Interieur ideeën

Moodboard maken doe je zo!


Een moodboard is een collage of compositie van afbeeldingen, teksten en andere objecten, om een bepaalde stijl en sfeer te creëren. Ontwerpers maken enerzijds moodboards in de beginfase van een project voor zichzelf, maar anderzijds ook om hun idee te presenteren aan klanten. Dit kunnen moodboards zijn voor het ontwerpen van websites, fotografie en kleding. En vooral bij het ontwerpen van interieurs worden heel vaak moodboards gemaakt.

Voor professionele interieurstylisten, interieurontwerpers en architecten is dit dagelijkse kost. Maar als je zelf aan de slag gaat met het ontwerpen en inrichten van de interieur inrichting van je huis, is het maken van een moodboard ook zéker een goede eerste stap. Vandaag willen we daarom laten zien hoe je een moodboard kunt maken. We delen handige tips en inspiratie voorbeelden van echte interieurprofessionals!

Moodboard maken

Moodboard via Destinationliving.com.au

Hoe maak je een moodboard?

Moodboards kan je op verschillende manieren maken. Als het gaat om het maken van een interieur moodboard, kan je natuurlijk het beste aankloppen bij een echte interieurprofessional. Claire Staszak is een in Chicago gevestigde interieurontwerpster die bekend staat om haar holistische ontwerpproces, dat haar goedgetrainde oog voor het interieur combineert met haar passie voor wellness. Haar werk is meerdere malen vermeld in grote namen zoals Chicago Tribune, Modern Luxury, HGTV, Domino en Architectural Digest online. Hieronder kan je lezen hoe de getalenteerde interieurontwerpster te werk gaat met het maken van een interieur moodboard voor haarzelf en haar klanten.

Hoe maak je een moodboard

Moodboard via Eclectictrends.com

Papieren moodboard

Het papieren moodboard is de meest traditionele vorm van een moodboard. Deze fysieke moodboards worden vaak gemaakt van foamboards of karton, waar ontwerpers afbeeldingen, foto’s, knipsels uit tijdschriften op plakken. Voor een interieurontwerp kan je zelfs lappen stof, materiaalstalen en zelfs kleine accessoires gebruiken. Dat is meteen ook het grote voordeel van het maken van een papieren moodboard. Daarmee kan je in sommige gevallen de boodschap, de stijl en de sfeer beter weergeven en overbrengen.

Papieren moodboard maken

Moodboard via Espaciospilimili.com

Papieren moodboard

Moodboard via Nikkirees.com

Moodboard interieur fysiek

Moodboard via Brittanychristinainteriors.com

Digitaal moodboard

Claire vindt een traditionele papieren moodboard erg fijn. Maar uit ervaring weet ze dat het praktischer is om een digitaal moodboard te maken. Een digitaal moodboard is een moodboard dat je op een tablet of een computer kunt maken. Het grote voordeel is dat je niet hoeft te knippen en plakken. En je kunt heel eenvoudig wijzigingen doorvoeren aan een digitaal moodboard. Met een papieren moodboard is dat natuurlijk een stuk lastiger. Er zijn verschillende software waarmee je heel handig een moodboard kunt maken. Claire maakt graag gebruik van Photoshop, maar ook met Microsoft Powerpoint kan je heel eenvoudig moodboards maken. Een ander groot voordeel van een digitaal moodboard, is dat je deze heel gemakkelijk digitaal kunt delen.

Digitaal moodboard maken

Slaapkamer moodboard met mooi kleurenpalet.

Digitaal moodboard italianbark groen

Moodboard groen via Italianbark.com

Digitaal moodboard italianbark geel

Moodboard via Italianbark.com

Digitaal moodboard

Digitiaal moodboard met mooie bruine kleurtinten.

Online moodboard

Naast een fysieke papieren moodboard en een digitaal moodboard met software als Photoshop en Microsoft Powerpoint, zijn er tegenwoordig ook heel veel mogelijkheden om een online moodboard te maken. Er zijn zowel gratis als betaalde online moodboard tools. Pinterest is bijvoorbeeld super populair voor het maken van online moodboards. Het is gratis, je kunt heel gemakkelijk de gewenste afbeeldingen vinden, en het gemaakte moodboard kan je vervolgens ook heel goed online delen met anderen. Milanote is ook een hele handige een online moodboard tool, waar je zowel een gratis als een betaald account aan kunt maken. Het betaalde account biedt uiteraard meer en uitgebreidere opties. Gomoodboard.com is ook een gratis online moodboard tool, waar je heel eenvoudig moodboards kunt creëren. Je upload jouw gewenste afbeeldingen door middel van drag & drop en als je tevreden bent, klik je op Save & Publish.

Online moodboard maken Pinterest

Online moodboard maken milanote

Online moodboard maken Gomoodboard.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam