Uncategorized

Een stijlvolle traplift, kan dat?


Is het besluit genomen dat er een traplift moet komen in huis? Dan wel één die zo veel mogelijk opgaat in het interieur, hebben jullie de adviseur al tijdens het kennismakingsgesprek op het hart gedrukt. Natuurlijk kan dat!

stijlvolle traplift

Het besluit dat er een traplift moet komen, is niet lichtzinnig genomen. Het betekent dat jij of één van je dierbaren niet meer in staat is om zelfstandig de trap op- en af te gaan. Een verdrietig moment. Gelukkig biedt een traplift op dat moment uitkomst. Montage van de traplift bespaart jullie een gedwongen verhuizing. En de modellen van tegenwoordig gaan naadloos op in jullie interieur.

Compact model traplift
Welke traplift in jullie woning past is vooral afhankelijk van de situatie in huis en jullie persoonlijke wensen. Een rechte trap, een zeer smal exemplaar of één met meerdere bochten: in principe past op elke trap een traplift. De modellen van tegenwoordig hebben één gemene deler: ze zijn compact en modern vormgegeven. De dunste enkele rail, het gedeelte waarover de stoel rijdt, is slechts zes centimeter breed. De rail valt daardoor nauwelijks op. De stoel van vrijwel alle typen trapliften is inklapbaar. Zo valt hij minder op en neemt ie zo min mogelijk ruimte in op de momenten van rust. Wanneer er voldoende ruimte is in de hal of op de overloop, is het aanbrengen van een parkeerbocht een optie. Zo parkeer je de stoel uit het zicht.

stijlvolle inklapbare traplift

Kleuren die matchen
De keuze voor de kleuren is misschien wel het meest bepalend voor een goede match tussen stoellift en de trapomgeving. Van veel modellen is de stoelbekleding in meer dan een handvol kleuren te krijgen. Houden jullie van opvallend? Dan past rood misschien perfect. Zo neutraal mogelijk? Dan lijkt de zachte zandkleur of een grijstint voor jullie de beste optie. De rail wordt standaard geleverd in crème wit, maar ook daarin zijn volop andere keuzes te maken. Bespreek het met de adviseur.

tweedehandse traplift

Tweedehands trapliften
Een traplift is een product met een levensduur van minimaal twintig jaar. Het is dus volkomen logisch dat zij een tweede leven krijgen. Het kopen van een tweedehands traplift is een aantrekkelijke optie voor de portemonnee en minder belastend voor het milieu. Voor herplaatsing worden onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage vervangen, denk bijvoorbeeld aan de accu. Een tweedehands traplift is net zo veilig als een nieuw exemplaar.

Bekijk ook
:
Waarom een traplift ideaal is voor een seniorenhuis
Hulpmiddelen in huis voor ouderen
Ouderen en trappen, gaat dat wel samen?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam