Interieur ideeën, Klassiek interieur, Modern interieur

Bordeauxrood in interieur


Rood is niet de meest populaire kleur in het interieur. Het is ook niet een kleur die voor iedereen is weggelegd. Dit neemt niet weg dat het een hele mooie kleur kan zijn in huis. Natuurlijk is de tint erg belangrijk. Bordeauxrood is één van de populairste rode tinten, een prachtige donkerrode, bijna paarse kleurtint die iets klassieks en chique heeft. Of Bordeauxrood ook iets voor jouw interieur is? Lees verder en kom erachter!

Bordeauxrood in interieur

Het effect van bordeauxrood

De kleur rood heeft verschillende betekenissen. In het westen staat rood voor gevaar en passie, terwijl rood in het oosten juist geluk betekent. Maar wat eigenlijk veel belangrijk is om te weten wat voor effect bordeauxrood heeft in een interieur. Het is een mooie intense kleur, die eigenlijk niet weggelegd is voor mensen die erg chaotisch zijn. Ben je juist iemand die een oppepper nodig heeft? Dan is bordeauxrood de perfecte interieurkleur. Ook voor de kou kleun kan het een goed idee zijn om de muren bordeauxrood te verven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een ruimte met bordeauxrode muren warmer is dan een ruimte met blauwe muren. Maar het allerbelangrijkste is dat je het een mooie kleur vindt, voor jou en voor jouw interieur.

Bordeauxrood in interieur

Bordeauxrode muren

Bordeauxrood is een vrij donkere kleur. Bedenk dus goed dat dit heel veel doet met de uitstraling en sfeer van een ruimte, of dat nou de woonkamer of de slaapkamer is. Vind je het een mooie kleur, maar ben je bang dat het te heftig wordt? Dan zou je ook kunnen kiezen om een bordeauxrode muur te combineren met een neutrale kleur zoals wit of lichtgrijs. Er is geen Bordeauxrode RAL kleur. RAL 3007 Zwartrood en RAL 4004 Bordeauxpaars komen het meest dichtbij de echte bordeauxrode kleurtint.

bordeauxrode muren interieur

bordeauxrode muur keuken achterwand

Bordeauxrode keuken

Bordeauxrood is niet bepaald een kleur die je normaal gesproken zou kiezen voor je nieuwe keuken. Maar als je het een hele mooie kleur vindt, is het helemaal geen gek idee om een bordeauxrode keuken te nemen. Bordeauxrode keukens kunnen namelijk super stijlvol zijn. Onderstaande inspiratie voorbeelden zijn daar het bewijs van!

Bordeauxrode keuken

Bordeauxrode keuken

Bordeauxrode keuken

Bordeauxrode keuken

Bordeauxrode badkamer

Wat geldt voor de keuken, geldt ook voor de badkamer. Naast dat je de muren in de badkamer bordeauxrood kan verven, kan je bijvoorbeeld ook denken aan bordeauxrode badkamermeubels, vloertegels en wandtegels, handdoeken, noem maar op.

Bordeauxrode badkamer

Bordeauxrode badkamer

Bordeauxrode meubels en accessoires

vind je het allemaal tóch een beetje te heftig, dan kan je bordeauxrood ook in jouw interieur toevoegen in de vorm van mooie meubels en accessoires. Er zijn super veel bordeauxrode meubels en accessoires die super mooi zijn. Denk aan en fluwelen bordeauxrode bank, fauteuil, poef of eetkamerstoelen, chique bordeauxrode gordijnen, leuke bordeauxrode kussens, bedlinnen, lampen, noem maar op. Oh, en vergeet ook niet dat er ook hele mooie vintage vloerkleden zijn, waarvan heel veel bordeauxrood zijn!

Bordeauxrode bank Muuto

Bordeauxrode gordijnen

Bordeauxrode plantenpot

Bordeauxrode poef

Bordeauxrode stoelen

Bordeauxrood vloerkleed vintage

Fluwelen bordeauxrode bank

Vintage vloerkleed bordeauxrood

Vind je bordeauxrood een mooie interieurkleur en kan je niet wachten om jouw huis ermee te vullen? Wij hebben alvast de mooiste en leukste bordeauxrode meubels en accessoires voor je geselecteerd!

Bordeauxrood combineren

Bordeauxrood is een best veelzijdige kleur. Je zou het misschien niet zeggen, maar je kunt het heel mooi combineren met andere kleuren. Zwart, wit en grijs natuurlijk, maar bordeauxrood vormt ook een hele goede combinatie met goud, zilver en mooie warme houttinten.

Bordeauxrood combineren

Bordeauxrood combineren

Bordeauxrood combineren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam