Industrieel interieur

Een huis industrieel inrichten? Begin er maar eens aan… 5 tips!


Je hebt een huis gekocht dat je wil inrichten of je wilt gewoon je huidige woning een make-over geven. En daarbij heb je besloten om de industriële toer op te gaan. Een prachtige beslissing, maar hoe start je hier aan? Wij geven jou hier de 5 belangrijkste tips om van nul naar een stijlvol industrieel interieur te komen. Laat je inspireren!

industrieel huis inrichten

Je hebt een huis gekocht dat je wil inrichten of je wilt gewoon je huidige woning een make-over geven. En daarbij heb je besloten om de industriële toer op te gaan. Een prachtige beslissing, maar hoe start je hier aan? Wij geven jou hier de 5 belangrijkste tips om van nul naar een stijlvol industrieel interieur te komen. Laat je inspireren!

1. Maak een plan

Je interieur volledig inrichten doe je niet in één keer. Moest je dit doen, dan zou je bijvoorbeeld een aantal industriële meubelen kopen en ze zomaar lukraak met elkaar combineren. Dit lukt helaas niet! Als je een mooi industrieel bed hebt gekocht en je vindt daarna een mooi nachtkastje industrieel, bekijk dan goed de details, de materialen en de algemene look. Dit geldt voor al je aankopen. Heb je voor je salontafel industrieel gekozen en wil je nu een industriële zitbank? Laat ze dan ook perfect op elkaar aansluiten. Doe je aankopen stap voor stap en doe ze overdacht.

Leestip20 ideeën voor de inrichting van een industrieel interieur

industriele woonkamer betonnen vloer plafond

2. Ga overdacht te werk

Voordat je ook maar één meubelstuk of accessoire aankoopt, bepaal wat voor jou de perfecte industriële stijl is. Zo kies je bijvoorbeeld voor:

  • heel stoer: rauwe ruwe zwart metalen kasten, dikke grove houten tafelbladen en een zwaar metalen onderstel, verlichting in zwaar donker hout en staal.
  • middelmatig stoer: betonlook verlichting, nachtkastjes met strakke vormen, tafels met fijnere poten.
  • zacht stoer: rondere vormen, fijne poten aan tafels en stoelen, lichter hout, witte of lichtgroene metalen kasten.

Dit zijn maar een paar richtlijnen. Aan jou om je eigen stijl te bepalen. Maak een moodboard met voorbeelden, het helpt in jouw keuze en aankopen.

modern industrieel interieur

3. Geen compromissen, hou je aan je plan

Bij elke aankoop die je doet, haal je je moodboard boven. Dit is dé leidraad voor de inrichting van je interieur. Is dat ene nachtkastje industrieel maar niet stoer genoeg? Laat het dan gewoon staan en zoek verder! Sluit geen compromissen, je hebt er later spijt van!

LeestipMoodboard maken doe je zo!

industrieel interieur moodboard

4. Wees kritisch op jezelf

Hoe meer je inrichting vordert, hoe meer kritisch je mag worden op jezelf. Ga regelmatig vanop een afstand de kamer bekijken. Klopt het plaatje nog altijd? Zo niet, dan wijzig je de opstelling van je inrichting of je voegt hier en daar een element toe.

industrieel loft appartement stalen kozijnen betonvloer

5. Wees creatief, wijzig regelmatig je interieur

De industriële stijl is vrij ingrijpend. Elk stuk in je interieur heeft een eigen verhaal. Dit kan soms wat overweldigend overkomen. Verander regelmatig je interieur, dan is het alsof je plots terug nieuw woont.

industrieel interieur zwart plafond bokszak

Bekijk ook:
Industrieel appartement uit Taiwan
Industrieel behang
Industrieel interieur ontwerp met een laag budget
Betonlook muur creëren doe je zo!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam