Badkamer inspiratie

Warme natuurlijke badkamer met groene accenten


Ben jij liefhebber van warme interieurs en natuurlijke tinten? Vandaag gaan we een kijkje nemen in een super mooie warme natuurlijke badkamer die ingericht is met mooie materialen en groene accenten. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de leuke ideeën en handige tips!

warme natuurlijke badkamer met groene accenten

Wit is een hele populaire interieurkleur. Niet alleen omdat het een mooie kleur is, maar vooral ook omdat het licht, neutraal en hierdoor ook makkelijk te combineren is met andere kleuren en materialen. Maar tóch kiezen er steeds meer mensen voor om niet voor wit te gaan, maar juist voor een echte kleur. Een mooi voorbeeld daarvan is groen, een mooie kleur die je als eerst zou associeren met de natuur. Wat grappig is als je het hebt over groen in een interieur, dan zou je het kunnen hebben over de daadwerkelijke kleur, maar je zou het ook kunnen hebben over planten in de ruimte.

Voordat we een kijkje gaan nemen in de badkamer van vandaag, vind je hieronder nog enkele tips voor het creëren van een warme natuurlijke badkamer:

  • Maak gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en rattan. Dit kan je terug laten komen in de vorm van een badkamermeubel, de spiegel of bijvoorbeeld een houten krukje.
  • Kleuren hebben een grote impact op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Gebruik daarom warme natuurlijke tinten, zoals geel, terracotta of aardetinten.
  • Voeg texturen toe in de vorm van leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed, een badmat, of mooie handdoeken die zichtbaar in de kast zijn opgeborgen.
  • Gebruik naast basisverlichting ook sfeerverlichting en/of accentverlichting. Kies hierbij zeer warm wit licht (1700K – 2700K) of eventueel warm wit licht (3000K).

De badkamer waar we vandaag een kijkje in gaan nemen, gevonden bij Baden+, specialist van badkamers, bevat beide groen. Naast dat de badkamer is ingericht met mooie groene accenten, zijn er ook hele leuke planten erin geplaatst, waardoor de badkamer nog meer die natuurlijke uitstraling heeft gekregen.

Groene muur, betonlook tegels en patchwork tegels

Het is een hele fijne badkamer, met lekker veel licht en ruimte. De vloer is betegeld met stoere grijze betonlook tegels, en voor de wanden is er gekozen voor een combinatie met leuke grijze patchwork tegels en een strak gestuukte en groen geschilderde muur. De grote muur in de badkamer is groen – een echte accentmuur die alle aandacht weet te trekken als je deze ruimte binnen komt. Deze groene muur loopt ook door naar de muur waar het bad is geplaatst, waar het gecombineerd is grijze patchwork tegels aan de onderkant. Deze lambrisering van tegels zorgt ervoor dat de muur waterbestendig is. In de inloopdouche hebben ze er zelfs voor gekozen om de hele muur met die zelfde grijze patchwork tegels te betegelen.

warme natuurlijke badkamer houten badkamermeubel

Praktische indeling

Wat ook erg fijn is aan deze badkamer, is dat het heel praktisch is ingericht. Tegen de grote groene muur, in het midden, is een grote houtlook badkamermmeubel uit de Baden+ collectie gemonteerd. Het is een zwevende badkamermeubel met vier ruime lades, waar heel veel spullen op een nette manier opgeborgen kan worden. De houtlook past bovendien perfect bij de natuurlijke uitstraling van de badkamer. Bovenop de meubel vind je dubbele witte wastafels, gecombineerd met strakke chromen inbouwkranen, en een grote wandspiegel die bijna net zo breed is als de meubel.

witte wastafel op houten badkamermeubel

Rechts van de badkamermeubel is een open hoekje, dat perfect is voor het ophangen van een radiator. Daar hebben ze gekozen voor een grote witte verticale radiator. Deze ziet er niet alleen erg mooi en strak uit, je kunt er ook een handdoek aan hangen om het te laten drogen.

Aan de andere kant van vind je dus het bad, een groot halfvrijstaande bad van 180 x 80 cm. Wat mooi is aan het bad, is dat het zich kenmerkt met een ronde hoek, waardoor de overgang naar het gedeelte waar het hangtoilet is gemonteerd, minder hard is.

Aan de muur waar de radiator is opgehangen, is de inloopdouche ingericht. Het is een een hele fijne ruime inloopdouche, ingericht met een glazen douchewand die dusdanig geplaatst is, waardoor je aan twee kanten in en uit kunt lopen. Natuurlijk hebben ze hier gekozen voor een grote luxe regendoucheset uit dezelfde serie als de wastafelkranen.

patchwork tegels inloopdouche

Badkamer decoratie

Veel mensen vinden woondecoratie belangrijk, in de woonkamer en slaapkamer, maar slaan dit gedeelte over in de badkamer. Maar juist in de badkamer kan het heel leuk zijn om het leuk, gezellig en warm in te richten. En deze badkamer is daar een heel mooi voorbeeld van. Passend bij die natuurlijk sfeer, is er gekozen voor verschillende groene accenten. Zo vind je een mooi rond geweven olijfgroen vloerkleed bij het bad, dat als een badmat wordt gebruikt. Ook de handdoeken set heeft diezelfde olijfgroene tint. En het bekertje waar de tandenborstels in wordt opgeborgen is groen.

halfvrijstaand bad ronde hoek badkamer

Wat we ook heel leuk vinden, is dat de muren in deze badkamer erg leuk zijn gedecoreerd. Aan het stukje muur naast de wandspiegel hangen bijvoorbeeld een grote zwarte lijst en een kleine witte lijst naast elkaar, beiden natuurlijk met een mooie print. En aan de wand boven het bad zijn twee grote keramiek schalen opgehangen, wat er ook super leuk uitziet. Wat we ook helemaal leuk vinden is de grote zwarte hanglamp, die laag boven het bad hangt. Samen met het badmat net buiten de douche en het houten krukjes vormen, geven deze kleine details de badkamer ook een heel stoer tintje.

warme natuurlijke badkamer met groene accenten patchwork tegels

Meer mooie badkamers inzien? Op de website van Baden+ vind je nog meer leuke badkamer inspiratie.

Bekijk ook:
Olijfgroene muur
Badkamer verven doe je zo!
70 badkamers voorbeelden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam