Badkamer inspiratie

Opbergruimte in de badkamer: 10 tips die je nog niet kent!


Op zoek naar handige tips voor het creëren van opbergruimte in de badkamer? Lees snel verder, en bekijk onze leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

opbergruimte badkamer tips

Naast de keuken is de badkamer misschien wel de ruimte in huis waar het meest gebeurt. Het is de plek waar we douchen en baden, tanden poetsen, make-up aanbrengen, haar stylen, noem maar op. Gezien de multifunctionaliteit van de badkamer, is het van cruciaal belang dat de kamer praktische en functionele opbergruimte heeft. Praktische opbergruimte in de badkamer betekent echter niet alleen dat er voldoende planken aanwezig zijn.

Er zijn drie problemen die uniek zijn voor badkamers waarmee rekening moet worden gehouden bij het creëren van opbergruimte voor deze ruimte.

  1. Warmte en vochtigheid: Vooral voor badkamers die niet over goede ventilatie beschikken (ramen, ventilatoren), kunnen warme douches en baden tot schimmel en meeldauw leiden.
  2. Veel kleine dingen: toiletartikelen en make-up producten kunnen de organisatie moeilijk maken.
  3. Elektrisch apparatuur voor de badkamer: elektrische tandenborstels, scheerapparaten en föhns kunnen een uitdaging zijn om op te bergen en/of op te laden.

Om jou te helpen met het inrichten van je badkamer met de perfecte opbergruimte, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet via Organized Home gevonden, die je waarschijnlijk nog niet kent.

1. Gesloten opbergruimte werkt het beste in een kleine badkamer

We houden van open rekken en planken in de keuken, maar in is dat een minder goed idee badkamer? Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om een ​​georganiseerde badkamer met open planken in te richten, maar met afgesloten kasten zorg je ervoor dat alle kleine spullen, die vaak aanwezig zijn in de badkamer en die je liever niet in het zicht wilt hebben, netjes achter deur en grendel verborgen kan worden.

opbergruimte kleine badkamer houten badkamermeubel

Lichte kleine badkamer met houten badkamermeubel en houten bad

2. Verborgen is niet hetzelfde als georganiseerd

Een aanvulling op de eerste tip: gesloten opbergruimte is een heel goed idee, maar dit betekent niet dat je de kast vol moet proppen met van alles en nog wat. Neem de tijd om de kast goed en praktisch in te richten met manden, bakken, zakken, noem maar op.

opbergruimte badkamer badkamermeubel inrichten

Een inspirerend georganiseerd badkamermeubel onder de gootsteen. Foto door Matthew Williams, styling door Alexa Hotz, voor Remodelista: The Organized Home.

3. Handdoek verwarmers zijn eigenlijk niet bedoeld voor het opwarmen van handdoeken

Handdoek verwarmers worden ook wel verwarmde handdoekrekken, verwarmde handdoekstangen en droogrekken genoemd. Ja, ze kunnen handdoeken opwarmen, zodat je na het douchen kunt genieten van een lekkere warme handdoek. Maar waar deze producten echt voor zijn bedoeld, is het drogen van je handdoeken. Dus hoewel een handdoek verwarmer misschien een onnodige luxe lijkt, heeft deze eigenlijk een zeer utilitair doel.

opbergruimte badkamer opbergruimte tips handdoekenrek

De mooie badkamer van Soho House Berlijn heeft een hele mooie handdoekenrek

4. Stangen drogen handdoeken beter dan haken

Haken zijn fantastisch in huis. Ze zijn klein, goedkoop en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast kunnen haken ook erg stijlvol staan aan de muur, en nemen ze weinig ruimte in beslag. Maar als de haken in de badkamer bedoeld zijn voor het ophangen van handdoeken, dan is het een beter idee om een stang te gebruiken. Natte gebruikte Handdoeken droger namelijk sneller en beter aan een stang dan aan haken.

badkamer opbergen tips handdoekenrek wand

In deze mooie badkamer is een handdoekenrek aan de wand gemonteerd, waar handdoeken aan gehangen kunnen worden.

5. Een stopcontact in een inbouwkast is een noodzakelijke luxe

Als je elektrisch gereedschap gebruikt dat moet worden opgeladen, zoals elektrisch tandenborstels, scheerapparaat, föhn, etcetera, is een stopcontact in het medicijnkastje of de ladekast super handig. Op die manier kun je al die items – en hun lelijke draden – uit de weg en achter gesloten deuren houden.

opbergruimte tips badkamer stopcontact in wandkast

In deze praktische wandkast met spiegel is een handige stopcontact verwerkt.

6. Het vinden van een speciale plek voor je föhn kan je leven veranderen

Een ander elektrisch hulpmiddel dat speciale opslag nodig heeft: je föhn. Je kunt of haken kopen die speciaal zijn ontworpen om de föhn op te bergen, of je kunt het eenvoudig opbergen in een mooie mand.

fohn opbergen in badkamer

Fohn ophangen aan binnenkant van de badkamermeubel. Foto door Matthew Williams, styling door Alexa Hotz voor Remodelista: The Organized Home.

7. Je hebt meer dan één handdoek binnen handbereik nodig

Experts zeggen dat handdoeken elke paar dagen moeten worden gewassen, en aangezien in de meeste badkamers handdoeken meer gebruikt worden dan alleen het drogen van het lichaam, raden wij aan om dat advies op te volgen. Natte handdoeken in de badkamer zijn broedplaatsen voor allerlei behoorlijk nare bacteriën. Bewaar een stapel handdoeken in de badkamer, zodat het gemakkelijk kunt vervangen.

handdoeken opbergruimte tips badkamer

stoere wandrek voor het opbergen van handdoeken in de badkamer.

8. Medicijnen mogen nooit in het medicijnkastje worden bewaard

Een van de slechtste plekken om medicijnen op te bergen, is in de medicijnkast van een badkamer. Dat komt omdat hitte en vochtigheid, die beide veel voorkomen op plaatsen waar we douchen en baden, de werkzaamheid van veel medicijnen kunnen beïnvloeden. Niet doen dus!

opbergen tips badkamer medicijn kast badkamer

Houten wandkast in de badkamer voor het opbergen van niets anders dan beauty producten.

9. Toiletborstels dienen gedesinfecteerd te worden

De kans is groot dat je doet wat iedereen doet na het schoonmaken met de toiletborstel: het toilet doorspoelen en de borstel onder stromend water afspoelen. Het probleem is dat je het niet echt hebt schoongemaakt. Om dat te doen, moet je de borstel desinfecteren met een bleekmiddel of waterstofperoxide.

mooie toiletborstel desinfecteren

Mooie houten toiletborstel in de badkamer

10. De badmat mag niet op de vloer blijven liggen

Bijna iedereen doet het, maar tóch is het belangrijk om de badmat niet op de vloer te laten van de badkamer. Ik heb veel last van huisdieren, maar de belangrijkste daarvan is het achterlaten van een kletsnatte badmat op de vloer. Als je een badkuip hebt, leg het dan gewoon over de rand om te drogen. Heb je geen bad? Dan zou je ook kunnen denken aan een handdoekstang.

badmat hangen over klassiek bad op pootjes

Badmat hangen over klassiek bad op pootjes

Bekijk ook:
Badkamer renoveren? 15 tips!
10x Wasmachine kast
Leuke wasmanden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam