Interieur ideeën

Stalen taatsdeur


Zit je erover na te denken om een taatsdeur te laten plaatsen als voordeur, binnendeur of als tuindeur aan de achterkant van je huis – Een deur die niet alleen praktisch is, maar ook mooi en modern is, en waarmee je een blikvanger creëert voor je interieur? Op deze pagina lees je alles waarom een staten taatsdeur een goed idee is!

stalen taatsdeur

In deze woonkamer is er gekozen voor niet één, maar twee taatsdeuren.

Deuren zijn een super belangrijk onderdeel van een huis – of dat nou gaat om de voordeur, achterdeur of binnendeuren. Buitendeuren bepalen natuurlijk de eerste indruk voor je gasten en buren, terwijl veiligheid ook iets is waar je over na moet denken. Veiligheid is natuurlijk ook belangrijk als het gaat om de achterdeur, de deur die toegang biedt tot de tuin. Tegelijkertijd zijn lichtinval en toegankelijkheid naar de tuin ook aspecten die meegenomen moeten worden. Binnendeuren zorgen voor privacy, dempen het geluid, en zorgen samen met de binnenmuren voor de indeling van een woning.

Om aan deze behoeften te voldoen, en natuurlijk ook omdat deuren nou eenmaal vaak worden gebruikt, moeten binnendeuren duurzaam en tijdloos – en dat het liefst zonder concessies te hoeven doen aan stijl en esthetiek.

In plaats van standaard deuren, in de vorm van scharnierende draaideuren, zijn er veel veel alternatieven die tegenwoordig absoluut het overwegen waard zijn. Taatsdeuren zijn daar het perfecte voorbeeld van.

Deze mooie grote stalen taatsdeur met glas zorgt voor zowel ruimtelijkheid als lichtinval in huis.

Deze mooie grote stalen taatsdeur met glas zorgt voor zowel ruimtelijkheid als lichtinval in huis.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een grote draaideur die met een speciaal ontworpen taatskast 360 graden om zijn as kan draaien. Er zijn geen zijscharnieren nodig zoals bij traditionele deuren – in plaats daarvan wordt een taatsdeur met behulp van speciale scharniersysteem, gemonteerd aan het plafond en de vloer. Het grote voordeel van dit systeem, is dat het super eenvoudig en soepel werkt, wat een perfecte oplossing is voor hele grote en zware deuren. Daarnaast kan een taatsdeur ook twee kanten op draaien, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een standaard scharnierende deur.

Taatsdeuren onderscheiden zich door hun elegante beweging, esthetiek en veelzijdigheid. Of je nou een blikvanger wilt creëren in de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer – een naadloze integratie wilt creëren naar de tuin – of een extra grote voordeur wilt hebben, taatsdeuren kunnen de perfecte oplossing zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dat het een echte woontrend lijkt te worden die nooit meer zal verdwijnen.

De dubbele stalen taatsdeuren zijn de perfecte integratie tussen binnen en buiten.

De dubbele stalen taatsdeuren zijn de perfecte integratie tussen binnen en buiten.

Taatsdeur van staal

Taatsdeuren zijn niet iets nieuws – ze bestaan al mega lang. Vroeger werden er alleen voornamelijk houten taatsdeuren gemaakt. Maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een stalen taatsdeur. Dit natuurlijk omdat stalen deuren helemaal hot zijn. Of het nou gaat om de voordeur, binnendeur of tuindeur als vervanging van traditionele openslaande deuren of moderne schuifpui. Vooral stalen taatsdeuren met glas zijn super populair, die als voordeel hebben dat je daarmee heel veel natuurlijk en ruimtelijkheid kunt creëren in een ruimte. Hierdoor is een stalen taatsdeur met glas ideaal voor een smalle en kleine woonkamer, hal of keuken.

Als het gaat om stalen deuren, dan kan je kiezen voor een standaard scharnierende stalen deur, stalen schuifdeur of een stalen taatsdeur. Het grote voordeel van een stalen taatsdeur, is dat je de mogelijkheid hebt om voor een hele grote en zware deur te gaan, die bijvoorbeeld van de vloer tot het plafond loopt. Ondanks dat de stalen taatsdeur super zwaar is, zal de bediening erg eenvoudig en soepel zijn.

In tegenstelling tot een scharnierende deur, heb je bij een taatsdeur geen kozijn nodig. Je kunt de scharnieren direct aan het plafond en op de vloer monteren, waardoor er een super strakke, moderne en minimalistische look gecreëerd wordt.

Een stoere grote stalen taatsdeur als voordeur.

Een stoere grote stalen taatsdeur als voordeur.

Kleuren

Bij een stalen deur denk je wellicht meteen aan de kleuren zwart, maar tegenwoordig kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Zo zien we steeds vaker hele mooie witte stalen taatsdeuren voorbij komen. Brons is ook een kleur die steeds populairder wordt. Maar jij bent degene die mag bepalen wat voor kleur deur jij wilt, passend bij je smaak, kleur en stijl van je interieur.

Wat kost een stalen taatsdeur

Stalen taatsdeuren zijn over het algemeen niet goedkoop, ze zijn ieder geval duurder dan standaard scharnierende deuren. Maar dankzij nieuwe technologieën en vraag naar stalen deuren, worden ze steeds betaalbaarder. Vroeger moest je denken aan prijzen die op kunnen lopen tot 10.000 euro, kan je tegenwoordig al een hele mooie stoere stalen taatsdeur laten plaatsen vanaf 1500 euro inclusief montage. Hoe groter de deur is, hoe duurder het wordt. En naast een enkele stalen taatsdeur, kan je ook voor dubbele taatsdeuren kiezen – voor een grotere deuropening, lichtinval en ruimtelijkheid.

Wil je helemaal impact maken? Dan zou je zelfs dubbele taatsdeuren met glas met vaste glazen panelen eromheen combineren. Deze worden vaak als complete scheidingswanden gebruikt, tussen twee ruimtes in huis of als integratie tussen binnen en buiten.

Drie stalen taatsdeuren met glas vormen de scheidingswand tussen de slaapkamer en woonkamer.

Drie stalen taatsdeuren met glas vormen de scheidingswand tussen de slaapkamer en woonkamer.

Veiligheid

Met elke deur moet je goed nadenken over veiligheid voor kleine kinderen. Een van de voordelen van een stalen taatsdeur, is dat je kunt kiezen voor een softclose systeem. Hiermee kunnen taatsdeuren niet ‘dichtgeklapt’ worden, zoals dat wel vaak het geval is met normale deuren. Taatsdeuren sluiten van nature langzamer, dus een zachte sluiting zou de impact op kwetsbare handjes verminderen als ze in de weg zitten.

Onderhoud

Ondanks de bijzondere werking, heb je bij een stalen staatsdeur vrijwel geen onderhoud. Merk je dat de deuren gaan piepen, dan kan je dat eenvoudig oplossen door ze in te smeren met olie. Heb je en stalen taatsdeur met glas, dan kan je het glas ook eenvoudig schoonmaken met een lichtvochtige doek, eventueel in combinatie met glassex.

Bekijk ook:
Taatsdeuren
10x Stalen deur in de woonkamer
18x Zwarte stalen deur met glas
Industriële stalen deur van hout

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam