Huis inrichting, Kinderkamer inspiratie, Woonkamer inspiratie

12x Speelgoed opbergers inspiratie


Ben je op zoek naar leuke en praktische ideeën voor het opbergen van speelgoed? Wij gaan je helpen! Als je jonge kinderen hebt, ontkom je niet aan speelgoed, heel veel speelgoed. Niets is vervelender dan een woonkamer, kinderkamer of zelfs badkamer vol rondslingerende auto’s, poppen, duplo en logo blokken, kleurpotloden, knuffels, noem maar op. Daarom zijn goede en praktische speelgoed opbergers erg belangrijk in huis, als je kinderen hebt. Iedereen met jonge kinderen heeft meubels nodig, waarmee je al het speelgoed op een mooie en vooral praktische manier kunt opbergen. Wij hebben de meest handige tips, de leukste ideeën en inspiratie voorbeelden van speelgoed opbergers voor jullie op een rijtje gezet. Aan de slag!

speelgoed opbergen inspiratie

1. Speelgoed opbergbox

Speelgoed kan je op heel veel verschillende manieren opbergen. Een speelgoed opberger die zéker niet in deze lijst mag ontbreken is de speelgoed opbergbox. Opbergboxen staan vooral bekend om de grote lelijke logge boxen met een deksel, waar je heel veel spullen in kunt opbergen, maar vooral ook zoveel mogelijk wilt verbergen in huis. Dat klopt, maar als het om het opbergen van speelgoed gaat, dan kijk je daar opeens heel anders naar. Speelgoed opbergboxen zijn niet alleen heel erg praktisch, maar ze kunnen er ook heel leuk uitzien. Je kunt opbergboxen kopen bij bekende woonwinkels zoals Kwantum, Action, Leenbakker, Xenos of bouwmarkten zoals Praxis, Karwei en Gamma.

Speelgoed opbergsystemen

Speelgoed opbergsystemen

Speelgoed opbergsystemen

Speelgoed opbergsystemen

Maar wij zijn vooral fan van de opbergboxen van IKEA. IKEA heeft namelijk een speciale speelgoed opbergbox systeem, genaamd Trofast. Trofast is een modulair systeem, waarmee je zelf jouw ideale speelgoed opberger kunt maken. Het bestaat uit open kasten (verkrijgbaar in verschillende kleuren), die je in kunt richten met handige opbergboxen (ook verkrijgbaar in verschillende kleuren). Het handige is dat je deze opbergboxen heel praktisch als lades kunt uitschuiven.

IKEA opbergbox

IKEA Trofast opbergbox

Speelgoed opbergsystemen

2. Speelgoed opbergzak

Een paar jaar geleden maakten we kennis met Tellkiddo. Een Zweedse label, opgericht door Maria Sabbah, die richt op oplossingen voor kinderen. Tellkiddo was begonnen met super leuke speelgoed opbergzakken, die wereldwijd helemaal hot werden. Je zag ze overal verschijnen, in tijdschriften, op TV, op Pinterest, op Instragram, noem maar op. De opbergzakken zijn niet alleen praktisch voor het opbergen van speelgoed, maar ze zien er vooral ook heel leuk uit. Het zijn eenvoudige stoffen of papieren opbergzakken, waar leuke eenvoudige prints op gedrukt zijn. De meest populaire speelgoed opbergzakken van Tellkiddo zijn het gezichtje van de beer en de batman masker. Nu hebben ze hun collectie uitgebreid met leuke teksten, het alfabet, etc.

Speelgoed opbergzak

Speelgoed opbergzak aan de muur

telkiddo speelgoed opbergzakken

speelgoed opbergzak tellkiddo

3. Speelgoed opbergkast

Speelgoed kan je natuurlijk ook gewoon in een normale opbergkast opbergen. Dit kunnen normale ladekasten zijn, grote kledingkasten, open vakken kasten, noem maar op. Wat wel handig is, is dat je de opbergkast aan de binnenkant indeelt met handige opbergers, zoals opbergboxen of opbergmanden. Daarmee kan je de opbergkast netjes en overzichtelijk houden.

speelgoed opbergkast

speelgoed opbergkast kinderkamer

speelgoed opbergen kast

speelgoed opbergkast

4. Speelgoed opbergmand

De speelgoed opbergmand behoort ook tot één van onze favoriete speelgoed opbergers. Opbergmanden kan je op twee manieren gebruiken. Je zou het als een soort opbergbox kunnen gebruiken, door verschillende kleine opbergmanden in een open kast te plaatsen. Maar je kunt ook hele grote manden gebruiken voor het opbergen van speelgoed. Deze XL opbergmanden zou je gewoon op de vloer kunnen plaatsen. Sommige manden hebben een deksel, maar het is ook niet erg om open speelgoed opbergmanden te gebruiken. Ze zien er gewoon erg leuk uit.

Speelgoed opbergmand

speelgoed opbergmand

speelgoed opbergen manden

5. Speelgoed opbergkist

Dan heb je ook nog de speelgoed opbergkist. Een opbergkist is sowieso een hele leuke meubel. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het handige van opbergkisten is dat het volledig dicht kan. Het nadeel is dat er niet heel veel grote opbergkisten verkrijgbaar zijn. Wat wel een idee is, is om een hele grote XL opbergkist op maat te laten maken, waarmee je heel veel speelgoed kunt opbergen. Let wel dat een grote zwarte deksel gevaarlijk kan zijn voor de kleine handjes.

speelgoed opbergen opbergkist

speelgoed opbergkist

opbergkist voor speelgoed

6. Speelgoed opbergbankje

Wij zijn grote liefhebbers van multifunctionele meubels. Meubels die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Het speelgoed opbergbankje is een heel goed voorbeeld. Je kunt op een opbergbankje natuurlijk zitten, en je kunt er tegelijkertijd ook speelgoed in opbergen. Opbergbankjes zijn voorzien van een klep aan de bovenkant. Dus ook hiermee moet je goed opletten op de kleine handjes. Neem dus bij voorkeur bankjes met lades.

speelgoed opbergbankje

speelgoed opbergbankje

speelgoed opbergbankje

7. Speelgoedopberger op wielen

Op de één of andere manier vinden kinderen het altijd leuk om al het speelgoed door heel het huis mee te nemen. Niet alleen in de kinderkamer, maar ook in je slaapkamer, de woonkamer, de keuken en zelfs de badkamer. En tijdens het sjouwen laten ze altijd wel een paar dingen op de grond vallen, wat ze vervolgens ook gewoon laten liggen. Een speelgoedopberger op wielen kan daarom een leuk idee zijn. Daarmee kunnen de kinderen het speelgoed door heel het huis vervoeren, zonder iets te laten vallen.

Speelgoedopberger op wielen

Speelgoedopberger op wielen

Speelgoedopberger op wielen

8. Groot speelgoed opbergen

Je hebt klein speelgoed en groot speelgoed. Het opbergen van klein speelgoed is vaak geen probleem, de uitdaging ligt bij het opbergen van groot speelgoed. Grote auto’s, helmen van superhelden, schild, grote knuffels, noem maar op. Sommige zijn zo groot dat je ze niet normaal kunt opbergen in een opbergbox. Opbergzakken, opbergmanden, opbergkisten en opbergbankjes kunnen een goede oplossing zijn. En wat ook een leuk idee is, is om een soort pronkkast in de kinderkamer te maken. Een grote open kast, waar het grote speelgoed op een leuke manier wordt tentoongesteld. Leuk!

Speelgoed opbergen kinderkamer

groot speelgoed opbergen kast

9.Speelgoed opbergen onder de trap

De trapkast kan op verschillende manieren gebruikt worden. Veel mensen gebruiken het als berging voor het opbergen van losse spullen zoals de stofzuiger en de dweil. Je kunt het ook als voorraadkast gebruiken. Maar heb je er weleens over nagedacht om het in te richten als een speelgoedkast. Omdat het zo groot is, kan je er lekker veel speelgoed in opbergen. En het speelgoed is uit het zicht, waardoor het altijd netjes oogt in de woonkamer. Ook in een trapkast kunnen opbergkasten, opbergmanden en opbergboxen een perfecte oplossing zijn.

trapkast speelgoed opbergen

speelgoed opbergen onder trap

speelhoek onder trap

10. Speelgoed opbergen kinderkamer

De kinderkamer is vaak dé plek in huis, waar je het meeste speelgoed vindt. Daar mogen dan ook absoluut geen speelgoed opbergers ontbreken. Het fijne in een kinderkamer, is dat je verschillende speelgoed opbergers kunt combineren. Een grote opbergkast, opbergmanden, opbergboxen, noem maar op. Het belangrijkste is dat het praktisch is. De kinderen moeten zelfs het speelgoed op een eenvoudige manier kunnen opruimen. Tegelijkertijd moet het natuurlijk er ook een beetje leuk uitzien.

speelgoed opbergen kinderkamer ideeen

speelgoed opbergen kinderkamer inspiratie

speelgoed opbergen kinderkamer

speelgoed opbergen kinderkamer

11. Speelgoed opbergen woonkamer

Helaas blijft het speelgoed niet alleen in de kinderkamer. De woonkamer is de andere plek in huis, waar je te maken hebt met rondslingerende speelgoed. Dus ook daar is het handig om goede opbergers te maken. Sterker zelfs, in de woonkamer is het nóg belangrijker. Dat is namelijk de plek waar jij de meeste tijd in doorbrengt. Zonder goede speelgoed opbergers zal het heel rommelig en chaotisch zijn. Creëer een speelhoek met praktische opbergers. Opbergboxen en opbergmanden zijn praktisch, maar het beste is om opbergers te maken, die volledig afgesloten kunnen worden. Je zou bijvoorbeeld een speelgoedmeubel op maat kunnen laten maken met dichte ladekasten. Het kan een goed idee zijn om de speelgoedkast met de TV meubel te combineren.

speelhoek woonkamer

speelgoed opbergen woonkamer

speelgoed opbergers woonkamer

Speelgoed opbergen woonkamer

12. Speelgoed opbergen badkamer

Een andere plek in huis, waar heel veel speelgoed te vinden is, is de badkamer. De kinderen spelen heel de dag door, zelfs in bad of onder de douche. Daarom is het ook handig om daar na te denken over speelgoed opbergers. Denk aan opbergmanden of nylon zakken, die je aan de muur kunt ophangen, open boxen in bad. In de badkamer draait het zelfs nóg meer om creatief zijn.

speelgoed opbergen douche

speelgoed opbergen bad

speelgoed opbergen badkamer

speelgoed opbergen badkamer

speelgoed opbergen badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam