Interieur ideeën

Woontrends 2021


Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van kleur in huis? Welke meubels zijn hot? En welke materialen gaan we het komende jaar vaak terugzien? Dit en meer gaan we bespreken in dit artikel, aan de hand van de mooiste inspiratie voorbeelden. Lees snel verder!

woontrends 2021

Thuis is de belangrijkste plaats in het leven van een persoon. Hier ontspannen we, werken we (vooral nu), krijgen we kracht, brengen we tijd door met dierbaren en voeden we onze kinderen op. Natuurlijk moet je je bij het inrichten van zo’n grote ruimte in de eerste plaats laten leiden door je eigen smaak en voorkeuren. Maar als je, net als wij, geïnspireerd bent door mooie dingen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van interieur & design, dan is het altijd leuk om te weten wat de nieuwste woontrends zijn. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met de leukste woontrends voor het jaar 2021.

Natuurlijke materialen

Al jaren hebben natuurlijke materialen hun relevantie niet verloren. Natuurlijke materialen als hout, glas, steen en metaal maken het mogelijk dat we steeds minder plastic gebruiken in het interieur. We zien dat steeds meer synthetische stoffen worden vervangen door natuurlijke stoffen. In 2021 gaan we deze elementen veel terugzien in het interieur: onbewerkte lichte houten oppervlakken, steenstructuren, levendige planten, keramiek en rieten meubels.

Decoratieve elementen en prints worden ook aangetrokken door de natuur. Afbeeldingen van dieren, vogels, bladeren en bloemen verschijnen steeds vaker in onze interieurs. Levendige tropische motieven en een intense bloemenprint, die dit jaar de muren en decorelementen niet zullen verlaten, werden de onvoorwaardelijke hit van 2020.

woontrends 2021 natuurlijke materialen

Kleurentrends

Een van de belangrijkste trends in kleur is de nadruk op heldere paletten en rijke kleuren bij het ontwerpen van meubels, lampen en accessoires. Pasteltinten, die een tijdje helemaal hot waren, gaan we dit jaar minder terugzien. Een kleur die we in 2021 vaker terug zullen zien, is donkerblauw. Donkerblauw is een klassieke kleur die eigenlijk nooit is weggeweest, en in het nieuwe jaar worden we geïnspireerd door alles wat je met deze mooie kleur kunt doen in het interieur.

woontrends 2021 blauwe muur werkplek

Daarnaast gaat grijs ook een belangrijke rol spelen in 2021. Grijs is natuurlijk een hele populaire kleur, die je makkelijk kunt mixen en matchen. Grijze muren worden weer helemaal hot, vooral als het gaat om het creëren van die stoere betonlook.

woontrends 2021 betonlook muur grijs

Flexa heeft Brave ground uitgeroepen tot kleur van het jaar 2021. Het is een warme, aardse toon die een gevoel van stabiliteit, groei en potentieel geeft en een stevige basis biedt voor verandering en creativiteit in huis. Iets wat helemaal past in deze moeilijke COVID-19 periode.

woontrends 2021 brave ground kleur flexa

Alle facetten van metaal

Metaal in het interieur is niet alleen praktisch, maar ook een stijlvolle techniek. Dit materiaal werd vroeger vooral in de badkamer en in de keuken gebruikt, nu kom je metaal door heel het huis tegen. Warme metalen als messing, brons en koper zijn nog steeds erg in trek bij ontwerpers. Metalen lampen combineren perfect met marmer, glas en beton.

Alle soorten zwarte metalen coatings geven je interieur een stoer en tegelijkertijd elegante sfeer.

woontrends 2021 houten keuken zwarte kraan

Getextureerde muren

Een andere veel voorkomende trend in het ontwerp van interieur is de complexiteit van de binnenmuren met extra elementen. Behang en sierpleister maken plaats voor dure stoffen bekleding. Ook op het hoogtepunt van populariteit zijn een verscheidenheid aan wandpanelen, vooral van kostbaar hout. Hun gestructureerde oppervlak herinnert aan de nabijheid van de natuur en zorgt voor extra warmte- en geluidsisolatie in de kamer.

woontrends 2021 houten wandbekleding slaapkamer

De charme van luxe

De zogenaamde moderne stijl in het interieur verandert geleidelijk. De woontrends van 2021 verwijzen ons naar elegante luxe met elementen van art deco van de jaren 20 van de vorige eeuw. Individuele elementen van de stijl krijgen bovendien iets nieuws: symmetrische organisatie van de ruimte, vergulde details, nobele kleuren, veel spiegels, noem maar op. De verfijning van de jaren 20 gaat comfortabel samen met de klassiekers, contrasteert perfect met het minimalisme van de Scandinavische stijl en benadrukt de brutaliteit van een ruimte.

woontrends 2021 art deco ronde bank

Thuiswerken

In de afgelopen jaren zien we de trend dat steeds meer mensen vanuit huis werken. Niet alleen ZZP’ers, maar ook mensen die in loondienst voor een baas werken. Veel werkgevers bieden de mogelijkheid aan hun werknemers om een dag of meerdere dagen in de week thuis te werken. Hiermee wordt er niet alleen bespaard op reiskosten (inclusief files) en reistijd, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. In 2021 zal deze trend alleen maar toenemen, mede natuurlijk door de ontwikkelingen rondom de pandemie.

Voor alle thuiswerkers is het belangrijk om een fijne en praktische werkplek in te richten thuis. Het meest ideaal is natuurlijk om een apart thuiskantoortje te hebben. Maar je kunt ook denken aan een inklapbaar wandbureau die je eenvoudig kunt inklappen als je klaar bent met werken, een trappenkast die je als kantoor inricht of bijvoorbeeld een bureau die gebouwd is in een inbouwkast in de keuken.

woontrends 2021 inbouw werkplek

Do it yourself

Deze trends zagen we al in de eerste lockdown. Mensen gaan massal naar de bouwmarkt om materialen en gereedschap te kopen, zodat ze kunnen klussen in huis. In de eerste lockdown was het vooral de tuin, die ze gereed wilden maken voor de zomer. Nu zal dat vooral binnenshuis gebeuren. Een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer, een nieuwe inbouwkast, of bijvoorbeeld die onmisbare thuiswerkplek. Maar het kunnen ook kleine projectjes zijn, zoals het maken van je eigen macrame wandkleed of een houten bankje die je jezelf in elkaar kunt timmeren. Vind jij DIY projecten ook zo leuk? Houdt ons DIY categorie in de gaten voor inspiratie!

woontrends 2021 diy macrame wandkleed

Persoonlijke smaak en stijl

Vreemd genoeg, maar de belangrijkste trend van 2021 in design vraagt ​​om het negeren van deze trends, om de ruimte te personaliseren en het interieur vooral voor jezelf aan te passen. In deze individuele ontwerpbenadering wordt alles wat de bewoners dierbaar is geconcentreerd, wordt rekening gehouden met hun interesses en smaak. Het interieur beperkt zich niet langer tot het raamwerk van één stijl, maar volgt vooral de wensen en behoeften van de bewoners.

In het licht van deze koers naar individualisering winnen designmeubelen steeds meer aan populariteit. Beroemde stijlontwerpers, kunstenaars en beeldhouwers worden auteurs van fauteuils, banken en tapijten. Samenwerkingen komen uit in kleine series, die het elitarisme en het unieke karakter van het product benadrukken. Maar zelfs als je niet de mogelijkheid hebt om unieke designmeubelen en decoratie accessoires te kopen, probeert de massamarkt nu ook producten te produceren die gemakkelijk voor jezelf kunnen worden aangepast, door bijvoorbeeld de locatie van lampen, planken, modules te veranderen.

woontrends 2021 persoonlijke stijl

Bekijk ook:
De woontrends van herfst 2017
Vijf woonkamer trends die je in 2017 niet mag missen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam