DIY, Interieur ideeën

Een deur pimpen doe je zo!


Is een bepaalde deur in jouw huis flink verouderd, of ben je er gewoon op uitgekeken? In plaats van deze te vervangen voor een nieuwe deur, kan je ook de deur pimpen. Geen idee hoe je dat kunt doen? Laat je inspireren door de handige tips en leuke ideeën op deze pagina. Kijk snel verder!

deur pimpen

Deuren zijn onmisbaar in huis. En dan hebben we het niet eens over de voordeur en de achterdeur. Ook binnendeuren hebben een belangrijke functie. Met een deur binnen in huis, kan je een ruimte afsluiten, vanwege privacy- of veiligheidsredenen. Tegenwoordig hebben binnendeuren ook een decoratieve functie erbij gekregen. Sommige deuren zien er niet alleen erg mooi uit, het kan een ruimte ook een strakke of luxe uitstraling geven.

Heb jij een deur in huis die aan vervanging toe is? Bijvoorbeeld omdat het niet meer past bij je nieuwe interieurstijl, of omdat je er gewoon op uitgekeken bent geraakt? Het goede nieuws is, is dat je niet altijd een nieuwe deur hoeft te kopen. Je kunt ook heel eenvoudig je deur pimpen, en heel veel geld besparen! Zo kiezen bijvoorbeeld tegenwoordig heel veel mensen voor een zwarte deurklink, waarmee je een deur een stoere uitstraling kunt geven. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wij hebben leuke ideeën en handige tips voor je op een rijtje gezet om nieuw leven te blazen voor jouw binnendeuren.

1. Nieuwe deurklinken

nieuwe deur pimpen deurklinken

Een snelle, maar erg effectieve manier om een deur te pimpen, is door het deur beslag te vervangen – dus de deurklink of deurkruk, de sleutelrozet en ook het bevestigingsmateriaal. Bij een zwarte deurklink horen natuurlijk ook een zwarte rozet, en zwarte schroefjes bij. Wil je liever een andere kleur? Deurklinken zijn verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende soorten, materialen en kleuren. Voor elke deur en elke interieurstijl zijn dus passende deurklinken verkrijgbaar. Wat fijn is, is dat je zelf super eenvoudig het deurbeslag van je deur kunt vervangen – het is een kwestie van schroefjes los, en nieuwe schroefjes erop.

2. Deur verven

deur pimpen verven

Net als de muurkleur, heeft de kleur van de deur ook een hele grote impact op de sfeer en uitstraling van de desbetreffende ruimte. Een deur verven is ook net zo eenvoudig als een muur verven. Kies voor een neutrale kleur voor een rustig effect, of kies juist een kleur om het meer op te laten vallen. Zwarte deuren zijn helemaal hot. Daar hoef je geen dure zwarte stalen deur met glas voor te kopen voor een paar duizend euro. Met een paar tientjes kan je jouw deur ook stoer zwart verven. Wat ook een heel goed idee kan zijn, is door de deur in dezelfde kleur als de muur en de plinten te verven, om het meer in elkaar te laten overvloeien. Zelfs de deurkozijn kan je hierin meenemen. Je zult merken dat het veel rustiger zal worden in het interieur.

3. Sierlijsten toevoegen

deur pimpen sierlijsten deurlijsten

De meeste standaard binnendeuren zijn strak en vlak. Wil je jouw deur meer karakter geven, dan is het heel goed idee om sierlijsten toe te voegen. Je kunt denken aan sierlijsten die je op de deur kunt plaatsen, maar je kunt ook denken aan architraven – deurlijsten waarmee je de naad tussen de muur en het deurkozijn kunt verbergen. Daarmee geef je elke deur een mooie klassieke jaren ’30 look. Deze deurlijsten en sierlijsten kan je ook heel eenvoudig in dezelfde kleur verven als de deur.

4. Paneeldeur maken

deur pimpen paneeldeur

Vind je paneeldeuren mooi? Dan hebben we heel goed nieuws voor je. In plaats van een nieuwe paneeldeur te kopen, kan je van jouw oude vlakke deur een paneeldeur maken. Een paneeldeur bestaat uit meerdere vlakken, waardoor er meer diepte ontstaat. Deze vlakken kan je heel eenvoudig creëren met dunne mdf platen.

5. Deur behangen

deur pimpen behang

Met verf kan je heel eenvoudig een deur een andere kleur geven, en met houten platen kan je van een vlakke deur een paneeldeur maken. Maar wat als je een hele specifieke look wilt, zoals een warme natuurlijke houtlook of betonlook? Je kunt een deur pimpen met behang! Dit is eigenlijk niets nieuws, deze truc wordt al mega lang toegepast, vooral in oude woningen. Het is ook een hele slimme manier om een soort verborgen deur te creëren, door hetzelfde behang te gebruiken als de muren eromheen. Een deur behangen is eenvoudiger dan je denkt, wat vergelijkbaar is met een muur behangen.

6. Deur stickers

Een nóg eenvoudigere manier om een deur te pimpen is het gebruik van stickers. Er zijn speciale stickers verkrijgbaar, waarmee je jouw deur een leuke make-over kunt geven. Dit kunnen kleine stickers zijn, bijvoorbeeld vogels en bloemen, maar het kunnen ook grote stickervellen zijn, waarmee je een volledige deur kunt beplakken. Een soort behang voor deuren, maar dan net iets anders, omdat het zelfklevend is.

deur pimpen stickers

7. Geometrisch ontwerp

deur pimpen geometrisch

Bovenstaande ideeën en tips om een deur te pimpen zijn eigenlijk vrij standaard. Bij Evan en Katelyn hebben we een super leuk en origineel idee gezien. Zij hebben vaker de deuren in hun huis en tuin een make-over gegeven. En voor de deuren van hun slaapkamer en berging, zijn ze voor een super leuke geometrisch ontwerp gegaan. Katelyn maakt het ontwerp eerst in Photoshop, en heeft daarna het ontwerp tot leven gebracht.

8. Verticale lijnen

deur pimpen verticale lijnen

Ook deze tip van Heather Cammack vinden we super leuk. Zij koos ervoor om verticale lijnen te creëren voor één van de vlakke binnendeuren in haar huis. Het proces lijkt heel erg op die van het creëren van een paneeldeur, maar het ziet er uiteindelijk wel heel anders uit.

Bekijk ook:
Stalen taatsdeur
10x Schuifdeur woonkamer
10x Stalen deur in de woonkamer
10x Vouwdeur inspiratie
Industriële stalen deur van hout

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam