bedrijf uit Engeland dat ook gespecialiseerd is in het customizen van IKEA keukens. Alles wat ze maken is geïnspireerd op de natuur. Nadat je jouw IKEA keuken hebt ontworpen, online met de IKEA keukenplanner of in één van de vestigingen, stuur je het ontwerp naar Custom Fronts. Je geeft aan wat je wensen zijn, zodat zij de onderdelen op maat voor jouw IKEA keuken kunnen maken. Deze IKEA Metod keuken is bijvoorbeeld afwerkt met super mooie Europees eikenhouten deuren en werkblad. Deze vormen een mooie combinatie met de strakke lichtgrijze wandkasten.

ikea keuken hack custom fronts eikenhout

IKEA keuken x Custom Fronts – Eikenhout

5. Walnoothouten IKEA keuken

Custom Fronts heeft ook deze IKEA keuken ontworpen. Hier hebben ze gekozen om de keuken af te werken met walnoothout. Walnoothouten keukenkasten, een carrara witte marmeren werkblad en subtiele bronzen deurgrepen. Ook de wandplank aan de strak gestuukte witte keuken achterwand en de spatscherm zijn brons. Deze combinatie heeft geresulteerd in een hele mooie keuken met een luxe uitstraling.

ikea keuken hack custom fronts walnoothout

IKEA keuken x Custom Fronts – walnoothout

6. Gerookte eiken IKEA keuken

Deze super mooie IKEA keuken van Custom Fronts wilden we ook absoluut aan jullie laten zien. Voor deze keuken hebben ze gerookt eiken gebruikt, wat resulteert in een luxe donkere houten keuken. Dat geldt zowel de lage keukenkasten als de grote kastenwand, waar het apparatuur in verwerkt is. Daarnaast vind je er ook een hele bijzondere keukeneiland in het brons. Love it!

ikea keuken hack custom fronts gerookt eikenhout

IKEA keuken x Custom Fronts – Gerookte eiken

7. Antraciet aluminium IKEA keuken

Toen Reform in 2014 begon met het maken van keukens, werd het gedreven door de missie om een super mooie ontwerpen aan te bieden tegen een redelijke prijsklasse. Werken met de basiselementen van IKEA werd voor hen de logische keuze, omdat het de meest budgetvriendelijke weg was om hun doel te bereiken om internationaal bekend design toegankelijker en betaalbaarder te maken. Nu werken ze ook met de bekende architecten van Cecelie Mantz, Afteroom, Note Design Studio en Norm Architects, waarmee je jouw IKEA keuken een design droomkeuken kunt realiseren. Ben je op zoek naar een strakke moderne zwarte keuken? Deze keuken is afgewerkt met de FOLD Anthracite frontjes van Reform. De aluminium fronten zijn gepoedercoat in de kleur antraciet (RAL 7016), en gecombineerd met een roestvrijstalen werkblad.

aluminium ikea keuken hack

IKEA keuken x Reform – Aluminium antraciet

8. Donkerbruine Europees eiken IKEA keuken

Hieronder zien jullie de IKEA FRAME – Dark Oak keuken van Reform, die ontworpen is door Note Design Studio. Een super mooie donkerbruine eikenhouten keuken, gecombineerd met een Corian werkblad in de kleur ‘Fossil’. In FRAME ontmoet het aloude Scandinavische design de beroemde, eigentijdse creativiteit van Note. Een vernieuwde kijk op de klassieke keuken die de strakke lijnen van het noorden combineert met een warme en tactiele, mensgerichte benadering.

ikea keuken hack donkerbruine europees eiken

IKEA keuken x Reform – FRAME donker eiken

9. Moderne lichtgrijze IKEA keuken

Deze IKEA keuken is afgewerkt met de lichtgrijze (RAL7044) DEGREE fronten van Reform, ontworpen door Deense ontwerpster Cecilie Manz. Hier zie je dat de DEGREE fronten gecombineerd zijn met een stalen werkblad en geïntegreerde gootsteen. De keukendeuren kenmerken zich met moderne strakke lijnen, waar één van de vier hoeken is ‘afgesneden’. Dit zijn de deurgrepen die de vorm van driehoekjes hebben gekregen.

ikea keuken reform hack degree modern lichtgrijs

IKEA keuken x Reform – DEGREE lichtgrijs

10. Multiplex IKEA keuken met terrazzo werkblad

Een ander bedrijf dat speciaal onderdelen maakt, waarmee je een IKEA keuken kunt hacken, is Husk. De twee oprichters Dave Young en Ross Norgate besloten na 10 jaar alleen maar maatwerk meubels gemaakt te hebben, hun services uit te breiden met het customizen van IKEA keukens. Naast frontjes, deurgrepen en werkbladen, kan je ook bij Husk terecht voor mooie kranen en wastafels. In deze keuken is er gekozen voor de IKEA Metod keuken, afgewerkt met multiplex frontjes en zijpanelen van Husk. Het terrazo werkblad staat er geweldig bij. Deze lage kasten zijn gecombineerd met een grote inbouw-kastenwand in de kleur ‘Nero Ingo’.

ikea keuken hack husk multiplex terrazzo

IKEA keuken x Husk – multiplex terrazzo

11. Zwarte IKEA keuken met groot eiland

Dit is de keuken van Henry en Emily, die hun nieuwe keuken hebben gerealiseerd in hun nieuwe uitbouw. Zij kozen voor een mooie combinatie van een eikenhouten vloer, strakke zwarte fronten en zijpanelen, een Dekton werkblad, een RVS fornuis en een stoere zwarte kraan. De keuken achterwand is volledig gestuukt met betonstuc. Super stoer, toch?!

zwarte ikea keuken hack groot eiland

IKEA keuken x Husk – Zwart

12. Zwarte IKEA keuken met groot eiland

Ook bij Husk kan je terecht als je jouw IKEA keuken wilt hacken met een unieke kleur. Voor deze keuken is er bijvoorbeeld gekozen voor rode deuren en zijpanelen. Een mooie gedempte rode kleur, afgewerkt met een dun licht werkblad en stoere ronde deurknoppen.

rode ikea keuken hack husk

IKEA keuken x Husk – Gedempt rood

13. Multiplex IKEA keuken met gouden deurgrepen

De naam Plykea is een afgeleide van IKEA en Plywood. Het bedrijf is opgericht door Tim Diacon die samen met zijn vriend en meubelontwerper Adam Vergette de avontuur aanging om betaalbare onderdelen te maken waarmee je een IKEA keuken kan hacken. Alle onderdelen zijn gemaakt van multiplex, die afgewerkt zijn met Formica of Fenix NTM-laminaat in verschillende kleuren. Hieronder zien jullie de allereerste keuken die ze hebben gemaakt, de keuken van Tim zelf. Hij koos voor multiplex frontjes en subtiele platte gouden deurgrepen.

multiplex ikea keuken hack plykea multiplex

IKEA keuken x Plykea – Multiplex

14. Moderne IKEA keuken wit multiplex

Deze IKEA keuken is gepimpt met de Formica-multiplex keukendeuren in Crystal White F3091 met de half-verzonken handgrepen en een Formica-keukenblad. Wat erg bijzonder is aan de witte keuken, is dat het multiplex ook zichtbaar is. Dit hebben ze gecombineerd met een stoer gepolijst betonnen werkblad voor het keukeneiland en een mooie white wash houten vloer.

witte ikea keuken hack multiplex

IKEA keuken x Plykea – Wit multiplex

15. Berken IKEA keuken

Deze keuken bewijst dat een IKEA keuken ook heel mooi kan zijn in een hele grote keuken. Het is een hele ruime keuken, die onder andere dankzij de dakramen ook lekker licht is. Twee muren zijn ingericht met de IKEA keukenkasten, die door Plykea afgewerkt zijn met stijlvolle berken fronten met half-verzonken deurgrepen. Aan de rechterkant vind je een grote inbouw-kastenwand, die volledig tot aan het plafond loopt. Daar zit ook een grote RVS Amerikaanse koelkast ingebouwd. Een grootste keuken!

berken ikea keuken hack

IKEA keuken x Plykea – Berken

16. Lichtgrijze IKEA keuken met kwarts werkblad

Het Finse bedrijf A.S. Helsingö heeft een collectie met drie modellen, waarmee jouw IKEA keuken hack kunt realiseren. En niet zomaar een hack, met de onderdelen van A.S. Helsingö kan je jouw IKEA keuken omtoveren tot een echte designkeuken. Alle drie de modellen zijn verkrijgbaar in walnoothout, drie tinten eikenhout en 12 mooie kleuren. Daarnaast kan je ook kiezen uit mooie handgrepen, kranen, wastafels en werkbladen. Deze keuken is afgewerkt met de onderdelen uit de tijdloze INGARÖ lijn, met ‘Feather Grey’ fronten, ‘Bagel Brass’ deurgrepen en ‘Carrara Quartz’ werkblad. Met de ingetogen en moderne design past het gemakkelijk in elke interieurstijl.

lichtgrijze ikea keuken hack kwarts werkblad

IKEA keuken x A.S. Helsingö – Lichtgrijs en kwarts

17. Lichtgrijze IKEA keuken met kwarts werkblad

Als je op zoek bent naar een strakke stijlvolle IKEA keuken, dan is SAMSÖ iets voor jou. De strakke lijnen en mooi geïntegreerde handvatten geven het een moderne uitstraling. Dit is een mooi voorbeeld van de SAMSÖ keuken collectie, met mooie roze keukendeuren, gouden deurgrepen en een stoer dik werkblad. De koperen wastafel en de keukenkraan staan er super mooi bij.

roze ikea keuken hack as helsingo samso

IKEA keuken x A.S. Helsingö – Roze

18. Petrol blauw IKEA keuken

Liefhebber van chique klassieke keukens? Dan zal je de onderdelen uit de ENSIÖ collectie helemaal geweldig vinden. Het traditionele ontwerp en de hoogwaardige afwerking creëren een elegante sfeer in elke keuken. Hieronder zie je een mooi voorbeeld, van een IKEA x ENSIÖ keuken in de mooie kleur Petrol blauw, met gouden deurgrepen, gouden wastafel en gouden kraan. Ook mooi dat de keuken achterwand volledig betegeld is met witte metrotegels.

ikea keuken hack petrol blauw

IKEA keuken x A.S. Helsingö – Petrol blauw

19. Massieve eiken keuken met betonnen werkblad

Naast alle bedrijven uit Engeland en Scandinavische landen, hebben we in Nederland ook een bedrijf waar je terecht kunt voor je IKEA keuken hack. KOAK maakt verschillende onderdelen die precies passen op het IKEA METOD systeem. Zij maken fronten van massief eikenhout, bamboe, barnwood en notenhout. Deze kan je bijvoorbeeld combineren met een betonnen of marmeren werkblad. Voor deze mooie landelijke keuken met groot eiland heeft KOAK afgewerkt met fronten van massief eikenhout en een stoere betonnen werkblad.

eiken ikea keuken hack betonnen werkblad

IKEA keuken x KOAK – Massief eiken

20. White wash eiken IKEA keuken

Door eiken te bewerken, kan je verschillende uitstralingen creëren. Voor deze keuken is er gekozen voor white wash eikenhout. Met hetzelfde hout zijn ook de wandlanken aan de strakke keuken achterwand gemaakt. Het dikke lichtgrijze betonnen werkblad past er super stoer bij, net als het RVS fornuis.

ikea keuken hack koak white wash eikenhout

IKEA keuken x KOAK – White wash eiken

21. Grijsgroene IKEA keuken

Liever een houten keuken met een kleurtje? Je kan de houten panelen en deuren van KOAK ook in elke gewenste kleur verven. Dat hebben ze gedaan in deze prachtige keuken met een visgraat houten vloer, waar gekozen is voor een super mooie grijsgroene pasteltint. Daarbij zijn chique ronde gouden deurknoppen en een carrara witte marmeren werkblad gekozen.

ikea keuken hack koak grijsgroen

IKEA keuken x KOAK – Grijsgroen

Bekijk ook:
IKEA schilderen
8x Mooie Ikea Keuken
10x Moderne keuken
IKEA DUKTIG keukentje hack

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam