Interieur ideeën

Beige interieur


Wil je een kalm, sereen en tegelijkertijd warm interieur inrichten voor jouw huis? Lees hier hier waarom de kleur beige een goed idee is. Bekijk mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën van hoe je beige in je interieur kunt gebruiken, lees onze handige tips en raak geïnspireerd!

beige interieur

Na een lange periode waarin grijs de interieurwereld domineert, merken we dat we wanhopig op zoek zijn naar warmere, meer geruststellende tinten. Grijs is misschien nog steeds de eerste keus als het gaat om neutrale kleuren, maar steeds meer mensen kiezen voor beige. De dagen van optimisme en retromania drijven ons naar warmere kleurenschema’s met gebroken wit, taupe en beige als de basiskleuren van de nieuwe esthetiek. Ooit beschouwd als saai en niet-inspirerend, maar beige is nu een heel chique alternatief voor designliefhebbers die meestal early adopters zijn van de meest veelbelovende interieurtrends.

beige interieur woonkamer

In dit artikel laten we een paar eenvoudige manieren zien waarop je de beige interieurtrend in je eigen huis kunt gebruiken en deze neutrale tint kunt transformeren van saai naar kalm, gezellig, rijk en warm. Deze trend is dan ook verbonden met ons welzijn en een back to basics-benadering waar we zijn op zoek naar eenvoud, duurzaamheid en een link met de natuur.

Beige vs grijs

Grijs is dus voor een lange tijd een mega populaire interieurkleur geweest, dus het is verfrissend om een nieuwe neutraal te zien opkomen. Met meer gele tinten erin, is beige een zachter, warmer alternatief voor grijs. Grijs kan nogal verdeeldheid veroorzaken – vaak gezien als humeurig, groezelig of neerslachtig in donkere tinten, vooral wanneer het verkeerde grijs wordt gebruikt in de verkeerde kamer. Beige is wat dat betreft meer opbeurend en energieker.

Deze mooie neutrale kleur voelt uitnodigend en verfijnd aan. Het is zonnig, zanderig en warm. Beige, een toonbeeld van elegantie en klasse, roept gevoelens van royalty en verfijning op. Het is subtiel, sereen en waardig. Het is meestal aantrekkelijker voor volwassenen dan voor kinderen en tieners, maar als het interieur goed is ontworpen, kan iedereen de subtiele, natuurlijke sfeer leren waarderen.

beige interieur ferm living vloerkleed onder eettafel

Hoe gebruik je beige in je eigen huis?

En dan de belangrijkste vraag – Hoe gebruik je beige in je eigen interieur van je eigen huis? Om beige te laten werken, draait het allemaal om spelen met textuur, patroon en vorm om interesse en diepte toe te voegen. Een ouderwetse fauteuil in beige ziet er traditioneel en gewoon uit, gebruikt dezelfde kleur op een koele, gebogen loungestoel en het wordt ineens moderner. Omarm natuurlijke texturen om de lagen op te bouwen – gemêleerd gevlekt linnen, wit gebeitst hout, rieten en rotan meubels, beton en aardewerk werken bijvoorbeeld erg goed.

beige interieur keuken

beige interieur lichte muur

Alles beige

Er zijn twee manieren waarop je een beige interieur kunt creëren. Je kunt een ruimte volledig beige inrichten met beige muren, beige plafonds, houtwerk en alles – voor een strakke, eigentijdse look, met bijpassende accessoires. Dat is voor de purist van minimalisten. Maar dat kan er soms een beetje plat en niet-opwindend uitzien. Onze tips is dan ook om interessante elementen toe te voegen, zodat je oog door de kamer springt en interessante punten vindt.

beige interieur ferm living hoekbank

Beige combineren

Een andere manier om beige te gebruiken in je interieur, is door het als achtergrondkleur te gebruiken en het te contrasteren met een andere sterkere kleur. Beige is een veelzijdige kleur die je heel mooi met bijna alle andere kleuren kunt combineren – Van bordeauxrood en okergeel tot oude roze. Beige ziet er zelfs super mooi en luxueus uit in combinatie met blauw – alles van marineblauw tot heldere tinten kobaltblauw. Geel en blauw staan tegenover elkaar op het kleurenwiel, wat betekent dat ze complementaire kleuren zijn en samen het sterkste contrast creëren.

beige combineren kleuren

Als je een kalme serene sfeer wilt maakt, ga dan voor de combinatie beige, wit en zwart. Vind je de boho woestijn look of de moderne mediterrane interieurstijl mooi, combineer beige dan met andere aardetinten zoals terracotta, oranje en blauw.

beige interieur moderne woonkamer

En als je je speels en dapper genoeg voelt om voor de eclectische stijl te gaan, dan zou je het zelfs kunnen combineren met mooie pastelkleuren.

beige interieur combineren

Beige muren

Als het gaat om muurkleuren, dan zijn wit en grijs de populairste keuzes. Vind je wit en grijs een beetje wat kil? Dan zijn beige muren een heel goed alternatief. Net als grijs, heb je ook heel veel beige tinten – van gebroken wit tot taupe.
Ben je niet helemaal zeker of je jouw muren beige wilt verven, dan kan je de muren licht gebroken wit houden en beige als accent gebruiken. Beige is een mooie basiskleur om op te bouwen. Het kan best subtiel zijn. Dit zorgt voor een harmonieuze, gebalanceerde uitstraling.

beige muur slaapkamer

beige interieur beige muur keuken

Beige meubels

In ons artikel over de woontrends van 2021 hebben we laten zien dat neutrale tinten helemaal hot zijn. De Deense designlabel Ferm Living speelt daar bijvoorbeeld perfect op in, die precies weet hoe je beige op een stijlvolle manier in je interieur kunt implementeren. Hun SS20-collectie laat je dromen van zonnige tijden en rustige, zorgeloze momenten. De collectie is genaamd ‘Space to be comfortably you’ draait allemaal om het ontsnappen van dagelijkse stress en het samenstellen van je eigen vredige toevluchtsoord. Het ethos gaat ook over het weer verbinden met de natuur en je omgeving om een meer betekenisvolle ruimte te creëren die speciaal voor jou is ontworpen.

beige interieur ferm living banken

 

In deze SS20-collectie ontmoeten aardetinten en organische vormen sculpturale lijnen: solide, robuuste vormen worden versmolten met zachte, natuurlijke fittingen terwijl ze zich blijven richten op eerlijke materialen die niet meer en niet minder zijn dan wat ze lijken te zijn. Ze hebben het concept van ‘low living’ omarmd – veel van onze ontwerpen brengen je dichter bij de aarde en nodigen je uit om achterover te leunen, te rusten en verbinding te maken met je omgeving op een nieuw en dieper niveau. De prachtige foto’s Ferm Living laten je perfect zien hoe mooi beige interieurs zijn met beige meubels – Van mooie comfortabele beige banken tot kussens en vloerkleden.

beige interieur ferm living vloerkleed

Decoreren met beige

Decoreren met beige kan zowel heel eenvoudig als een beetje lastig zijn. De dunne lijn tussen mwah en WOW zit in de zorgvuldig gestileerde textuurlagen die de anders monotone ruimte interessant maken. Jute vloerkleden, wollen plaids, zeegrasmanden, linnen stoffen, gedroogde bloemen, houten meubels en kamerschermen… Ze voegen allemaal veel karakter toe, en helpen een interieur te verheffen en gezelliger te maken.

beige interieur decoratie

beige interieur beige beddengoed

Bekijk ook:
Taupe interieur
7 Vragen die je jezelf kunt stellen om je te helpen bij het kiezen van de juiste muurkleur
Grijs interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam