Huis inrichting

Happy place


Niets is fijner dan helemaal op je gemak zijn in en om je eigen woning. Dat alles lekker af is, naar je eigen wens en je op de bank ploft en denkt: Ja, dit is een fijn plekje.
Maar hoe maak je nou zo’n happy place voor jezelf of voor je gezin?

happy place woonkeuken glazen schuifpui

Vergeet hierbij zeker de ruimte om je huis niet. Een slecht aangelegde tuin oogt niet uitnodigend. Daarbij kom je dagelijks door je (voor)tuin met het betreden van je huis. Een voortuin is eenvoudig op te fleuren met gezellig gevulde plantenbakken en een tuinsetje van Kees Smit. Zo kom je al vrolijk door je tuin wanneer je naar binnen gaat.

Ook aan de achterzijde van je huis is een hoop winst te behalen. Vaak is dit in je woonkamer, of keuken, ook een plek waar je op uitkijkt. Leuk je terras op met een goede tuintafel en comfortabele tuinstoelen. Een opgeruimde tuin zal veel rust geven.

Leestip: 52 leuke tuin ideeën

mooi uitzicht

Interieurstijl

Nu door naar de plek waar je vaak de meeste tijd doorbrengt. Je huis! Om een prettige sfeer voor jezelf en eventuele medebewoners te creëren, start je bij de basis. Ga op zoek naar een stijl die jij goed vind passen bij je huis. Een romantisch interieur kenmerkt zich vaak door witte elementen. De tafelpoten mogen sierlijk en er zit vaak een touch of pink in het interieur. Ook zien we veel snuisterijen.

Een landelijk interieur kenmerkt zich door het gebruik van hout. Een houten tafel en wellicht een grote boerenkast. Vaak zijn de meubelen royaal en vullen de ruimte goed. In een industrieel huis zie je vaak zwarte, of andere donkere, elementen. Stalen frames en zwarte keukens kenmerken deze stijl.

Kom erachter wat jouw interieurstijl is: ontdek de meest populaire Interieurstijlen

happy place keuken

Persoonlijk interieur

Om een huis eigen te maken, zorg je voor persoonlijke items. Denk aan een een wandkastje van je opa of een servies van je oma. Deze kleine dingen zorgen voor een instant glimlach op je gezicht en zijn uniek in een interieur. Wanneer ze niet helemaal naar je eigen smaak zijn, kun je altijd met een kwast of spuitbus te werk gaan om het meer eigen te maken.

Ook een leuk idee of om hobby’s van jezelf of je partner en/of kids terug te laten komen in je huis. Je mag trots zijn op de dingen die je leuk vind om te doen, hoe leuk is het dan om dit terug te zien in je interieur. Kun jij bijvoorbeeld goed borduren, of naai je graag? Maak een leuk werkje, of hang bijvoorbeeld een zelf geschilderd doek aan de muur.

Zo kun je op een eenvoudige manier je huis een echte happy place maken. Zorg voor een passende sfeer en voeg persoonlijke elementen toe om af te stijlen. Genieten maar!

happy place persoonlijk interieur

Bekijk ook:
Huis inrichten? 15x Tips
5x Huis inrichten app
Online huis inrichten doe je met deze 5 gratis tools!
Kleine tuin inrichten
52 leuke tuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam