Kinderkamer inspiratie

10x Meisjeskamer inspiratie


Meisjeskamer inspiratie

Een meisjeskamer inrichten is best een uitdaging. Hoewel je vaak de neiging hebt om de kamer van je dochter naar je eigen smaak in te richten, is het tóch een beter idee als je haar erbij betrekt. Haar kamer is namelijk een speciale plek voor haar. Niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te spelen, huiswerk te maken, en een plek waar ze tot zichzelf kan komen. Bij het inrichting van een meisjeskamer is het dus erg belangrijk om de mening van je dochter te vragen. Of het nou gaat om de meisjeskamer van een peuter of een jonge tiener, vraag aan haar wat zij wilt en wat ze mooi vindt. Niet alleen als het gaat om een bepaalde thema, maar ook het de indeling van de functionele gebieden of het kleurgebruik. Een meisjeskamer inrichten is vooral ook heel leuk. Geniet er daarom ook van!

Om je te inspireren hebben we een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden gevonden van super leuke meisjeskamers, vol inspirerende ideeën en handige tips.

1. Boho meisjeskamer

Dit is de super leuke meisjeskamer van Maddie en Lilly, die ontworpen en ingericht is door Urbanology Designs. Het is dus een gedeelde meisjeskamer. De ontwerper heeft gekozen voor een boho thema, met roze als belangrijkste kleur. De muren zijn voor driekwart roze geverfd, gecombineerd met een wit gedeelte aan de bovenkant. Het op maat gemaakte stapelbed is een blikvanger, maar ook de super leuke loungehoek met de zachte kussens en de klamboe trekt heel veel aandacht. Verder vind je in deze meisjeskamer een werkplek en heel veel opbergruimte. Meer zien? Klik hier.

Boho meisjeskamer

2. Scandinavisch kinderkamer

In de portfolio van Urbanology Designs vonden we ook deze kamer. De kinderkamer wordt gedeeld door broer en zus Avery en Asher. Daarom is er gekozen voor een mooie neutrale Scandinavische stijl. Er zijn vooral neutrale materialen en kleuren gebruikt, bestaande uit hout, wit en zwart. Een houten vloer is gecombineerd met strak afgewerkte witte muren. Er ligt een groot jute vloerkleed, die bijna de hele kamer bedekt. En het houten stapelbed vormt ook hier de echte blikvanger. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Scandinavische kinderkamer

3. Gedeelde meisjeskamer van een tweeling

Bij interieur- en ontwerpbureau The Designory vonden we deze meisjeskamer. Ook dit is een gedeelde kamer van een tweeling! Hun broer hebben een echte jongenskamer gekregen, en de meisjes hebben een echte meisjeskamer gekregen. Naast mooie roze muren, vind je ook andere roze accenten in de kamer, zoals de roze sierkussens en zitkussen van de op maat gemaakte bank. Ook de grote kledingkast is volledig op maat gemaakt. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Gedeelde meisjeskamer tweeling

4. Zachtroze meisjeskamer

Hoewel dit een echte roze meisjeskamer is, is het geen typische prinsessenkamer. Interieurontwerper Julia Lapteva heeft een hele moderne meisjeskamer ontworpen met een mooi zachtroze palet. Alle meubels kenmerken zich met strakke lijnen, zoals het bed, het bureau en de strakke wandkast. Daarnaast is er ook een grote strakke inbouwkast gerealiseerd. Klik hier om de rest van deze mooie meisjeskamer te bekijken.

Zachtroze meisjeskamer

5. Charmante meisjeskamer op zolder

Veel zolderruimtes worden niet goed benut, en worden vaak gebruikt als opslagplaats voor van alles en nog wat. Zweedse interieurblogger Lena Lidman weet wel beter, en heeft haar zolder gebruikt voor het inrichten van de kinderkamers van haar kinderen. De meisjeskamer van haar dochter is daar één van, een hele charmante meisjeskamer met stijlvolle zachte kleuren en een on point styling. Het meegroei ledikant van Sebra, de klamboe, de slingers, het kleedje op de vloer, noem maar op. Klik hier voor meer foto’s.

Charmante meisjeskamer op zolder

6. Speelse meisjeskamer

Als je deze slaapkamer bekijkt, zou je niet direct zeggen dat het gaat om een meisjeskamer. Sterker zelfs, je zou eerder zeggen dat het een jongenskamer is. Des te leuker wij deze meisjeskamer vinden. Het is meisjeskamer van de driejarige Catarina, die ontworpen is door OBA! Architecture. De ouders van Catarina wilden een speelse, praktische en veilige kinderkamer voor haar dochter hebben, waar ze lekker kan spelen. De blikvanger wordt gevormd door de multifunctionele meubel, bestaande uit een platformbed met opbergruimte en een speelhuisje. Love it! Klik hier voor meer foto’s.

Speelse meisjeskamer

7. Meisjeskamer met blauwe muur

De blauwe muur in deze kinderkamer doet je vermoeden dat het een jongenskamer is. Niets is minder waar, want dit is de super leuke meisjeskamer van Luna! En het leuke is dat juist die blauwe muur de eyecatcher is geworden van haar kamer. Tegen de muur vind je de populaire Kura bed van IKEA. Luna slaapt bovenop de hoogslaper, terwijl daaronder een hele leuk loungeplek huisje is gecreëerd, die volledig afgesloten kan worden met gordijnen. Kli hier om meer foto’s te bekijken.

Meisjeskamer met blauwe muur

8. Pastelkleuren

Vind je dochter pastelkleuren helemaal te gek? Laat deze kinderkamer jullie inspiratie zijn. De basis is eenvoudig wit, met een wit geverfde houten vloer en strakke witte wanden. Er is één wand behangen met roze behang met een patroon met kleine wolkjes. Daarbij zijn er super leuke pastelgroene meubels gekozen, zoals het groene bed en de daarboven gemonteerde wandkasten. De deur van de vaste kast, die heel leuk als speelwinkeltje is ingericht, is pastelgeel geverfd. Klik hier voor meer leuke foto’s.

Meisjeskamer met pastelkleuren

9. Scandinavische meisjeskamer

De Scandinavische interieurstijl is super mooi. Daarom is een meisjeskamer in Scandinavische stijl ook een goed idee. Deze meisjeskamer is daar het perfecte voorbeeld van. Het is een heerlijke lichte ruimte met een mooie houten vloer en strakke witte muren. Met hele mooie en stijlvolle meubels en decoratie accessoires, is het echt een instagram-waardige kinderkamer geworden. Het vintage kinderbed, het berber vloerkleed, de lampionnen hanglamp, het rotan stoeltje, en nog veel meer. Klik hier voor meer foto’s.

Scandinavische meisjeskamer

10. Vintage meisjeskamer

Hierboven hebben we negen verschillende meisjeskamer laten zien, in verschillende stijlen, meubels en kleurgebruik. Maar we gaan afsluiten met de leukste meisjeskamer. Het is een relatief kleine kamer, maar met een aantal blikvangers is het echt super leuk geworden. Het prachtige behang met het mooie sierlijke patroon is daar één van, die deze kamer een vintage tintje geeft. En wat ook heel leuk is, is de roze klamboe van linnen, die boven het bed aan het plafond is opgehangen. Het derde item die ook altijd leuk is voor een kinderkamer, is de slingerlamp. Deze is nonchalant aan de leuke kapstok haken opgehangen. Helemaal verliefd! Klik hier voor meer foto’s.

Andere leuke kinderkamer ideeën:
12x Speelgoed opbergers inspiratie
Klimmuur creëren in de kinderkamer
Geschilderde lambrisering in de kinderkamer
IKEA DUKTIG keukentje hack
Kleine mini deur voor de kinderkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam