Huis inrichting

5x Huis inrichten app


Huis inrichten app

Eeuwenlang worden er al huizen ingericht. Maar vroeger gebeurt dat natuurlijk ook een hele andere manier. Ten eerste waren er honderd jaar geleden hele andere behoeftes dan nu. De moderne badkamer ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan de toenmalige badkamer. En ook de methode om een huis in te richten heeft de nodige ontwikkeling doorgelopen. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld handige online tools beschikbaar, die erg nuttig zijn bij het inrichten van van je huis. En met de uitvinding van de smartphone en de tablet, zijn er ook speciale huis inrichten apps, die het mogelijk maken om een complete woning in te richten met je telefoon of tablet. De ene app werkt natuurlijk beter en is een stuk gebruiksvriendelijker dan de andere app.

Om jou te helpen bij jouw keuze, hebben wij de beste en meest gebruiksvriendelijke huis inrichten apps voor 2020 voor je op een rijtje gezet, die zowel te downloaden zijn via de Apple App Store voor de iPhone en iPad iOS als de Google Play Store voor je android telefoon of tablet. Succes!

1. Homestyler

Homestyler is een gratis app voor woninginrichting die je kan helpen om je droomhuis te ontwerpen. De app beschikt over hele handige functies die je kosteloos kunt gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld een foto van een kamer, en vervolgens in de Homestyler app volledig inrichten. Je kunt een indeling maken, de vloeren en muren bekleden, en de ruimte inrichten met een grote collectie meubels en decoratie accessoires, van zowel bekende als minder bekende winkels en merken, zoals IKEA. Alle items kan je vergroten, verkleinen, roteren, verslepen, noem maar op. Het is alsof je realtime je interieur in elkaar kunt klikken. De gemaakte interieurontwerpen kan je opslaan, op een later tijdstip bewerken en delen met vrienden en familie.

Homestyler is bovendien veel meer dan een huis inrichten app alleen. Het is een online community waar je interieur ideeën op kunt doen, tips kunt vragen en delen, en in contact kan komen met andere mensen die bezig zijn met de inrichting van hun huis.

Download in de Apple App Store.
Download in de Google App Store.

huis inrichten app homestyler

2. Photo Measures

Als je een huis wilt inrichten, dan heb je heel veel te maken met afmetingen. De afmeting van een ruimte, de breedte van de muur, de hoogte van het raam, de diepte van de kast, noem maar op. Met de Photo Measures een app kan je alle afmetingen die je nodig hebt op je telefoon op tablet zetten, zodat je die altijd bij de hand hebt. Het is dus niet meer nodig om constant een meetlint mee te nemen naar de winkel of de bouwmarkt. Met deze app kunnen gebruikers een foto van een ruimte maken en de afmetingen erbij zetten. Photo Measures is eigenlijk een hele eenvoudige app, maar het is een echte livesaver in de periode dat je bezig bent met de inrichting van je huis! Het enige nadeel is dat het niet gratis is. Maar voor €4,99 kan je heel veel hoofdpijn voorkomen.

Download in de Apple App Store.
Download in de Google App Store.

huis inrichten app photo measures

3. MagicPlan

Een nauwkeurige plattegrond is het startpunt bij elk huis inrichting project. Met MagicPlan kan je foto’s van een ruimte en zet deze omzetten in plattegronden met nauwkeurige metingen. Dit is één van die apps waarmee je de kracht en het potentieel realiseert van het gebruik van een apparaat zoals een telefoon of iPad in plaats van een traditionele computer. De app bevat handige tools, zoals de automatische detectie van ramen en deuren, 2D en 3D views, en je zelfs de plattegrond verder intekenen en inrichten met leidingen, meubels en accessoires. Tegen een extra vergoeding kunnen alle gemaakte plattegronden worden geëxporteerd in PDF-, JPG- en DXF-indeling, zodat je het kunt delen met bijvoorbeeld aannemers, ontwerpers of makelaars.

Download in de Apple App Store.
Download in de Google App store.

huis inrichten app magicplan

4. ‎Flexa Visualizer

De kleuren van de muren spelen een belangrijke rol in je interieur. Nadenken over de muurkleuren is dat ook één van de eerste dingen waar mensen over nadenken bij het inrichten van hun huis. Dit klinkt eenvoudig, maar als je nog geen idee hebt welke muurkleur je wilt nemen, kan dit een best uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel mooie kleuren, en een kleur die leuk staat in de woonkamer, kan een minder goed idee zijn in de slaapkamer, keuken of badkamer. Flexa Visualizer is een hele handige gratis app die je helpt bij de keuze voor de muurkleuren. Door het gebruik van Augmented Reality kan je elke muur in huis virtueel schilderen in elke beschikbare kleur. Op die manier kan je heel snel een eenvoudig zien of een kleur mooi staat op een muur in een bepaalde kamer. Sla het op en deel het met mensen of om meningen te vragen. Super handig, toch?!

Download in de Apple App Store.
Download in de Google App store.

huis inrichten app flexa visualizer

5. RoOomy

Het ‘probleem’ met de kleuren van je muur geldt natuurlijk ook voor meubels en accessoires. Met de RoOomy app kan je eerst zien hoe meubels en accessoires in jouw interieur staan, voor je het daadwerkelijk koopt. RoOomy werkt met AR-technologie, die het mogelijk maakt 3D modellen van geselecteerde producten in jouw interieur te bekijken en te beslissen of ze passen. Wat fijn is, is dat je in de app een grote collectie meubels en accessoires van bekende woonwinkels, maar lang niet alle meubels van alle merken zijn natuurlijk beschikbaar. De RoOomy app is hier verkrijgbaar.

huis inrichten app RoOomy

Bekijk ook:
Online huis inrichten doe je met deze 5 gratis tools!
Plattegronden voor je huis zijn altijd handig!
Slaapkamer inrichten online

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam