Badkamer inspiratie

5 tips voor het inrichten van een kleine badkamer


Last Updated on september 1, 2022 by Redactie

Heb je een kleine badkamer en wil je deze zo ruimtelijk mogelijk inrichten? Met de juiste trucs hoeft dat geen probleem te zijn. Lees hier hoe je een kleine badkamer stijlvol en slim indeelt!

tips kleine badkamer

Tip 1: Ga voor lichte kleuren

Lichte en frisse kleuren maken je kleine badkamer optisch groter. Kies voor een grote tegel als basis met een effen kleur. Kleurrijke accenten breng je aan met een verscheidenheid van kleine tegels, badkameraccessoires en plantjes. Met groene accenten in de badkamer zit je altijd goed!

Tip 2: Maak een slimme indeling met een inloopdouche

Een ruime inloopdouche kan prima in een kleine badkamer. Je creëert hiermee een slimme afscheiding tussen douche, toilet en wastafel. Kies je voor een open en transparante wand, dan houd je de ruimte mooi open. Dit effect krijg je niet snel voor elkaar met een douchegordijn. Deze maakt de ruimte optisch kleiner.

Heb je behoefte aan wat privacy? Kies dan voor een douchewand met rookglas. Met dit glas creëer je rust en werk je de badkamer stijlvol af. Rookglas wordt prachtig omlijst door een kleur naar smaak, zoals zwart, wit, chroom of goud. Op die manier stem je de douchewand perfect af op de rest van de badkamer. Douchewanden zijn er in diverse maten, waardoor je met jouw badkamer altijd moet uitkomen.

kleine badkamer verlichting

Tip 3: Kies voor slimme opbergsystemen

Een heerlijke spa moment kan ook in een kleine badkamer. Daarom is het belangrijk om de badkamer zo rustig en overzichtelijk mogelijk te houden. Een wastafel vol flacons oogt rommelig en maakt de ruimte optisch voller. Dankzij slimme opbergoplossingen berg je alles netjes op.

Maak gebruik van de muren en kies voor hoge en gesloten badkamerkastjes en handige wandrekjes voor in de douche. Hangende meubels houden de vloer vrij en zorgen optisch voor extra ruimte. Een badkamermeubel op de vloer kan ook, maar kies dan voor een kastje dat met meerdere lagen de hoogte ingaat. Combineer de badkamerspiegel met een compact kastje erachter. De wastafel combineer je ook slim met een badkamermeubel.

Tip 4: Besteed aandacht aan de verlichting

Verlichting in de badkamer is belangrijk. Zorg voor goede en heldere verlichting in het plafond van een kleine badkamer. Hierdoor wordt de optische hoogte vergroot. Op lagere hoogte zorg je voor meer sfeerverlichting. Dit kan goed verwerkt worden in de badkamerspiegel.

kleine badkamerverlichting

Tip 5: Kleed de badkamer stijlvol aan

Dat er weinig ruimte beschikbaar is, betekent niet dat je geen accessoires kwijt kan. Geef de badkamer sfeer met kleine plantjes, een mooie badmat en een grote badkamerspiegel!

kleine badkamer styling tips

Bekijk ook:
70 badkamers voorbeelden
Badkamer opruimen met Marie Kondo tips
Opbergruimte in de badkamer: 10 tips die je nog niet kent!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam