Interieur ideeën

Online huis inrichten doe je met deze 5 gratis tools!


Online huis inrichten

Een huis inrichten kan een hele uitdaging zijn. Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet eerst een praktische indeling maken. Waar komen de verschillende kamers? Vervolgens moet je nadenken over de sfeer en stijl van het interieur. Die keuze is dan weer bepalend voor de keuze voor de vloer, de muren, de meubels en de decoratie accessoires. En deze stappen moet je herhalen voor elke ruimte in huis. Van de leefruimte met de woonkamer en keuken tot de privéruimtes met de slaapkamers en badkamer. Een huis inrichten is dus zéker een flink project.

Gelukkig zijn er op het internet online tools te vinden, die je kunt gebruiken voor het inrichten van je huis. We hebben meerdere met elkaar vergeleken, en we hebben een top 5 gemaakt van de beste gratis online huis richten tools.

1. Homestyler

Homestyler is een gratis online software tool van Easyhome die het huis inrichten eenvoudiger en leuker maakt. Het is weliswaar een gratis tool, maar het is wel super uitgebreid. Dit kan je echter ook als nadeel zien, want het duurt wel even voordat je door hebt hoe alles werkt en wat de mogelijkheden zijn. Wat wij erg vinden vinden van Homestyler, is dat je plattegronden kunt maken, het hele huis kunt inrichten met heel veel selecteerbare meubels en accessoires, en deze ook in een 3d ontwerp kunt renderen. Hierdoor krijg je een heel realistisch beeld van hoe jouw huis kan worden. Naast de online tool die op hun website te vinden is, hebben zij ook een handige app voor iOS- als Android-apparaten.

Online huis inrichten tool homestyler

2. Floorplanner

Floorplanner is een hele populaire gratis online tool, waarmee je heel eenvoudig 2D en 3D plattegronden kunt maken. Je kunt heel eenvoudig kamers, muren tekenen en oppervlakte bepalen. Deze kan je uitbreiden met deuren, ramen en andere structuren zoals trappen, hekken en open haarden. Alle afmetingen zijn simpel aan te passen. Wat opvalt, is dat de Floorplanner tool lekker snel werkt, zonder haperingen. De gemaakte ontwerpen kan je vervolgens 2D en 3D bekijken en opslaan. Een leuk weetje, is dat Floorplanner een Nederlands bedrijf is met een kantoor gevestigd in Rotterdam. Hun tool wordt echter wel wereldwijd gebruikt.

Online huis inrichten tool floorplanner

3. Roomstyler

Een andere gratis online tool, waar we ook erg enthousiast over zijn, is Roomstyler. Roomstyler is een product van Floorplanner, waarmee je heel simpel en vooral heel leuk jouw huis kunt inrichten. Het bijzondere van deze gratis tool, is dat je uit meer dan 120.000 echt besaande meubels en accessoires kunt selecteren van bekende en onbekende merken, zoals John Lewis, Moooi en Design Within Reach. Maar wat wij nog het leukst vinden, is dat Roomstyler veel meer is dan een gratis huis inrichten online tool. Het is een community, waar trotse mensen hun gecreëerde interieurs aan elkaar laten zien. Soms worden er zelfs design wedstrijden gehouden. Roomnstyler heeft ook een handige online tool voor het maken van moodboards.

Online huis inrichten tool roomstyler

4. Colora kleurtool

Bij het inrichten van een huis zijn de muurkleuren een belangrijk onderdeel. Veel mensen gaan voor een veilige keuze door te kiezen voor een neutrale kleur zoals wit, taupe of grijs, terwijl ze eigenlijk ook wel een iets spannendere kleur willen uitproberen. Ze durven die stap niet te nemen, omdat ze bang zijn voor een tegenvallend resultaat. Met de Colora kleurtool is dat probleem opgelost. Met deze gratis online tool kan je namelijk zien hoe een bepaalde kleur in jouw interieur staat. Je kunt standaard foto’s van Colora gebruiken, maar je kunt ook heel eenvoudig een eigen foto van je woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, hal of kinderkamer uploaden. Na het uploaden kan je beginnen met het digitaal verven. Je kunt kiezen uit alle mogelijke kleuren en bekijken hoe de gekozen muurkleur in jouw eigen huis staat, nog voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met verven. Super handig!

Online huis inrichten tool colora kleurtool

5. Armstrong Flooring design vloer tool

Wat je met de Colora kleurtool kunt doen voor het uittesten van muurkleuren, bestaat ook iets vergelijkbaars voor vloeren. Armstrong Flooring is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op houten vloeren en laminaat. Zij hebben een hele handige online design vloer tool ontwikkeld, waar je gratis gebruik van kunt maken. Je upload een eigen foto, bijvoorbeeld van je woonkamer of slaapkamer. Vervolgens geef je de kaders aan van de vloer. En tot slot kan je uit alle vloeren van het bedrijf kiezen, om te zien of de gekozen vloeren mooi in jouw huis staan.

Online huis inrichten tool armstrong flooring design vloer tool

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam